Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: حکایت کمبود روغن در مغازه‌های سطح شهر کرمان مربوط به امروز و دیروز نیست ماه هاست در فروشگاه‌های کرمان اثری از روغن نیست و فقط روغن‌های با مارک‌های گران و بالای ۷۰ هزار تومان یافت می‌شود و اثری از روغن‌های اقتصادی در بازار نیست.

روغن جامد به کلی در فروشگاه‌ها یافت نمی‌شود و همین مساله موجب افزایش کالاهای وابسته شده از سوی دیگر روغن‌های مایع نیز کم کم از فروشگاه‌های جمع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای برندهای مشهور از قفسه‌های مغازه‌ها جمع شد و رفته رفته برندهای ناآشنا نیز به کلی جمع شده و خبری از توزیع روغن نیست.

صف‌های کرونایی برای تهیه روغن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

هر چند گفته می‌شود که این کالا در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود اما اگر کسی متقاضی روغن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای باشد، باید خطر ابتلاء به کرونا را به جان بخرد و ساعت‌ها در صف‌های متراکم فروشگاه‌های زنجیره‌ای در انتظار باشد.

اما اگر در خبرهای رسانه‌های استان جستجو کنید مسئولان از توزیع روغن برای کنترل بازار سخن می‌گویند اما این اقدامات نتوانسته مشکل مردم را رفع کند.

با وحید عباسی یکی از خرده فروشان کرمان به گفتگو نشستیم، این مغازه دار می‌گوید: مدتهاست روغن در بازار توزیع نشده، یکی از موارد احتمالاً نگرانی مسئولان از احتکار روغن است اما سوال من این است مغازه‌های مستقر در محله‌های روغن را احتکار می‌کنند یا بنک داران و عمده فروشان و کارخانه‌ها؟

این روغن‌ها برای گران شدن نگه داشته شده است و یا در کنار کالاهای دیگر توزیع می‌شود یعنی شما باید دو قوطی کنسرو بخرید تا یک قوطی روغن دریافت کنید

وی با اشاره به اینکه توزیع کنندگان عمده، انبارهایشان مملو از روغن است افزود: این روغن‌ها برای گران شدن نگه داشته شده و یا در کنار کالاهای دیگر توزیع می‌شود یعنی شما باید دو قوطی کنسرو بخری تا یک قوطی روغن دریافت کنی! هیچ گونه روغنی طی ماه جاری توزیع نشده است و با وجود تقاضای بالایی که وجود دارد اما روغن بعضاً در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بخش خصوصی توزیع می‌شود که همین امر هم موجب شده در سطح مغازه‌های خرده فروشی روغنی برای عرضه وجود نداشته باشد.

برای پیگیری وضعیت توزیع روغن به شعبه دوم یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در انتهای خیابان جهاد مراجعه کردیم، متصدی فروش این فروشگاه نیز گفت: فقط روغن با برند خاص داریم که قیمتی معادل ۷۵ هزار تومان دارد اما روغن‌های اقتصادی و ارزان‌تر مدتهاست توزیع نشده است.

وی گفت: روغنی که گفته می‌شود توزیع می‌شود فقط در برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و به صورت محدود است.

روغن مدتهاست توزیع نشده است، برخی مواقع در هفته یک کارتن ۳۰ تایی روغن مایع تحویل می‌شود که مدتهاست همین سهمیه هم توزیع نشده است

وی گفت: برخی کالاها از جمله شکر را هم به محدودیت می‌فروشیم و هر فرد با ارائه کارت شناسایی می‌تواند دو کیلو شکر دریافت کند.

وارد یکی از مغازه‌ای عمده فروشی می‌شوم که می‌گوید: روغن مدتهاست توزیع نشده است، برخی مواقع در هفته یک کارتن ۳۰ تایی روغن مایع تحویل می‌شود که مدتهاست همین سهمیه هم توزیع نشده است.

وی گفت: وضعیت بازار روغن اصلاً مناسب نیست معمولاً کارخانه‌ها برای گران کردن محصول تبانی می‌کنند و به بهانه‌های مختلف یک کالا را برای مدتی تولید نمی‌کنند اما بعد از گران شدن رسمی به یکباره کالا را روانه بازار می‌کنند این یعنی اگر احتکاری هم باشد در انبارهای کارخانه‌ها انجام می‌شود نه در مغازه‌ها.

مسئولان دولت در خصوص وضعیت عجیب کالاهای اساسی پاسخگو باشند

پای حرف‌های مردم هم بنشینید کسی از وضعیت کنونی بازار راضی نیست، سلمان کربلایی به خبرنگار مهر می‌گوید: برخی از کالاهای اساسی با کمبود مواجه است و برخی هم قیمت‌های عجیب و غریب دارد.

قیمت‌های متفاوت یک کالا در کرمان

وی می‌گوید: در خیابان‌های اصلی عمده فروشی در شهر کرمان یک کالا را با قیمت‌های مختلف می‌توان در مغازه‌های بنک دارانی که دیوار به دیوار هستند مشاهده کرد، سوال این است اگر کنترل روی قیمت‌ها وجود دارد؟ چرا این وضعیت وجود دارد؟

این شهروند کرمانی می‌گوید: روزگاری در جستجوی روغن بدون پالم و غیرتراریخته بودم اما حالا اگر چنین روغنی را هم پیدا کنیم خوش شانس هستیم.

یکی دیگر از شهروندان کرمان با ابزار نارضایتی از وضعیت کنونی بازار افزود: مسئولان دولت باید پاسخگو باشند که چرا کالاهای اساسی مردم با چنین نواسان قیمتی مواجه است و یک روز روغن، گران است و یک روز مرغ و تخم و مرغ و شکر و یک روز گوشت گران می‌شود؟

فاطمه افراسیابی بیان کرد: تثبیت و کنترل قیمت‌ها از مهمترین و ابتدایی‌ترین خواست‌های هر جامعه‌ای است اما در بازار هر کاسبی قیمت خودش را دارد. یک کالا را مغازه دار گران می‌کند وقتی سوال می‌کنم چرا؟؛ می‌گوید فلان کالا گران شده پس من هم باید گران بفروشم.

اینگونه نیست که توزیع کنندگان عمده، روغن نداشته باشند بلکه قصد دارند روغن را با کالاهای دیگر به فروش برسانند و این مساله برای مغازه دار و خرده فروش صرفه اقتصادی ندارد

یکی از فروشندگان نیز در گفتگو با مهر می‌گوید: عملاً مدتهاست از سوی کارخانه‌ها روغن توزیع نمی‌شود اما اینگونه نیست که توزیع کنندگان عمده روغن نداشته باشند بلکه قصد دارند روغن را با کالاهای دیگر به فروش برسانند و این مساله برای مغازه دار و خرده فروش صرفه اقتصادی ندارد.

محمد ابراهیمی گفت: مثلاً می‌گویند به در قبال هر روغن یک لیتری باید یک قوطی رب گوجه هم به اجبار به مصرف کننده بفروشید و مصرف کننده هم از این امر خودداری می‌کند.

کارخانه‌ها در خصوص عدم توزیع روغن توضیح دهند

وی افزود: در کمال تعجب مسئولان و توزیع کنندگان در رسانه‌های اینگونه جوسازی می‌کنند که خرده فروشان تمایلی به فروش روغن به دلیل کم بودن سود ندارند اما به هیچ عنوان اینگونه نیست در واقع روغنی برای فروش از سوی کارخانه‌ها توزیع نمی‌شود و در نهایت دنبال فرافکنی هستند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت در استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: چون خیلی از واحدهای صنفی ثبت سامانه جامع تجارت نیستند نمی‌توانند روغن دریافت کنند.

روغن خارج از سامانه جامع تجارت توزیع نمی‌شود

سینا خسروی گفت: با ثبت واحدهای صنفی در این سامانه مشخص می‌شود هر واحد صنفی چه میزان از محصول خریداری، کجا نگهداری و به چه کسی می‌فروشد.

وی تصریح کرد: واحدهایی که متقاضی هستند در این سامانه ثبت نام کنند ضمن اینکه باید دارای جواز کسی معتبر باشند.

خسروی بیان کرد: از مردم می‌خواهیم اگر کمبودی در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای مشاهده شد گزارش کنند که پیگیری شود. به زودی سهمیه روغن وارد بازار می‌شود و آرامش نسبی در بازار مواجه خواهیم بد.

وی در خصوص فروش سایر کالاها در کنار روغن گفت: کارشناسی مستقر و این موارد شناسایی و با متخلفان به شدت برخورد می‌شود.

کنترل قیمت‌ها، تأمین کالاهای اساسی، عدم ایجاد صف برای توزیع کالاهای اساسی در زمان شیوع کرونا از جمله انتظارت مردم است که بعضاً در میان وعده‌های مسئولان گم می‌شوند.

کد خبر 5132560

منبع: مهر

کلیدواژه: روغن نباتی استانداری کرمان دادگستری کرمان گرانی ویروس کرونا دهه فجر آمار کرونا گرگان شیراز کرمانشاه بوشهر شهرستان کرج شهرکرد شیوع کرونا آلودگی هوا سانحه تصادف اردبیل لیگ برتر فوتبال ایران فروشگاه های زنجیره ای توزیع نشده توزیع کنندگان کالاهای اساسی فروشگاه ها کالاهای دیگر توزیع می شود توزیع روغن کارخانه ها خرده فروش مغازه دار مغازه ها قیمت ها یک کالا روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۱۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت
  • توزیع بیش از ۲۴ تن اقلام اساسی طرح تنظیم بازار در سپیدان
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل