Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه صبح سه شنبه از سفر هیئت سیاسی طالبان به تهران به ریاست ملا عبدالغنی برادر خبر داد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: این هیئت بر اساس هماهنگی قبلی و به دعوت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد سه شنبه وارد تهران و مورد استقبال مقامات وزارت امور خارجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطیب زاده همچنین اظهار کرد: هیئت سیاسی طالبان در طول مدت حضور در تهران دیدار‌هایی را با مقامات مسئول کشورمان از جمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و محمدابراهیم طاهریان فرد نماینده ویژه ایران در امور افغانستان داشته و درخصوص روند صلح در افغانستان و مسائل و موضوعات مرتبط تبادل نظر و رایزنی‌هایی صورت خواهد پذیرفت.

سید وحید ظهوری حسینی، کارشناس مسائل افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر هیئت طالبان به ایران گفت: این سفر ابعاد مختلفی دارد، اما در این میان جایگاه جمهوری اسلامی ایران  که به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای در در نظام بین الملل مطرح می‌شود بیش از سایر موضوعات اهمیت دارد، نکته مهم تر این است که گروه طالبان هم به قدرت ایران اذعان پیدا کرده‌اند.

او افزود: در چندین جلساتی که در گذشته توسط آمریکایی‌ها، قطر و کشور‌های مختلف برای مذاکرات صلح بین دولت افغانستان و طالبان به وقوع پیوست، اکثرا سعی می‌کردند که ایران را نادیده بگیرند، اما اکنون متوجه شدند که بدون حضور جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانند نتیجه مطلوبی بگیرند.

کارشناس مسائل افغانستان تصریح کرد: یکی دیگر از ابعاد سفر طالبان به ایران این است که  با توجه به نزدیکی کشور ما به موضع دولت اسلامی افغانستان طالبان با ما به توافقی برسند و خواسته‌های تهران را در رابطه با دولت افغانستان مد نظر قرار دهند تا اگر اختلافی بین طالبان و دولت افغانستان به وجود آمد با توجه به رابطه نزدیک دولت اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را توسط  ما به وجود بیاورند که روابط خود را حفظ کنند و شرایط بهتری برای نتایج مطلوب مذاکرات در افغانستان به دست بگیرند.

بیشتر بخوانید

سفر هیئت سیاسی طالبان به ریاست ملا عبدالغنی برادر به تهران

ظهوری حسینی ادامه داد: علاوه بر این احتمال می رود با توجه به کنار رفتن دونالد ترامپ از کاخ سفید، طالبان  احساس خطر کرده و سعی دارد از طریق ایران موقعیت خود را حفظ و واشنگتن را بر انجام مذاکرات وادار کند تا در نهایت دولت افغانستان را در این راستا  با خود همراه کند و  به نتایج مطلوب خود برسد، اما در حال  حضور ایران می‌تواند محور بسیار نجات بخشی برای استقرار صلح در افغانستان باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایران و افغانستان ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دولت افغانستان امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۶۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند

وزیر خارجه حکومت طالبان با اشاره به زنجیره تامین و حمایت از داعش گفت سه کشور همسایه زمینه این گروه تروریستی در منطقه را فراهم کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان بدون نام بردن از کشور خاصی گفت سه کشور همسایه زمینه را برای حضور گروه تروریستی داعش در منطقه فراهم کرده‌اند.

وی افزود یکی از این کشورها نیروی انسانی داعش را فراهم می‌کند، دومی برنامه‌های آموزشی و کشور سوم نیز حملات تروریستی آن را هدایت می‌کند.

متقی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه افغانستان-قزاقستان در کابل اظهار داشت بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر 10 مورد رویداد امنیتی دستکم هشت مورد آن در خارج از افغانستان طراحی شده است.

وی تصریح کرد اگر این کشورهای همسایه مسئولیت خود را به درستی انجام دهند، در افغانستان مشکلات امینتی بوجود نخواهد آمد.

گزارش شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت داعش در افغانستانحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیستنیویورک‌تایمز: نصف اعضای داعش خوراسان اتباع تاجیکستان هستند

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین تاکید کرد از خاک افغانستان به دیگران آسیبی نخواهد رسید اما کشورهای دیگر نیز از اقدامات ویرانگر دست بردارند.

امیرخان مقتی اظهار داشت امنیت افغانستان به امنیت منطقه مرتبط است.

«ملا یعقوب مجاهد» وزیر دفاع حکومت طالبان پیش از این با اظهار اینکه عناصر داعش از تاجیکستان و پاکستان وارد افغانستان می‌شوند از این کشورها خواسته بود مرزهای خود را کنترل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جایگاه شورا در اداره امور کشور نادیده گرفته می‌شود
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • هرگز تحریم‌ها در ایران به نتیجه نخواهد رسید
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند