Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- یک مسئول گفت: میزان تعارضات زناشویی و ناسازگاری های والدین و فرزندان در دوران همه گیری کرونا به شدت افزایش یافته و باید برای حل و فصل آنها، آموزش های روانشناختی و خدمات مشاوره ای ویژه ای ارائه شود.

مسعود مهدویان فر در نشست هم اندیشی و تبادل ایده و نظر با محوریت حفظ سلامت اجتماعی در دوران همه گیری کرونا، اظهار کرد: آمار اداره کل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور از افزایش ۳۰۰ درصدی تماس های زوجین دارای اختلافات زناشویی با تلفن صدای مشاور حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرنطینه خانگی، دورکاری کارمندان، کاهش ساعات کار مراکز تجاری و تفریحی و منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ به بعد باعث شده زوجین ساعات بیشتری از اوقات شبانه روز را در خانه و کنار یکدیگر به سر برند و همین امر، زمینه افزایش مشاجرات میان زوجین دارای اختلافات زناشویی را فراهم کرده است.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان گفت: واکاوی اختلافات خانواده ها در مراکزی نظیر فرهنگسرای خانواده نشان می دهد بخش اعظمی از مشاجرات زوجین بر سر موضوعات کوچک و کم اهمیت رخ داده و برخوردار نبودن زن و شوهر از مهارت های زندگی مشترک نظیر مدارا و کنترل خشم، سبب ساز بروز آشفتگی های خانوادگی شده است.

این دانش آموخته سیاست گذاری اجتماعی با بیان اینکه برون رفت صحیح از شرایط همه گیری کرونا و کاهش صدمات روانی و اجتماعی آن، نیازمند آموزش مهارت های زندگی به خانواده هاست، تصریح کرد: رسانه های جمعی، شبکه های رادیویی و تلویزیونی، صفحات آموزشی در فضای مجازی و مراکز و موسسات روانشناسی و مشاوره در کشور باید برنامه های ویژه ای را برای آموزش خانواده ها تدارک ببینند.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تعیین حریم خصوصی زن و مرد در خانه، عدم دخالت در وظایف یکدیگر نظیر اعمال سلیقه شخصی مردان در امور خانه داری، کاهش کنکاش و تجسس در امور شغلی یکدیگر در ایام دورکاری، احترام به سلایق هم در انتخاب های فردی، احسان و خوش رفتاری با یکدیگر و پرهیز از بدزبانی و طعنه زدن را از جمله مهارت های لازم برای آموزش به زوجین برشمرد.

وی افزایش تاب آوری، رعایت مدارا و کنترل هیجانات منفی نظیر خشم را شاه کلید کاهش مشکلات خانوادگی در ایام شیوع کرونا اعلام و خاطرنشان کرد: در بررسی های عینی از مراجعات انجام شده به مرکز تخصصی خانواده در شهر اصفهان، با آموزش چندین مهارت رفتاری، میزان مشاجرات و اختلافات زوجین به میزان قابل توجهی تقلیل یافته است.

مهدویان فر، تعطیلی مدارس، کاهش رفت و آمدهای خانوادگی و حضور مستمر کودکان و نوجوانان در خانه را یکی دیگر از چالش های مهم پیش روی خانواده ها دانست که موجب شده فرزندان با کم حوصلگی، رخوت و تحریک پذیری هرچه بیشتر مواجه شده و درگیری های رفتاری نامناسبی را با والدین یا دیگر فرزندان ترتیب دهند.

وی ادامه داد: پیش از این، بخش اعظمی از انرژی کودکان و نوجوانان در محیط های آموزشی، مراکز ورزشی و حین بازی در پارک یا محله تخلیه می شد، اما در حال حاضر این انرژی در محیط خانه اندوخته شده و این قشر را به بمبی از انرژی که هرلحظه قابلیت انفجار را دارند، مبدل ساخته است.

این متخصص پیشگیری از آسیب های اجتماعی اظهار کرد: بهترین شیوه برای تخلیه این انرژی و افزایش سازگاری فرزندان در محیط منزل، ایجاد سرگرمی های مهیج و پرتحرک در محیط خانه است و این موضوع باید به شکلی وسیع و فراگیر از طریق رسانه ها به والدین و فرزندان آموزش داده شود.

مهدویان فر، استرس ابتلا به کرونا و وسواس بیش از حد درخصوص رعایت نکات بهداشتی را یکی دیگر از موارد اختلاف خانواده ها در ایام همه گیری کووید عنوان کرد و افزود: سهل انگاری یکی از اعضای خانواده در رعایت نکردن نکات بهداشتی گاه باعث می شود نوعی هراس و فوبیای ناشی از ابتلای همه اعضای خانواده به بیماری کرونا در زن یا مرد شکل گرفته و به دنیال آن، ناسازگاری و اختلافات زناشویی پدیدار شود.

وی تصریح کرد: در کنار آموزش دقیق نکات بهداشتی از سوی رسانه ها، لازم است متخصصان بهداشت روان و مشاوران حاذق و توانمند، انعطاف پذیری در مواجهه با بیماری، مدیریت استرس و افزایش تاب آوری را به والدین و فرزندان آموزش دهند.

این پژوهشگر برتر کشوری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی خاطرنشان کرد: تسری دادن استرس ابتلا به کرونا از سوی والدین به خردسالان و کودکان، گاه موجب می شود اختلالات رفتاری خاصی نظیر جویدن ناخن، شب ادراری و اضراب منتشر، در آنها ایجاد شود، از این رو لازم است والدین هشیار بوده و آموزش های بهداشتی را به شکلی غیرمستقیم و به دور از تنش و اضطراب به فرزندان خود آموزش دهند.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان اختلاف والدین بر سر نحوه تربیت فرزندان را یکی دیگر از چالش های مهم خانوادگی در ایام شیوع کرونا عنوان کرد و گفت: همزمان با حضور بیشتر در خانه، باید وفاق و هماهنگی زناشویی را افزایش دهیم و با انجام گفت وگو، مشورت دو نفره و کمک گرفتن از روانشناسان و متخصصان امور تربیتی، به نوعی همدلی و وحدت نظر در رفتار با یکدیگر و فرزندان دست یابیم.

مهدویان فر، مدیریت تعارضات خانوادگی و حل و فصل مناسب آنها را نیازمند افزایش خدمات روانشناختی و تهیه و پخش برنامه های مستمر آموزشی از سوی نهادهایی نظیر صدا و سیما، سازمان بهزیستی، شهرداری ها، آموزش و پرورش و... دانست.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اختلافات زناشویی مهدویان فر خانواده ها همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • به احترام «معلم» برپا ...
  • هشدار به افراد مشهور و خانواده‌شان در زمان اجرای طرح حجاب | فیلم
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲