Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@22:04:51 GMT

با این روش سلول‌های تازه مغزی تولید کنید

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۴۱۲۰

با این روش سلول‌های تازه مغزی تولید کنید

  به گزارش دیلی‌میل، ممکن است شما از آن نوع آدم‌هایی باشید که به راحتی به واسطه رویداد‌های جهان می‌شکنند و یک قرنطینه دیگر آن‌ها را از پا درخواهد آورد یا ممکن است از آن آدم‌هایی باشید که احساس شجاعت و شهامت می‌کنند و قادر هستند در هر موقعیتی مثبت‌اندیش باقی بمانند و بهترین استفاده را از آن موقعیت ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرادید،  تفاوت اساسی بین این دو دسته نه به ژنتیک مربوط است و نه به شخصیت، بلکه به چیزی کاملاً متفاوت ارتباط دارد و آن انعطاف‌پذیری است. شما ممکن است فکر کنید که با ثروت عظیمی از قابلیت انعطاف‌پذیری یا با فقر انعطاف‌پذیری متولد شده‌اید و قابل درک است که فکر کنید منبع انعطاف‌پذیری شما – هر قدر هم غنی بوده - در اثر همه‌گیری بی‌امانی که همه‌مان در حال تجربه‌اش هستیم، ته کشیده یا ضعیف شده است.
اما من به شما می‌گویم که انعطاف‌پذیری را می‌توان ساخت و پرورش داد.
به عنوان دانشمند علوم اعصاب و روزنامه‌نگار سلامت، ۲۵ ساله گذشته را در خط مقدم حوزه پزشکی گذرانده‌ام و مشغول تحلیل آخرین تحقیقات مربوط به مغز و سفر به دور جهان برای شناسایی راه‌هایی برای تقویت ظرفیت مغز و محافظت از آن در برابر فراموشی بوده‌ام.
یکی از اکتشافات شگفت‌انگیز سال‌های اخیر کشف این حقیقت است که ذخیره انعطاف‌پذیری در چیزی که ما متخصصان مغز و اعصاب «ذخیره شناختی» می‌نامیم، پیچیده شده است. هر قدر که شما ذخیره شناختی غنی‌تری داشته باشید، انعطاف‌پذیری بیشتری هم خواهید داشت.
یک مغز منعطف مغزی است که می‌تواند در مقابل تروما‌های مکرر مقاومت کند؛ می‌تواند به شکلی متفاوت فکر کند؛ می‌تواند بیماری‌های مرتبط با مغز شامل افسردگی را از شما دور نگه دارد و می‌تواند حافظه شناختی را حفظ کند تا فرد بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
تحقیقات نشان می‌دهد که مغز منعطف، شاخصی است که متفکران راهبردی و آینده‌نگر را از مغز‌های معمولی جدا می‌کند؛ اما نکته اینجاست که انعطاف‌پذیری مغز به طور کامل به ضریب هوشی (آی‌کیو) یا تحصیلات ربط ندارد و می‌تواند در دسترس همه ما قرار بگیرد.
من در جدیدترین کتابم با عنوان «هشیار بمانید» Keep Sharp راه‌های علمی‌ای را ارائه کرده‌ام که به کمک آن‌ها می‌توانید خطر فراموشی را کاهش داده و مغزتان را همواره هوشیار نگه دارید.
تمرکز این مقاله بر چگونگی ایجاد انعطاف‌پذیری است. درواقع اگر می‌خواهید مغز را از فراموشی حفظ و نهایت استفاده را از آن بکنید، مهمترین عامل همین انعطاف‌پذیری است. سیستم پشتیبانی مغزتان را در الویت بگذارید ذخیره شناختی مغز شما توانایی مغزتان در بداهه‌پردازی و عبور از مشکلات و موانع است. همان‌طور که خودروتان دارای سیستم ترمز و شتاب کارامد است که به شما اجازه می‌دهد در پیچ‌های ناآشنا به سرعت تصمیم‌گیری کرده و تغییر جهت دهید، مغزتان هم می‌داند چطور مسیر‌های جایگزین را پیدا و به شما کمک کند با چالش‌ها کنار بیایید؛ مسیر‌هایی که اگر به سرعت تغییرشان ندهید شما را به خطر می‌اندازند.
ذخیره شناختی درست مثل یک حافظه میان‌گیر یا موقت عمل می‌کند، یک سیستم پشتیبانی که بزرگ و منعطف است و به سرعت فکر می‌کند تا از مغز محافظت کند. ما می‌دانیم که در هر سن و سالی، ذخیره شناختی به شما کمک می‌کند تا در مواجهه با رویداد‌های پیش‌بینی‌ناپذیر زندگی مانند استرس مزمن، عمل جراحی یا حمله ناگهانی سموم محیطی برای مدت طولانی‌تری بهترین عملکردتان را داشته باشید و به اصطلاح تاب‌آوری بالایی داشته باشید.
اما دانشمندان اخیراً یکی دیگر از نقش‌های کلیدی و مهم ذخیره شناختی را نیز کشف کرده‌اند و آن چگونگی محافظت ذخیره شناختی از ما در برابر مشکلات ناشی از کهولت سن است. در اواخر دهه ۱۹۸۰ دانشمندان در کالیفرنیا تحقیقاتی را به روی ساکنان خانه سالمندان آغاز کردند.
آن‌ها با این ساکنان در دوران کهولت و پیری رابطه برقرار کردند و بعد از مرگ روی آن‌ها کالبدشکافی انجام دادند. آنچه آن‌ها را شگفت‌زده کرد این بود که اغلب این افراد تغییراتی را در مغزشان نشان می‌دادند که در یک بیمار آلزایمری با آلزایمر پیشرفته انتظار می‌رود، درحالیکه دانشمندان هیچ اثری از فراموشی در حیات این افراد مشاهده نکرده بودند.   دانشمندان نتیجه‌گیری کردند که این افرادِ به‌شدت باهوش به اصطلاح یک «مخزن مغزیِ» Brain cache به‌اندازه‌کافی توسعه‌یافته داشتند که به مغز کمک می‌کرد لطماتی که در اثر فراموشی به آن وارد شده را جبران کند. این به آن‌ها اجازه داد بود بدون هیچ نشانی از اختلال شناختی به انجام فعالیت‌های خود در سطحی نرمال و طبیعی ادامه دهند.
این آزمایش محققان را واداشت تا یک نظریه بسازند و آن اینکه ذخیره شناختی مغز گاهی آنقدر موفقیت‌آمیز ایجاد می‌شود که می‌تواند مسئولیت عملکرد بخش‌های آسیب‌دیدۀ مغز که در اثر بیماری یا افزایش سن آسیب‌دیده‌اند را نیز برعهده بگیرد.
ذخیره شناختی مغز می‌تواند به افراد کمک کند تا کار‌های روزمره را به خوبی انجام دهند، طوریکه در تمام طول عمر به نظر برسد فرد هیچ نشانی از فراموشی ندارد. این یافته‌ها، یافته‌هایی انقلابی بودند و از آن زمان تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد هر چه ذخیره شناختی افراد غنی‌تر و بزرگ‌تر باشد، افراد بهتر قادر خواهند بود تا تغییراتِ ناشی از زوال مغزی را که با بیماری فراموشی یا اختلالات مغزی مانند بیماری پارکینسون، اِم‌اِس یا سکته مرتبط است، دفع کنند. شما می‌توانید سلول‌های تازه مغزی تولید کنید تفکرات قدیمی می‌گفتند که مغز بعد از کودکی ثابت و تغییرناپذیر است. اما اکنون ما می‌دانیم که این درست نیست. محققان دانشگاه کالیفرنیا در سال ۲۰۱۸ در آمریکا برای نخستین‌بار نشان دادند که یک بزرگسال سالم درست به اندازه افراد جوان‌تر می‌تواند سلول مغزی جدید تولید کند.
آن‌ها کشف کردند که با‌این‌که افراد با سنین بالاتر نسبت به جوان‌تر‌ها معمولاً رگ‌های خونی و مستحکم کمتری در مغز خود دارند، اما این به این معنی نیست که آن‌ها نمی‌توانند سلول‌های جدید مغزی تولید کنند.
اما در این عبارت کلیدواژه اصلی «سالم بودن» است. اگر می‌خواهید مغزتان را بسازید باید سلامت عمومی خود را حفظ کنید. شبکه‌های مغزی شما درست مانند مجموعه‌ای از جاده‌ها هستند و هر چه شما شبکه‌های مغزی بیشتری داشته باشید، گزینه‌های در دسترستان برای تغییر مسیر در هنگام بروز موانع یا پیچ‌های خطرناک بیشتر است. این شبکه‌ها ذخیره شناختی شما را تشکیل می‌دهند و این شبکه‌ها در طول زمان از طریق تحصیلات، یادگیری و کنجکاوی توسعه پیدا می‌کنند.
ذخیره شناختی‌ای که هم‌اکنون دارید نتیجه تجربه‌های مثبتی است که در گذشته داشته‌اید و اندازه و پیچیدگی این ذخیره شناختی بازتابی است از اینکه چقدر در طی این مدت مغز خود را از طریق تحصیلات، کار و سایر فعالیت‌ها به چالش واداشته‌اید.
تحقیقات نشان می‌دهند که یک عامل واحدِ قابل شناسی در همه افراد با ضریب هوشی، تحصیلات و موفقیت‌های شغلی بالا – بعلاوه در همه آن‌هایی که به طور منظم در فعالیت‌های ورزشی و سرگرمی‌های نامرتبط با شغلشان شرکت می‌کنند – وجود دارد که آن‌ها را از دچار شدن به بیماری آلزایمر حفظ می‌کند و آن ذخیره شناختی است. اما بهترین بخش قضیه این است که ذخیره شناختی را می‌توان در هر سنی رشد و توسعه داد. پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۱۱/۹) سلاحی مقابل کبد چرب این روش‌های شام خوردن عمر شما را کوتاه می‌کنند چگونه فشار خون بالا را بدون دارو کاهش دهیم؟ روشن شدن شعله‌های کرونا در تهران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مغز انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۴۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان

علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی که با موضوع عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر و با حضور مسئولان و مدیران بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، قوه قضائیه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان امور مالیاتی، بیمه مرکزی، فراجا، گمرک، سازمان فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان ثبت احوال، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، با بیان اینکه اجرای اعتبارسنجی منسجم و هماهنگ بانکی برای تحقق عدالت تسهیلات دهی، موضوعی است که با گذشت ۱۸ سال از تصویب قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی در سال ۸۵ که بر اساس این قانون دولت مکلف شده است تا با ایجاد مؤسسات رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مشتریان در زمینه اعتبارسنجی، زمینه تسهیل و تسریع اعطای تسهیلات بانکی را فراهم کند. اما متأسفانه تاکنون اجرای این قانون محقق نشده است. 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح سابقه قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی افزود: بر اساس این قانون، آیین‌نامه سنجش اعتبار در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیأت دولت رسید که طبق آن، یک شرکت اعتبارسنجی با مشارکت مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه شکل گرفت. همچنین شورای سنجش اعتبار برای نظارت بر فعالیت شرکت تشکیل شد. این شرکت وظیفه داشت اطلاعات سابقه دریافت تسهیلات بانکی افراد را جمع‌آوری کند و یک نمره اعتباری به افراد اختصاص دهد.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با بیان اینکه با گذشت سال‌ها، به تدریج اطلاعات تسهیلات بانکی افراد در سامانه این شرکت تجمیع شد و بر اساس آن، یک نمره اعتباری از A تا E به افراد حقیقی و حقوقی اختصاص یافت، ادامه داد: با این حال، همان طور که گفته شد، اطلاعات این سامانه محدود به سوابق عملکرد افرادی بود که سابقه دریافت تسهیلات بانکی را داشتند و معیار‌های آن نیز عمدتاً به همان اطلاعات تسهیلات بانکی محدود بود و اکتفای صرف به اطلاعات تسهیلات بانکی برای تعیین نمره اعتباری، نمی‌توانست انعکاس صحیحی از عملکرد افراد نسبت به تعهدات مالی خود باشد.

خضریان با بیان اینکه در شرایط کنونی اصلی‌ترین سنگ پیش روی اجرایی شدن این موضوع عدم ارائه اطلاعات از سوی دستگاه‌ها است، افزود: در جلسه کمیسیون اصل نود از دستگاه‌هایی که همکاری قابل قبولی برای ارائه اطلاعات به پایگاه داده اعتباری انجام دادند، تشکر شد و مقرر شد اشکالات باقیمانده نیز رفع شود. همچنین دستگاه‌هایی که به دلایل مختلف اطلاعات آنها به پایگاه داده اعتباری ارائه نشده است، تعهد کردند موضوع را در اسرع وقت پیگیری کرده تا با محوریت کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، انتقال اطلاعات با رعایت قوانین و مقررات به انجام برسد. 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح مصوبات کمیسیون اصل نود مجلس در این خصوص گفت: از آنجایی که مطابق اظهارات نماینده بانک مرکزی، اطلاعات پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی، فهرست مدارک تحصیلی توسط سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، استعلام مددجویان توسط کمیته امداد و مجموع تخلفات و نمره منفی رانندگی توسط فراجا به پایگاه داده اعتباری ارائه شده است. ضمن تشکر از این سازمان‌ها، مقرر شد در صورت بروز اشکال و محدودیت در ارائه اطلاعات، اقدامات لازم انجام شده و در صورت لزوم، گزارش لازم به کمیسیون اصل نود ارائه شود. 

خضریان ادامه داد: درباره اطلاعات تخلفات رانندگی، مقرر شد فراجا همکاری لازم برای ارائه اطلاعات سوابق نوع و حجم تخلفات رانندگی را به پایگاه داده اعتباری داشته باشد تا در مراحل بعدی در تهیه گزارش‌های اعتباری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با توجه به اینکه اطلاعات دهک بندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محکومیت مالی توسط قوه قضائیه و استعلام اعلام رضایت اعتبارسنجی کاربر توسط سازمان فناوری اطلاعات به پایگاه داده اعتباری ارائه شده است، اما سرویس‌های اطلاعاتی فوق، بسیار ناپایدار بوده و زمان پاسخ‌دهی بالا است و این امر منجر به اختلال در ارائه گزارش‌های اعتباری خواهد شد. مقرر شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قوه قضائیه و سازمان فناوری اطلاعات همکاری لازم برای رفع مشکل ناپایداری و زمان پاسخ‌دهی را ظرف مدت حداکثر یک ماه انجام دهند.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره اخذ رضایت از مشتریان برای ارائه اطلاعات، با توجه به پیشنهاد بانک مرکزی مبنی بر دریافت رضایت از طریق ارسال کد پیامکی (OTP) و با توجه به اظهارات دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رئیس کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، مقرر شد این موضوع در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار گیرد و در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. تأکید کمیسیون اصل نود بر این ا

ست که فرآیند دریافت رضایت افراد به سهولت انجام شود تا فرآیند دریافت گزارش اعتباری با اختلال مواجه نشود. به همین منظور مقرر شد تدابیر لازم توسط کارگروه تعامل پذیری اتخاذ شود. همچنین مطابق اظهارات نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر مکاتبه این دستگاه مبنی بر حذف تیک اعلام رضایت اطلاعات مالیاتی، مراتب در کارگروه تعامل پذیری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه اطلاعات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی شامل استعلام بیمه کارگاهی، جمع سابقه بیمه، سابقه بیمه پردازی و بدهی بیمه کارگاهی که توسط سازمان تأمین اجتماعی در بستر GSB پیاده‌سازی شده است، افزود: از آنجایی که این سازمان ارائه رمز برداشت اطلاعات را منوط به امضای توافقنامه محرمانگی (NDA) کرده است؛ و به گفته دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، امضای توافقنامه، خارج از مصوبات کارگروه تعامل پذیری خلاف قانون است و نباید انجام شود. مقرر شد در اسرع وقت نهایتاً ظرف مهلت یک هفته سازمان تأمین اجتماعی اجازه برداشت اطلاعات به پایگاه داده اعتباری را صادر کند.

خضریان درباره اطلاعات قبوض تلفن همراه، بیان کرد: در این خصوص نماینده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت تاکنون نامه‌ای در این باره به این سازمان ارجاع نشده است؛ لذا مقرر شد به دلیل غفلت صورت گرفته، تذکر مکتوب به سازمان مذکور داده شود تا پیگیری موضوع با قید فوریت در دستور کار قرار گیرد. همچنین جلسه کارشناسی بررسی تبادل داده بین بانک مرکزی و سازمان تنظیم مقررات رادیویی با محوریت کارگروه تعامل پذیری ظرف مدت دو هفته برگزار شود تا در دستور کار جلسه بعدی کارگروه تعامل پذیری قرار گیرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تأکید کرد: ارائه اطلاعات استعلام دریافت یارانه توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و این مهم بعد از جلسه کارگروه تعامل پذیری، تعیین تکلیف و در اسرع وقت اجرایی شود. همچنین سازمان ثبت احوال نیز سرویس‌های مرتبط با تاریخچه محل اقامت و مشخصات اعضای خانوار را ظرف مدت یک ماه در اختیار پایگاه داده اعتباری قرار دهد. 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون نحوه ارائه استعلام نخبگی توسط بنیاد ملی نخبگان، گفت: بنا بر گزارش ارایه شده جلسه کارشناسی کارگروه تعامل پذیری در این خصوص انجام شده است، اما ارائه اطلاعات منوط به مجوز مرکز حراست بنیاد ملی نخبگان شده است. در این باره کمیسیون اصل نود تأکید می‌کند که برخورد سلیقه‌ای در این باره خلاف قانون بوده و تخلف محسوب می‌شود. در نهایت مقرر شد مجوز ارائه اطلاعات در دستور کارگروه تعامل پذیری قرار گرفته تا در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. 

خضریان با اشاره به تکالیف گمرک در این خصوص گفت: اطلاعات اظهارنامه گمرکی و داشتن بدهی گمرکی به بانک مرکزی ارائه شده است. مقرر شد تا سرویس اطلاعات قاچاق نیز حداکثر تا دو هفته آینده در بستر GSB به بانک مرکزی ارائه شود. همچنین سرویس اطلاعات تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی نیز در دست تهیه است و به دلیل مشکلات زیرساختی تاکنون امکان ارائه آن فراهم نشده است. بر همین اساس مقرر شد گمرک حداکثر تلاش برای رفع مشکلات سرویس تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی را انجام دهد و حداکثر تا یک ماه آینده مشکل ارائه اطلاعات رفع شود. 

وی با اشاره به تکالیف قانونی بیمه مرکزی، افزود: استعلام سوابق بیمه افراد در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و در اسرع وقت ارائه خواهد شد. همچنین با توجه به ارائه سرویس‌های اطلاعاتی مختلف به بانک مرکزی، مقرر شد این بانک حداکثر تا یک ماه آینده، فاز اول مدل جدید اعتبارسنجی را برای بهره‌برداری فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در پایان با تأکید بر محرمانگی داده‌های ارسالی از سوی دستگاه‌ها گفت: درباره تعیین تکلیف حفظ، نگهداری و محرمانگی داده‌های ارسالی به شرکت رتبه‌بندی اعتباری ایران و همچنین نوع مالکیت شرکت مذکور، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و شورای سنجش اعتبار، مراتب را ظرف مدت یک هفته مشخص و نتایج حاصله را به این کمیسیون ارسال می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • حماس: پاسخ رسمی تل‌آویو به پیشنهاد‌های خود را دریافت کردیم
  • حماس : پاسخ رسمی تل آویو به پیشنهادهای خود را دریافت کردیم
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در مناطق شهری و روستایی ایلام
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی