Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه وارد عرصه فعالیت کوانتومی شدیم، گفت: با فناوری کوانتومی توانستیم سلول‌های سرطانی را شناسایی کنیم و در یک افق چهار ساله می‌توانیم در ماهواره این فناوری را پیاده کنیم.

به گزارش مشرق، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امشب (دوشنبه) در مراسم رونمایی از سومین آزمایش انتقال اطلاعات به روش کوانتومی بین برج میلاد و سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: در آستانه دهه فجر و در ماه اقتدار و عزت ملت ایران ماه بهمن قرار داریم و امروز هم روزی به یادماندنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بحث فعالیت کوانتومی را از سال ۱۳۹۵ آغاز کردیم و اولین آزمایش در هم تنیدگی ذرات فوتون که ذرات نور است را در سال ۱۳۹۷ در فاصله آزمایشگاهی انجام دادیم، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ در فاصله یک مقدار بیشتر و در خرداد ۱۳۹۹ در فاصله ۳۰۰ متری و الان در بهمن ۱۳۹۹ در فاصله ۱۶۵۰ متری با اختلاف ارتفاع ۳۰۰ متر این کار را انجام دایدم.

ببینید: فیلم/ توضیحات رئیس سازمان انرژی اتمی از فناوری کوانتومی فوتون‌ها

صالحی در تشریح این فعالیت عنوان کرد: کلید ورود به فناوری کوانتومی بحث درهم تنیدگی ذرات نور است که نام آن را فوتون گذاشته‌اند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در بیانی ساده‌تر گفت: فرض کنید هر دو دست من هر کدام ذره نور هستند و این دو ذره نور ابتدا باید در هم تنیده و جفت باشند. باید بتوانیم این جفت فوتون‌های در هم تنیده را تولید کنیم. سال ۱۳۹۷ که این کار را انجام دادیم شاید ما در بین کشورهای اسلامی اولین کشوری بوده و هستیم که این کار را صورت دادیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از اینکه جفت فوتون‌ها و ذرات نور را ایجاد کردیم این جفت را در هر فاصله‌ای که مدنظرمان باشد از هم جدا می‌کنیم. این یک امر خارق العاده است. حال اگر به هر یک از ذرات نور تکانی بدهید، جفت دیگر نور همان لحظه متوجه می‌شود. بدون هر ارتباطی به صورت آنی ارتباط بین آنها برقرار می‌شود.

صالحی گفت: اگر یک جفت فوتونی را در فاصله سال‌های نوری ایجاد کنید یکی از ذرات نور را تکان بدهید ذره دیگر همان لحظه متوجه می‌شود و نیاز نیست اطلاعات سال‌های نوری طول بکشد که به ذره دیگر برسد. این بحثی است که انیشتین گفت یک امر شبح وار است و نمی‌توانم چنین پدیده را باور کنم.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ما در ۱۳۹۷ توانستیم جفت فوتون‌های در هم تنیده را تولید کنیم و الان در فاصله ۱۶۵۰ متری آن را کلید زدیم و این ارتباط برقرار شد و وقتی این فوتون‌ها ایجاد می‌شوند در ذات خودشان کلید رمزنگاری نهفته است و این یکی از آیات الهی است.

صالحی همچنین گفت: از این رمزنگاری نهفته استفاده و اطلاعات رمزگذاری شده را بین دو نقطه برقرار می‌کنیم. امیدواریم تابستان آینده هفت کیلومتر این آزمایش را بین برج میلاد و برج آزادی انجام دهیم و بعد از تابستان ۱۴۰۰ چند ماه بعد با پهپاد و بالن و در سال ۱۴۰۴ برای ماهواره آماده می‌شویم.

معاون رئیس جمهور درباره انتقال داده‌های دیگر نیز خاطرنشان کرد:  هر داده‌ای که بخواهید می‌توانید منتقل کنید. عکس، متن و ...و ما سال دیگر این را در فیبر نوری پیاده می‌کنیم و می‌توانیم در ۲۰ فروردین سال آینده ان‌شاءالله در فاصله ۱۰ کیلومتر در فیبر نوری انتقال اطلاعات رمز شده را برقرار می‌کنیم و در یک فاصله یک ساله می‌توانیم به  یکصد کیلومتر برسانیم و وقتی این کار صورت بگیرد استفاده‌های گوناگونی دارد به خصوص نیروهای مسلح و سیستم‌های اطلاعاتی و مخابراتی و مجموعه کسانی که نیاز دارند اطلاعات خود را رمز شده ارسال کنند می‌توانند این اطلاعات را ارسال کنند بدون اینکه کسی بتواند این اطلاعات را هک کند.

صالحی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: ما توانستیم با یک هزارم هزینه‌ها به دستاوردهای بزرگ برسیم.

وی خاطرنشان کرد: ما نسبت به دنیا در این خصوص شش الی هفت سال عقب هستیم. ما با این کار وارد عرصه فعالیت کوانتومی شدیم. یک بخش مربوط به مخابرات است. بخش دیگر تصویربرداری، کامپیوترها، حس‌گرها، رادار و رادار کوانتومی راداری است که نمی‌توان از آن فرار کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امیدواریم در آینده نه چندان دور این رادار را عملیاتی کنیم. در خصوص تصویربرداری قدم‌های بلندی برداشتیم. تجهیزات آن در حال خریداری است. آزمایشگاه بزرگ در سازمان ساخته‌ایم و تجهیزات خریداری شده و نصب شده ولی چون همه هزینه‌ها را نمی‌توانیم تامین کنیم ولی دانشگاه‌های مختلف را شناسایی کردیم و از آنها خواستیم در این فناوری کار کنند و این آزمایشگاه‌ها را هم افزا کامل کنیم که از کل ظرفیت کشور استفاده کنیم. ضمنا برنامه‌های درسی را تدوین کردیم و این رشته در دانشگاه‌ها در سطح دکترا آغاز خواهد شد. کتاب‌های درسی نوشته شده و دانشجویان پسادکترا را در این زمینه بگیریم که به سرعت خود بیفزایم که این فاصله شش الی هفت ساله بین ما و غرب را کوتاه‌تر کنیم.

وی گفت: کاربرد این فناوری وزارت مخابرات، دفاع، ارتش، وزارت اطلاعات و ... است. در حال انعقاد قراردادهایی با این مجموعه‌ها هستیم که بتوانیم انتقال فناوری و اطلاعات کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در یک افق چهار ساله می‌توانیم در ماهواره پیاده کنیم. این یک سرعت فوق العاده‌ای که سازمان انرژی اتمی داشته است و همکاران و دوستان ما شب و روز کار می‌کردند که این فاصله را بین ما و غرب کم کنند.

صالحی گفت: ما توانستیم با فناوری کوانتومی سلول‌های سرطانی را شناسایی کنیم و ما این کار را با کمک پزشکان دانشگاه تهران و سازمان انرژی اتمی انجام داده‌ایم. امیدواریم تصویربرداری شفاف را در یک سال آینده کاربردی کنیم. به جای استفاده از گاما و ایکس ری از این طریق استفاده می‌شود که آسیبی به فرد وارد نمی‌کند و شفاف نیز هست.

وی افزود: در زمین شناسی و شناسایی معادن می‌توان از این فناوری کوانتومی استفاده کرد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: الان هند یک میلیارد تا دو میلیارد دلار در این فناوری سرمایه گذاری کرده است. نمی‌توانیم بگوییم ما صبر کنیم و دیگران این فناوری را جلو ببرند و ما خریداری می‌کنیم. باید زمینه‌ها را فراهم کنیم که اگر خواستیم چیزی بخریم بدانیم چه می‌خریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تبادل علمی با دیگر کشورها خاطرنشان کرد: تبادلات علمی ما مینیمم (حداقل) است. ما از مقالات علمی دیگران و کتاب‌های علمی استفاده کردیم و خودمان که کشف نکردیم و اگر دانشمندان ما رفت و آمد داشته و بیشتر در تماس باشند سرعت ما یقینا بیشتر خواهد بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ارتش مشرق برج میلاد فیبر نوری وزارت اطلاعات اخبار داغ رئیس سازمان انرژی اتمی فعالیت کوانتومی فناوری کوانتومی ذرات نور فوتون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اطلاع داد: درسال گذشته، این ستاد در بحث تبصره ۱۸، از ۱۱ طرح به مبلغ ۲۷.۵ میلیارد تومان و خارج از تبصره ۱۸، از ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان حمایت کرده است.  

وی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری توضیح داد: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت‌هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

کرباسی، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

وی ادامه داد: دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می‌شوند.

کرباسی درباره فعالیت‌های این ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می‌توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه‌های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه‌ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری  دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز (Open RAN) و  Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه‌های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت‌های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت  و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه‌هایی را در دستور کار خود داشته است.

کرباسی، شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزار‌های رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا ۱۳ تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد.  

وی ادامه داد: همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی اضافه کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین  ۴۹ میلیارد تومان هم از نهاد‌های دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک ۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و  امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد.  

کرباسی درباره دیگر اقدامات این ستاد افزود: بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از جمله این فعالیت‌ها است.

وی اضافه کرد: بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و  مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، کارخانه نوآوری در خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله  دیگر اقدامات این ستاد است.

 کرباسی به فعالیت‌های نمایشگاهی این ستاد اشاره کرد و گفت: حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو ۱۴۰۲ و  بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت‌های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

دبیر این ستاد درباره فعالیت‌های آموزشی و کارگاه‌ها ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهاد‌ها و دانشجویان با موضوعاتی مانند اولین هکاتون  ۵G، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون ۵G، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره آموزشی «امنیت سایبری» از جمله اقدامات آموزشی این ستاد است.

کرباسی در همین راستا اضافه کرد:همچنین، «آشنایی با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید»  از دیگر رویداد‌ها و مسابقات و دوره‌های آموزشی  که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش رییس سازمان انرژی به شایعه ممنوعیت ورود بازرسان آژانس
  • از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که ... | ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم | آخرین وضعیت ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود | چند بازرس مجازند در ایران باشند؟
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور