Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، هر روز که از خواب بیدار می‌شویم، شاهد افزایش قیمت یکی از کالای اساسی در سطح بازار هستیم, در این بین هر جنس و کالایی تلاش می‌کند که گوی گرانی را از دیگر اجناس برباید؛ لبنیات و زیرمجموعه‌های آن هر چند روز یک بار تغییر قیمت البته با شیب رو به بالا دارد.

زمانی که قیمت لبنیات همانند شیر، پنیر، کره و ماست در ماه‌های اخیر افزایشی بیش از ۱۰۰ درصدی داشته است، بی گمان کمتر خانواده‌ای می‌تواند به صورت روزانه به لبنیات موجود در بازار دسترسی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر کیفیت پایین لبنیات در بازار یکی دیگر از مشکلاتی است که همواره شهروندان از آن گله مند هستند و با این وجود هنوز هیچ کارشناسی در این مورد به افکار عمومی اطمینان خاطر نداده است که مصرف لبنیات زیان بار نیست، ولی در گوشه و کنار فضای مجازی و برخی از رسانه‌ها اینگونه اطلاع رسانی می‌شود شیری که به صورت پاکتی و یا در بطری وجود دارد از شیرخشک تهیه می‌شود و… البته پذیرش این نظریه دال بر تهیه لبنیات با شیرخشک چیز بعیدی نیست.

میزان تولید شیر به گفته مسئولان استانی در کردستان سالانه بیش از ۴۰ هزار تن است و در دیگر نقاط کشور هم طبیعتاً تولید شیر به مانند سال‌های پیش است و اگر روند صعودی در تولید این مورد نداشته ایم، بی گمان روند نزولی نیز نداشته ایم، لذا گرانی بیش از دو برابری لبنیات کارخانه‌ای و سنتی چه معنایی می‌تواند داشته باشد جز اینکه شیر خشکی که در کارخانه‌های لبنیات کشور استفاده می‌شود، در گروه کالاهای تحریمی قرار گرفته است.

دیگر کالای اساسی که این روزها پله گرانی را پیدا کرده است، قند و شکر است، تا هفته گذشته هر کیلوگرم قند به قیمت هشت تا ۹ هزار تومان در بازار عرضه می‌شد ولی اکنون عرضه این ۲ قلم جنس به بیش از ۱۳ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.

این در حالی است که بهمن مرادنیا، استاندار کردستان در جلسه شورای اداری که روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد به بی نظارتی‌ها در سطح بازار سنندج و نیز گرانی‌های افسارگسیخته انتقاداتی وارد کرد.

چند هفته پیش، جلسه‌ای با حضور مسئولان شهر سنندج به ویژه متولیان حوزه آرد و نان برگزار شد و در این جلسه تلویحاً از گران شدن قیمت نان سخنانی به میان آمد که این خبر به نوعی باعث نگرانی بخش بزرگی از مردم به ویژه اقشار مستضعف و کم درآمد شد.

‌با توجه به اینکه بیشترین نگرانی مردم کردستان به ویژه شهر سنندج، گرانی نان که قوت غالب مردم این شهر است، در صورت عینیت یافتن این موضوع، باید منتظر تبعات بسیاری برای جامعه باشیم زیرا در سال جاری شاهد کاهش محسوس و چشمگیر سهمیه آزاد نانوایی‌ها در شهر سنندج بوده ایم به گونه‌ای که برخی از واحدهای خباری مجبور هستند که چند روز از هفته را برای جیره بندی آرد خود، تعطیلی اجباری داشته باشند.

گرانی، نبود نظارت، فعالیت آزادانه دلالان و… از عواملی است که این روزها بازار را عملاً از دست دولت خارج کرده است و باید گفت که در سال جاری افزایش قیمت‌ها در کالاهای اساسی و اولیه به یکی از دغدغه‌های مهم مردم تبدیل شده است و به نوعی تولیدکنندگان برای عرضه گران‌تر کالای تولیدی خود یک رقابت رسمی دارند. ‌

کد خبر 5134328

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی مشکلات معیشتی سنندج تنظیم بازار دهه فجر ویروس کرونا آمار کرونا گرگان خطبه های نماز جمعه کرمانشاه شهرستان کرج شیراز بوشهر شهرکرد اردبیل شیوع کرونا لیگ برتر فوتبال ایران ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 216 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳  میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
 
معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند