Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@17:38:41 GMT

مهار طوفان شن اعتبار ویژه می خواهد

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۲۷۲۰

مهار طوفان شن اعتبار ویژه می خواهد

اصلاح روش های کشاورزی برای کاهش خسارات طوفان شن ضروری است

استان کرمان به لحاظ برخورداری از عوارض جغرافیایی، کوهستان و کویر از استان‌های حادثه خیز به شمار می‌رود به طوری که طی سال با مجموعه‌ای از حوادث طبیعی نظیر زلزله، سیل، طوفان شن، گرد و غبار، آتش‌سوزی جنگل و همچنین سوانح متعدد جاده‌ای مواجه است.
طوفان شن در طول قرن‌ها معضل همیشگی استان کرمان بوده که سالانه در چند نوبت با این معضل دست و پنجه نرم می‌کند و خسارات جدی به بار می‌آورد اما می‌توان با درس‌هایی از گذشته درصد قابل توجهی از این خسارات را کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طوفان روزهای گذشته در شرق استان کرمان، خسارت‌های زیادی در بخش کشاورزی و محصولات زراعی و جالیزی این منطقه به بار آورده که عمده این خسارات در منطقه جازموریان و شهرستان رودبار جنوب است.
طوفان دوم بهمن ماه در این منطقه از استان کرمان، باعث انسداد راه 30 روستا، قطع ارتباط محورهای اصلی «فهرج – زاهدان»، «ریگان – ایرانشهر»، «نرماشیر – بم»، «زهکلوت - دلگان در سیستان و بلوچستان» و «زهکلوت - رودبار جنوب» و قطع برق در 25 روستای این منطقه شد.
در پی وقوع این طوفان و کاهش دید افقی شاهد خروج قطار «کرمان – زاهدان» از ریل در منطقه فهرج و انحراف یک دستگاه اتوبوس از مسیر اصلی جاده بودیم ضمن آنکه افزایش غلظت آلایندگی هوا در این مناطق به گونه‌ای بود که در بیشتر مناطق استان شاهد کاهش کیفیت هوا بوده به طوری که شاخص آلایندگی در شهرستان ریگان به 500، در شهرستان راور به 385 و در شهرستان انار به 234 رسید.
هرچند روند پرداخت خسارت محصولات کشاورزی با اقدام جدی ستاد مدیریت بحران کلید می‌خورد اما پرداخت خسارات ناشی از وقوع حوادث به صندوق بیمه محصولات کشاورزی ارجاع داده می‌شود که این صندوق اولاً به‌صورت کامل خسارت کشاورزان را پرداخت نمی‌کند ضمن آنکه تمام محصولات کشاورزی زیر پوشش این صندوق نبوده و حتی این صندوق تأسیسات و ادوات کشاورزی را پوشش نمی‌دهد. این در حالی است که حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی کامل نیست و دوگانگی در بیمه محصولات کشاورزی وجود دارد و متأسفانه ستاد بحران فقط یک مرتبه به‌دلیل گستردگی سیل ابتدای سال 98 اعتباری برای جبران خسارت‌های کشاورزی در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض مصوب کرده و بعد از آن کمک‌هایی در بخش محصولات کشاورزی خسارت دیده از حوادث داده نشد و اگر کشاورزان مناطق جنوبی که خسارت بسیار زیادی دیده‌اند حمایت نشوند و اقدام عاجلی برای آنها صورت نگیرد، مشکلات بخش حوادث به حوزه‌های اجتماعی و امنیتی نیز سرریز خواهد شد.
براساس اعلام ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، کرمان غبارخیزترین استان کشور است و ما باید از گذشته درس بگیریم و در منطقه‌ای که شدت طوفان‌های شن و گرد و خاک زیاد است، روش‌های سنتی کشاورزی خسارت‌زا بوده و باید به سمت کشت‌های گلخانه‌ ای با سازه‌های مستحکم رفته که در هنگام وقوع چنین حوادثی کمتر خسارت ببینند
کاشت بادشکن‌های بیولوژیک و غیرزنده اطراف اراضی کشاورزی به منظور حفظ مزرعه و محصولات کشاورزی راهکار دیگری است که باید به کار گرفته شود. 7.8 میلیون هکتار اراضی استان کرمان بیابانی و 4.8 میلیون هکتار کانون‌های ریزگرد هستند ضمن آنکه 29 کانون حساس به فرسایش بادی در استان کرمان شناسایی شده است.
تالاب جازموریان 69 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که بخش عمده آن یعنی 35 هزار کیلومتر مربع در استان کرمان بوده و خشکسالی‌های اخیر و ساخت چندین سد و بند خاکی و بتونی این تالاب را رو به خشکی برده و به مرکز غبارخیز جنوب شرق کشور تبدیل کرده است که همه این موارد نشان می‌دهد باید اعتبار ویژه‌ای برای مقابله با ریزگردها به این استان اختصاص داده شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: محصولات کشاورزی استان کرمان طوفان شن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۲۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟

یک منطقه دریایی در اقیانوس اطلس شمالی که بین فلوریدا، پورتوریکو و برمودا قرار دارد، در اواسط قرن بیستم پس از انتشار مقالاتی که از ناپدید شدن مرموز قایق‌ها و هواپیماها در آنجا حکایت داشتند، جایگاهی افسانه‌ای پیدا کرد.

یکی از مشهورترین حوادث در سال ۱۹۴۵ میلادی روی داده بود؛ یعنی زمانی که گروهی متشکل از پنج بمب‌افکن نیروی دریایی ایالات متحده در یک ماموریت آموزشی در این منطقه ناپدید شد.

پس از آن برای دهه‌ها، دلیل غرق شدن هر کشتی و سقوط هر هواپیمایی در این منطقه، نیروهای مخرب مثلث برمودا دانسته شد.

تا اینکه در سال ۱۹۷۵ میلادی یک نویسنده آمریکایی به نام «لری کوشه» کتابی را منتشر کرد و در آن توضیح داد که گزارش‌های مربوط به مثلث برمودا، نادرست و اغراق‌آمیز یا تأیید نشده هستند. 

او همچنین نوشت تعداد حوادث دریایی که در این منطقه از اقیانوس اطلس روی می‌دهد، نسبت حوادث روی داده در دیگر بخش‌های اقیانوس، خیلی بیشتر نیست.

با این وجود، استناد به دلایل طبیعی و ماوراء طبیعی برای شرح حوادث این منطقه همچنان برای سال‌ها ادامه یافت. در برخی از استدلال‌ها سراغ اتلانتیس رفتند و نیروی باقی مانده‌های این جزیره افسانه‌ای را در وقوع این حوادث مقصر دانستند و در برخی دیگر ادعا کردند که در این مثلث، نوعی پدیده فضا‌-زمان حاکم است و اجسام را به درون یک جهان موازی می‌مکد.

یکی از عجیب‌ترین توضیح‌های طبیعی درباره این منطقه نیز این بوده که حباب‌های متان آزاد شده از بستر دریا، کشتی‌ها را واژگون می‌کند. با این حال، در جریان مطالعات سازمان زمین شناسی ایالات متحده، هیچ نشانی از انتشار قابل توجه متان در ۱۵ هزار سال گذشته در این منطقه یافت نشد.

به نظر می‌رسد یکی از دلایل سقوط هواپیماها و واژگونی کشتی‌ها در گذشته در این منطقه، وقوع طوفان‌های زیاد بوده است؛ آنهم در دورانی که هنوز خلبانان و کاپیتان‌های کشتی‌ها ابزارهای دقیقی برای پیش‌بینی آب و هوای بد نداشتند.

نتایج یک مطالعه جدید نیز نشان داد طوفان‌های همگرایی که در این منطقه روی می‌دهد، گاه امواج سرکشی به ارتفاع ۳۰ متر ایجاد می‌کند که می‌تواند حتی شناورهای بزرگ را غرق کند.

شبیه‌سازی‌های آزمایشگاهی نیز تأیید کرد که چنین امواجی پتانسیل غرق شدن کشتی‌ها را دارند، با این وجود هیچ مدرکی وجود ندارد که آنها واقعاً در مثلث برمودا روی می‌دهند.

برخی ادعا می‌کنند که ناهنجاری‌های مغناطیسی باعث می‌شده که در گذشته ملوانان و خلبانانی که با قطب‌نما حرکت می‌کردند، از مسیر خارج شوند.

اگرچه تا کنون چنین ناهنجاری‌هایی شناسایی نشده، اما گمان می‌رود در اوایل قرن بیستم، شمال جغرافیایی واقعی و شمال مغناطیسی در مثلث برمودا همسو شدند که می‌توانسته منجر به خطاهای ناوبری شود.

گارد ساحلی ایالات متحده نیز هیچ خطر خاصی را در مثلث برمودا شناسایی نکرده است. همچنین یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ میلادی که خطرناک‌ترین آب‌ها برای کشتیرانی را فهرست کرده بود، این منطقه را در فهرست خود قرار نداده است.

آمارها نیز نشان می‌دهد که با وجود حجم بالای ترافیک هوایی و دریایی همچنین طوفان‌های مکرر، از مثلث برمودا تعداد غیرعادی از تصادف و خرابی‌ گزارش نشده است.

شاید دلیل واقعی جلب شدن توجه‌ها به این منطقه، این باشد که مردم بطور طبیعی به سمت رمز و راز کشیده می‌شوند و به همین دلیل گزارش‌ها از ناپدید شدن‌ها، توجهات زیادی را به خود جلب می‌کرده است.

از قدرت این باورهای اسرارآمیز در سال‌های اخیر کاسته شده است؛ شاید به این دلیل که فناوری‌های مدرن به ما اجازه می‌دهد ترافیک‌های هوایی و دریایی را با دقت بیشتری ردیابی کنیم.

منبع:‌یورونیوز

tags # مثلث برمودا سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است
  • اعتبار ندادن بانک‌ها برای وام ازدواج این بار دغدغه زوج‌های جوان شد
  • بازدید شبانه استاندار از مناطق تحت تاثیر سیلاب شرق استان کرمان
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان