Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار شرکت ها؛ این مرکز با نام «قطعه آزمون رسانا» فعالیت می‌کند و مأموریت‌ اصلی آن تشخیص اصالت قطعات الکترونیک و تعیین هویت آنها است. براساس اعلام نسیم توکل، عضو کمیته ICTاتاق بازرگانی ایران و مدیرعامل این مرکز، صنعت الکترونیک در زنجیره تأمین ضعف‌های بسیار زیادی دارد و در 9 ماه گذشته نزدیک به 128 میلیون دلار برای واردات قطعات الکترونیک هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که برای تأمین قطعات اصلی ارز پرداخت می‌کنیم اما متأسفانه قطعات تقلبی به دست می‌آوریم. این بخش خسارت‌های میلیون دلاری سنگینی به کشور وارد می‌کند. از سوی دیگر، موضوع تحریم سبب شده قطعاتی با نام های‌کپی وارد شوند که اصلا چنین چیزی وجود ندارد و هر چیزی به غیر از نمونه اصلی قطعات، تقلبی هستند. 

الکترونیک صنعت مادر

توکل با بیان اینکه قطعات در حوزه الکترونیک، ماده اولیه هستند، افزود: الکترونیک یک صنعت مادر است و در بخش کنترلی، بسیاری از صنایع دیگر جزو صنعت الکترونیک هستند. لوازم خانگی، خودرو، تجهیزات پزشکی، صنعت مخابرات و بسیاری از حوزه‌های مختلف بخشی از خانواده الکترونیک هستند. حدوداً از اوایل سال 1398 در بخش صنعتو های‌تِک به ما گزارش شد که وجود قطعات تقلبی در ایران خرابکاریصنعتی را افزایش داده و این مسئله سببب خسارت میلیون دلاری شده است.

مدیرعامل مرکز «قطعه آزمون رسانا» ادامه داد: هر چه به سوی تولیدداخلی پیش می‌رویم، خرابی‌ها بیشتر می‌شود و به هنگام تعمیر در می‌یابیم که یک قطعه معیوب عامل خرابکاری شده است. در ماه‌های اخیردر منطقه خاورمیانه، ترکیه برای ایجاد چنین مرکزی اقدام کرده و در آلمان هم فقط یک یا دو مرکز تشخیص هویت قطعات الکترونیک وجود دارد. اروپایی‌ها در زنجیره تامین، روندی دارند که جلوی ورود قطعات تقلبی را می‌گیرد اما به نظر می‌رسد خاورمیانه عملا مقصدی برای قطعات کم‌کیفیت در دنیا شده است. قطعاتی که به آسانی وارد کشورهایی همچون آلمان نمی‌شوند. از این رو، نیاز ویژه‌ای برای احداث چنین مرکزی در کشور وجود داشت.

تعداد این مراکز در دنیا بسیار کم است. یک انجمن بین‌المللی برای تشخیص قطعات اصل و تقلبی در دنیا وجود دارد که ۱۰ تا ۱۲ مرکز معتبر شامل آن هستند که شعبات مختلفی در کشورهای دیگر دارند. از آنجایی که شروع زنجیره تامین قطعات الکترونیک عمدتا از آمریکا و چین است، این آزمایشگاه‌ها هم در این کشورها هستند و شعبات دیگری را در کشورهای دیگر دایر کرده‌اند.

وی ادامه داد: قطعات الکترونیکی در عمر محصول تاثیر بسیار زیادی دارند. به طور معمول، هزینه‌های خدمات پس از فروش که تولیدکنندگان داخلی صرف می‌کنند، به دلیل کیفیت پایین قطعات است و مقبولیت محصولات را هم پایین می‌آورد. هر چند در این زمینه عوامل زیادی اثر گذار هستند.

صنعت و دانشگاه در کنار هم فعالیت کنند

توکل با تاکید بر لزوم فعالیت و همکاری دولت، صنعت و دانشگاه در کنار هم افزود: ممکن است احداث چنین مرکزی هزینه‌بری بیشتر نسبت به فایده آن داشته باشد. در حالی که ه ویژه برای صنایع های‌تک هزینه خسارت بالا است و ارزش افزوده زیادی برای آنها در بر دارد. برای راه‌اندازی این مرکز تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه شریف منعقد شد تا با ایجاد دستورالعمل و آئین‌نامه کنار ما باشند تا در پیشبرد برنامه پیش رویم. در بخش دولتی هم علی‌رغم اینکه مذاکرات طولانی شد، در نهایت با معاونت علمی ریاست جمهوری تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم تا حمایت‌های لازم برای گسترش این مرکز را انجام دهند. 

در بخش خرابکاری صنعتی دولت کاملا ذی‌نفع است و حتی چندین سال دولت به دنبال ایجاد چنین مرکزی بود که به علت طولانی شدن فرآیندها در سیستم دولتی این مرکز ایجاد نشد اما بخش خصوصی توانست شش مرحله از این ۱۱ مرحله تشخیص هویت قطعات را راه‌اندازی کند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون در مرحله اولیه و آزمایشی هستیم. این مرکز را افتتاح کردیم و برای ارتقا از سطح ۶ به ۱۱ به تجهیزاتی نیاز داریم تا پاسخگو همه نیازها به ویژه در صنعت های‌تِک باشیم. تشخیص هویت و آزمون قطعات الکترونیک ایران برای اولین بار در کشور ایجاد شده و دانشگاه و دولت هم در کنار بخش خصوصی صنعت های‌تک قرار گرفته است. آنچه مهم است، عمق دانش به شدت تخصصی است که علاوه بر تخصص و تحصیلات آکادمیک، به یک تجربه خاص متمرکز در تشخیص خرابکاری صنعتی و تشخیص اصل از تقلبی نیاز داشیم تا مشکلات در این زمینه را از میان برداریم.

بروز مشکلات متعدد با ورود قطعه ناسالم به زنجیره تامین

سید سعید صفوی، عضو هیأت‌مدیره مرکز جامع غربالگری «قطعه آزمون رسانا» گفت: قطعات الکترونیکی از اسباب‌بازی کودکان تا قطعاتی که در صنعت هواوفضا مورد استفاده قرار می‌گیرد تنوع دارند. خراب شدن هر قطعه الکترونیکی از این تجهیزات می‌تواند اثرات مخربی ایجاد کند. 

گاهی آسیب دیدن قطعات تجهیزات مشکلات چالش‌برانگیزی ندارند یعنی خطر جانی و مالی زیادی در پی نخواهند داشت. از سوی دیگر، محصولاتی وجود دارند که آسیب آنها ممکن است کاربر را دچار سختی فراوان کند، مثل خراب شدن ایربگ خودرو، که تلفات جانی و مالی شدید در پی خواهد داشت. در سطح بالاتر آسیب در بعضی قطعات علاوه بر هزینه‌های هنگفت سبب از بین رفتن اعتبار یک برند می‌شوند. مانند:پرتاب یک ماهواره که سال‌ها کار و زمان نیروهای متخصص بر روی آن انجام می‌شود. 

صفوی افزود: گاهی اوقات به قطعات تقلبی برمی‌خوریم که خرابکاری صنعتی در آنها انجام شده است. برخی موارد استفاده از قطعات قلبی ناخواسته اتفاق می‌افتد که اثرات تخریبی متوجه مصرف‌کننده نهایی می‌شود. این سلسله مراتب الزاماتی ایجاد می‌کند که ما ناچارا قطعات را قبل از اینکه  وارد زنجیره تامین و فرآیند تولید شوند مورد ارزیابی وغربالگری قرار دهیم تا در صورتی که اشکال داشته باشند از ورود آنها به زنجیره تامین جلوگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس تکنولوژی ارتباطات قطعات الکترونیک چنین مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، عملیات اجرایی راه آهن خراسان جنوبی ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ آغاز شد.

طرحی که ۱۳ قطعه دارد و عملیات اجرایی اش در برخی قطعات در حال اجراست و در مابقی قطعات نیز به زودی آغاز می‌شود.

 برای شتاب گرفتن این طرح امروز جلسه‌ای در دفتر معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.

در این جلسه مقرر شد زیرسازی این طرح که عملیات اجرایی آن سال گذشته آغاز شده تا دو سال آینده به اتمام برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • نخستین دوره برداشت جلبک‌های دریایی در چابهار آغاز شد
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار