Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-عضو مجمع روحانیون مبارز، گفت: طی ده سال گذشته و پس از انتخابات ۸۸، موانع و فشارهای زیادی وجود داشته تا این جریان حذف شود؛ این فشارها همچنان وجود دارد.

 اصلاح طلبان اگرچه امید چندانی به پیروزی در ۱۴۰۰ ندارند اما این روزها دست به کار شده اند تا علم سازوکار جدید انتخاباتی را برپا کنند تا شاید در رقابت با رقیب شانسی بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد اجماع ساز که روز گذشته اسامی آن نیز اعلام شد قرار است محور تحرک انتخاباتی چپ گرایان در این انتخابات باشد. 

حجت الاسلام سیدمحمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز،  به خبرآنلاین می‌گوید: « طی ده سال گذشته و پس از انتخابات ۸۸، موانع و فشارهای زیادی روی جریان اصلاح طلبی وجود داشته تا این جریان حذف شود؛ این فشارها همچنان وجود دارد. از این رو بنده پیش بینی نمی‌کنم این فشارها تا زمان انتخابات برداشته شود.»

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب بر این باور است که بعید است جریان اصلاح‌طلب در انتخابات آینده، امکان حضور قدرتمند با یک چهره متفاوت داشته باشد و یا اینکه با داشتن یک سری اختیارات جدید بتواند در صحنه حاضر شود.

او ضمن تاکید بر اینکه وضعیت اصلاح‌طلبان برخلاف اصولگرایان مشخص و روشن نیست، می‌گوید:« اگر مردم حضور پیدا نکنند اصلاح‌طلبان نمی‌توانند فعال شوند.»

مشروح مصاحبه خبرگزاری خبرآنلاین با محمد علی ابطحی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب را بخوانید؛

********

*آقای ابطحی! تحلیل شما از وضعیت اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟ خبرهایی درباره سروسامان گرفتن نهاد اجماع ساز هم این روزها منتشر شده استو

من درباره شورای اصلاح‌طلبان و تشکیلات مختلفی که مرتبط با اصلاح‌طلبی است اطلاع دقیقی ندارم اما به نظر می‌رسد یک مسیری، پیش روی اصلاح طلبان قرار گرفته است. بنده تصور می‌کنم در این طیف وسیع اصلاح‌طلبی، دو تفکر حاکم است یک تفکر این است که نسبت به هر کسی که حداقل تمایلات اصلاح‌طلبی را داشته باشد و بتواند از کانال شورای نگهبان رد شود اقبال صورت گیرد و  آن فرد مورد حمایت واقع شود هر چند رنگ و بوی اصلاح‌طلبی نداشته باشد تا در نتیجه اصلاح‌طلبان بدین وسیله بتوانند در قدرت نقشی داشته باشند. 

دو تفکر متفاوت اصلاح‌طلبان برای انتخاب کاندیدای ۱۴۰۰

بخش دیگری که عمده جریانات اصلاح‌طلب را تشکیل می‌دهند بر این باورند که باید حداقل‌های کف اصلاح‌طلبی در کاندیدای موردنظر وجود داشته باشد بدین گونه که به دلیل دارا بودن آن کف اصلاح‌طلبی، ما از آن کاندیدا حمایت و آن را معرفی کنیم. نوع برخورد و بی تفاوتی دولت نسبت به اصلاح‌طلبان به ویژه در دور دوم ریاست جمهوری، این تفکر را در میان اصلاح‌طلبان، تقویت کرد که کاندیدای اصلاح‌طلبان، چه مورد پذیرش قرار بگیرد و چه مورد پذیرش قرار نگیرد آنها به کف اصلاحات پایبند باشند و کسانی که خارج از جریان اصلاح‌طلبی هستند را در درون این جریان قرار ندهند.

امکان حضور قدرتمند اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ را بعید می دانم

*در حال حاضر، مشکل اصلی پیش روی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟

در واقع مشکل اصلی این است که طی ده سال گذشته و پس از انتخابات ۸۸، موانع و فشارهای زیادی وجود داشته تا این جریان حذف شود؛ این فشارها همچنان وجود دارد. از این رو بنده پیش بینی نمی‌کنم این فشارها تا زمان انتخابات برداشته شود. به بیانی دیگر تصور اینکه جریان اصلاح‌طلب در انتخابات آینده، امکان حضور قدرتمند با یک چهره متفاوت داشته باشد یا اینکه با داشتن یک سری اختیارات جدید بتواند در صحنه حاضر شود را بسیار بعید می‌دانم. در واقع همین دلیلی است که جامعه هم نسبت به حضور در انتخابات، کم رغبت به نظر می‌رسد.

مردم امیدی به تغییر ندارند

*این کم رغبتی در میان مردم را ناشی از چه وضعیتی می‌دانید؟ چقدر اصلاح طلبان در این حس و حال مردم نقش داشتند؟

وقتی جامعه نسبت به حضور در انتخابات و مشارکت، کم رغبت باشد بدین معناست که امیدی هم به تغییر ندارند مردم در انتخابات‌های گذشته هم که خواست خود را از طرق مختلف می‌توانستند اعمال کنند به نوعی ناامید شدند چراکه نه تنها آن خواست‌ها مورد قبول و پذیرش قرار نگرفت بلکه بیشتر با آن مخالفت شد و درگیری ایجاد شد. بنابراین به نظر می‌رسد یک رأی حداقلی در انتخابات آینده برای بسیاری مفید است از این رو اینها فضا را تا حدودی متفاوت می‌کند و کار را بسیار سخت می‌کند. شاید این مجموعه نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان هم گرفتار همین اتفاقات هستند ببینند این اتفاقات به چه سمتی حرکت خواهد کرد. 

اصولگرایان و اصلاح‌طلبان باید درباره کاندیداها سبک و سنگین کنند

بنده بر این باورم که انتخابات ریاست‌جمهوری اصلا به بحث و بررسی زیاد، نیازی ندارد بلکه باید یکی، دو، سه مصداق چه در میان اصولگرایان و چه در اصلاح‌طلبان مطرح شود، درباره آنها گفت و گو شود و به نوعی سبک و سنگین شود تا براساس آن، اصلاح‌طلبان رو به جلو حرکت کنند. 

نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان اهمیتی ندارد

*فکر می کنید نهاد اجماع ساز بتواند در هماهنگ کردن اصلاح طلبان تا انتخابات مثمر ثمر باشد؟

اینکه همواره سخن از نهاد اصلاح‌طلبان و اجماع‌ساز مطرح می‌شود به دلیل ابهاماتی است که در سخنانم به آن اشاره کردم مبنی بر اینکه وضعیت اصلاح‌طلبان مشخص و روشن نیست و معلوم نیست در آینده چه رخ خواهد داد؟ آیا فضا باز می‌شود؟ آیا مردم در انتخابات شرکت می‌کنند یا خیر؟ به بیانی دیگر، اگر مردم حضور پیدا نکنند اصلاح‌طلبان نمی‌توانند فعال شوند. بنابراین ابهاماتی همچنان وجود دارد در نتیجه این نهاد اجماع ساز آن چنان مهم نیست. 

*با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها، برخی بر این باورند که بحث تنش‌زدایی مطرح شده و این به نفع اصلاح‌طلبان است آیا از نگاه شما اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌توانند امیدی داشته باشند؟

اساسا بنده، نگاه به خارج از مرزها را در ارتباط با انتخابات، آنچنان قابل توجه نمی‌دانم و به این مولفه باور ندارم اما طبعا شرایط جهانی بسیار تعیین کننده است به ویژه اینکه بحران اقتصادی فعلی که ایران با آن روبروست تحت تاثیر شرایط جهانی است در نتیجه این بحران اقتصادی باید از بین برود. به بیانی دیگر از بین رفتن این بحران اقتصادی هم تنها با همکاری‌ و تلاش جهانی و با اتکا به نیروهای داخلی، امکان پذیر است. در دوره ترامپ، قدرتهای جهانی با اعمال فشارهای حداکثری علیه ایران مخالفتی نکردند.

بخاطر آینده جمهوریت نظام نیازمند یک انتخابات پرشور هستیم

 در حال حاضر هم اگر تغییر وضعیتی در دنیا صورت بگیرد در داخل هم باید چهره‌هایی باشند که مورد قبول دنیا قرار گیرند. بنابراین صرفا این گونه نیست که کسی از داخل کشور تصمیم بگیرد ارتباطاتش را با دنیا درست کند بلکه این ارتباطات و تنش‌زدایی، بحث دو سویه است  و طرف مقابلی هم وجود دارد. بنابراین در داخل، کسی باید باشد که بتواند با طرف مقابل، باب گفت و گو را باز کند.

شاید شرایط در مجموع، شرایطی است که برای آینده جمهوریت در کشور و انقلاب اسلامی، نیاز باشد انتخابات پرشوری برگزار شود و آنهایی که به انتخابات حداقلی علاقه‌مندند و ظرفیت این نوع انتخابات را دارند اهمیت این برهه تاریخی را حس کنند و فکر کنند که کشور بدون یک حضور فعال و مشارکت جمعی نمی‌تواند از خطرات و مشکلات رد شود.

فکر نمی کنم اجازه باز شدن فضا برای اصلاح طلبان را بدهند

* این روزها برخی اصلاح‌طلبان رایزنی در سطح شورای نگهبان و دیگر نهادهای حاکمیتی را برای انتخابات ۱۴۰۰ مطرح می‌کنند؟ خود شما چقدر ضرورت این موضوع را حس می کنید؟

بحث تنش زدایی در داخل هم مانند تنش زدایی با جهان است بدین معنا که دو طرف وجود دارند از این رو دو طرف باید بپذیرند که آیا آمادگی گفت و گو و رایزنی با یکدیگر را دارند یا خیر؟ به ویژه طرفی که در این گفت و گو، قدرت بیشتری در اختیار دارد. بنده پیش بینی نمی‌کنم بعد از این همه فشاری که طی این مدت به اصلاح‌طلبان وارد شده، اجازه بدهند تا انتخابات ۱۴۰۰، فضا برای اصلاح‌طلبان باز شود و درعین حال فضای گفت و گوی داخل کشور هم شکل بگیرد. حال اگر هم این فضا شکل بگیرد که بنده بر این باورم شکل نمی‌گیرد، برای مشارکت حداکثری بسیار موثر است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد برای انتخابات ۱۴۰۰ همچنان وجود اصلاح طلبان جریان اصلاح طلب نهاد اجماع ساز وجود داشته اصلاح طلبی تنش زدایی گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۷۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک شهر می‌تواند سعید عزت‌اللهی را پرسپولیسی کند؟ بعید است!

آفتاب‌‌نیوز :

در خبر‌ها داشتیم که باشگاه پرسپولیس به پشتوانه بانک شهر اسپانسر اصلی خود در تلاش است که فصل آینده سعید عزت‌اللهی را قرمزپوش کند.

تابستان سال گذشته، یحیی گل‌محمدی اسم عزت‌اللهی را در صدر لیست خرید خود قرار داد، اما داشتن قرارداد با وایله دانمارک اجازه این جابه‌جایی را نداد. عزت اللهی نیز به امارات رفته و به عضویت شباب الاهلی پیوست. او در لیگ امارات هم بازی‌های خوب و قابل‌قبولی انجام داده و بعید است قراردادش تمدید نشود یا این‌که تیم دیگری در این کشور برای ادامه فوتبال خود پیدا نکند؛ بنابراین خرید سعید عزت‌اللهی بیش از یک میلیون دلار برای باشگاه پرسپولیس آب می‌خورد که مبلغ نسبتا سنگینی است.

تابستان گذشته دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در حالی برای خرید عزت‌اللهی با هم رقابت می‌کردند که گفته می‌شد می‌توانند با کمی صبر به شکلی منطقی او را خریداری کنند! در شرایطی که هافبک ملی‌پوش تیم وایله، فقط نیم‌فصل دیگر با باشگاه دانمارکی قرارداد داشت، هر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در تلاش بودند که او را در پنجره نقل و انتقالاتی تابستان به خدمت بگیرند.

در آن مقطع اعداد متفاوتی برای مبلغ رضایتنامه عزت اللهی منتشر شد. از ۴۰۰-۵۰۰ هزار دلار تا ۶۰۰ و ۸۰۰ و در ادامه هم که مبلغ یک میلیون دلار شنیده شد. ارقامی که بالا رفتنش یک دلیل بیشتر نداشت؛ رقابت بیهوده استقلال - پرسپولیس و دندان طمع باشگاه دانمارکی!

باشگاه وایله به خوبی می‌دانست که عزت‌اللهی پیشنهاد جدی از تیم‌های خوب اروپایی ندارد و اگر می‌خواهد سود خوبی ببرد، باید او را به تیم‌های حاشیه خلیج فارس بفروشد. از طرفی آن‌ها می‌دانستند که اگر سر مبلغ رضایتنامه کوتاه نیایند و عزت‌اللهی در دانمارک بماند، در نیم‌فصل یک شیلینگ هم گیرشان نمی‌آید و سعید بازیکن آزاد خواهد بود. این برگ برنده‌ای بود که هم خود عزت‌اللهی و هم باشگاه‌های خواهان او می‌توانستند در مذاکرات از آن استفاده کنند. اما ماجرا برعکس شد.

باشگاه دانمارکی زمانی که پی برد چند تیم ایرانی به دنبال خرید سعید هستند مبلغ را بالا برد تا بتواند به حداکثر سود ممکن برسد. در این بین تنها راه چاره عقب‌نشینی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بود تا باشگاه دانمارکی مجبور به فروش او شود. چرا که آن‌ها نتوانسته بودند عزت‌اللهی را به تمدید قرارداد راضی کنند و اگر او را نمی‌فروختند سعید می‌توانست آزادانه و بدون پرداخت هیچ پولی در نیم‌فصل جدا شود. عجیب آن که در اسفندماه سال گذشته سعید عزت‌الهی هافبک وایله بولدکلاب دانمارک پس از توافق با مدیران این باشگاه راهی امارات شد تا قرارداد رسمی با شباب الاهلی امارات ببندد.

آن‌چه در بالا بدان پرداخته شد از این بابت بود که چند سالی می‌شود دو باشگاه پرطرفدار پایتخت روی سعید عزت‌اللهی مانور و برای او بازارگرمی می‌کنند درحالی که این ستاره خوش‌اخلاق و ملی‌پوش تمایلی به بازگشت به ایران حداقل در این سن و سال ندارد! استقلال و پرسپولیس بر سر خرید سعید عزت‌اللهی رقابت می‌کنند، اما او سر از قطر و امارات درمی‌آورد! بنابراین پیش‌بینی می‌شود این مرتبه نیز سعید عزت‌اللهی به پیشنهاد پرسپولیس پاسخ منفی داده و به فوتبالش در امارات، قطر یا دانمارک ادامه دهد.

ظریفی می‌گفت سعید عزت‌اللهی آن‌قدر خارج از کشور توپ می‌زند که در دوران بازنشستگی احتمالا به ملوان تیم زادگاهش بازخواهد گشت!

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • بانک شهر می‌تواند سعید عزت‌اللهی را پرسپولیسی کند؟ بعید است!
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • VAR چینی هنوز وارد ایران نشده/ برگزاری دیدار ها با VAR بعید است