Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-07@03:56:33 GMT

دلار باید از تبادلات اوراسیا حذف شود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۸۶۹۹

رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید: با توجه به اینکه تجارت منطقه ای میان کشورهای اوراسیا در جریان است می توان انتظار داشت که کشورهای عضو برای تجارت دیگر وابسته به دلار نباشند.

مسعود خوانساری امروز در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا بیان کرد: در طول دهه های گذشته حجم تجارت مشترک میان کشورهای مختلف جهان زیر سایه بهبود تکنولوژی به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و امروز توسعه روابط اقتصادی به حدی رسیده موضوعات امنیتی نیز در دل تجارت مشترک دنبال می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شکل گیری اتحادیه های اقتصادی در توسعه تجارت اهمیت فراوانی دارد تشریح کرد: اتحادیه اروپا یکی از قدیمی ترین اتحادیه های فعال در این حوزه به شمار می رفت، با وجود آنکه در این سال ها مشکلاتی مانند جنگ یا بحران های اقتصادی به وجود آمد این اتحادیه توانست به فعالیت خود ادامه دهد که قطعا در وضعیت اقتصادی کشورهای عضو تاثیرگذار است.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی حتی در شرایط رقابت اقتصادی میان چین و آمریکا نیز نمی توان انتظار داشت که ارتباط میان دو کشور قطع شود و قطعا همکاری های اقتصادی میان آنها نیز ادامه خواهد داشت.

خوانساری با اشاره به اهمیت شکل گیری ارتباط جهانی در اقتصاد اظهار کرد: اصلی ترین و ابتدایی ترین نتیجه این موضوع دسترسی مردم به کالاهای ارزانتر و با کیفیت تر است. از این رو ما می توانیم با حضور در اتحادیه های مختلف اقتصادی فضای رقابت را افزایش دهیم که پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا یکی از این گام های مثبت است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: این اتحادیه اقتصادی ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات کالا و همچنین تعیین نیازهای وارداتی کشور دارد. هر یک از اعضای این اتحادیه دارای مزیت هایی است که ایران می تواند در همکاری با آنها تجارت خود را گسترش بدهد و باید تلاش کنیم در این حوزه به یک استاندارد مشترک برسیم.

وی با اشاره به بحث هایی که در رابطه با حذف دلار و رسیدن به یک ارز جایگزین در اتحادیه ارواسیا صورت گرفته بیان کرد: اینکه تلاش کنیم تجارت از انحصار دلار خارج شود قطعا به نفع کشورها خواهد بود. اینکه در آینده جایگاه دلار چه باشد یک بحث دیگر است اما اینکه ما در منطقه برای تجارت از ارز دیگری جز دلار استفاده کنیم یا برایش یک رقیب دیگر به وجود بیاوریم قطعا اهمیت فراوانی دارد و امیدواریم که اوراسیا این موضوع را نیز پیگیری کند.
(ایسنا)

برچسب ها: اوراسیا ، شورای رقابت ، اتاق بازرگانی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MC0

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اوراسیا شورای رقابت اتاق بازرگانی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۸۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد

چین از روسیه به عنوان بزرگترین شریک تجاری همه پنج کشور آسیای مرکزی، سبقت گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد کرملین به سختی می تواند قبول کند که روسیه در تجارت با آسیای مرکزی، از چین عقب مانده است.

بی‌میلی مقامات روسی به اذعان به این واقعیت تجاری، در نمایشگاه تجاری که اواخر آوریل در تاشکند -پایتخت ازبکستان- برگزار شد، نمایان شد.

طبق گزارش خبرگزاری تاس، ایگور کامینین، معاون وزیر بازرگانی روسیه، حداقل در مورد ازبکستان، مدعی شد روسیه و چین از نظر سران ازبکستان، شرکای برابر با سهم برابر در گردش تجاری هستند.

استدلال کامینین، به معنای واقعی کلمه بر پایه امید و آرزو بود. این مقام روسی برای قرار دادن روسیه و چین در سطح تجاری یکسان، به اهداف تجاری پیش بینی شده برای سال ۲۰۳۰ اشاره کرد که در آن ازبکستان امیدوار بود گردش مالی سالانه تجارت با مسکو و پکن را به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهد.

اما آمار تجاری رسمی ازبکستان برای سال ۲۰۲۳، شکاف گسترده مبادلات تجاری بین روسیه و چین در حال حاضر را نشان می‌دهد. گردش مالی تجاری میان ازبکستان و روسیه در سال میلادی گذشته، به ۹.۸ میلیارد دلار رسید که تقریبا ۳۰ درصد کمتر از مجموع ۱۳.۷ میلیارد دلار تجارت میان ازبکستان و چین است.

به گفته منابع رسمی ازبکستان، چین از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، برتری خود را در گردش تجاری حفظ کرده است. حجم مبادلات تجاری دوجانبه با چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، بالغ بر ۳.۰۱ میلیارد دلار بود و در مقابل، این رقم برای روسیه، ۲.۵ میلیارد دلار بوده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ازبکستان در رقابت تجاری منطقه‌ای روسیه و چین یک ناهنجاری محسوب نمی‌شود. آمار رسمی برای سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد چین از نظر حجم معاملات تجاری با هر پنج کشور منطقه آسیایی، از روسیه سبقت گرفته است.

دیگر خبرها

  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس عنوان کرد؛ طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند نه سامانه مودیان
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان
  • رئیس اتحادیه در گفت و گو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • تجارت ۸۵۰ میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در ۲ ماه
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا