Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:40:52 GMT

ابهام در آب دِه بودن لایه سکوی C فاز ۱۲ پارس جنوبی

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۸۸۰۹

ابهام در آب دِه بودن لایه سکوی C فاز ۱۲ پارس جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، فاز ۱۲ پارس جنوبی یکی از فازهایی است که از کلید خوردن تا بهره برداری چالش‌هایی را تجربه کرده است. پروژه توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز و ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد در سال ۸۴ به طور کامل به شرکتی ایرانی سپرده شد. البته طرح توسعه آن و سپردن توسعه این فاز به این شرکت از سال ۸۲ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت بهره برداری رسمی از این فاز در سال ۹۳ به ثمر نشست. با گذشت ۶ سال از بهره برداری این فاز نواقص بخش‌های مختلف این آن عیان می‌شود که البته تاکنون توضیح قانع کننده ای از سوی شرکت بهره بردار پارس جنوبی در این زمینه ارائه نشده است.

محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت بهره بردار پارس جنوبی ۱ دی ماه سال ۹۷ در پاسخ به خبرنگار مهر درباره علت کاهش تولید فاز ۱۲ توضیح داد: فاز ۱۲ در یال شرقی میدان پارس جنوبی قرار دارد و یکی از بلوک‌های آن زیر ظرفیت خود تولید کرده که البته علت آن، وجود مشکل موجود در مخزن بوده است؛ چرا که این مخزن خشک است و امکان برداشت برای آن وجود ندارد. به این ترتیب به جای ظرفیت یک میلیارد فوت مکعبی، ۳۰۰ میلیون فوت مکعب برداشت می‌کنیم؛ ضمن اینکه کسری این بلوک را برای پالایشگاه فاز ۱۲ از طریق فاز ۱۴ تأمین کرده ایم و قصد داریم سکوی ۵۰۰ میلیون فوت مکعبی را برای بخش C فاز ۱۲ آورده و گاز تولیدی آن را به پالایشگاه این فاز تزریق کنیم.

البته در بخش دیگری از برنامه جبران ظرفیت خالی پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی، قرار بود تا گاز تولیدی از میدان بلال که تحت مدیریت شرکت فلات قاره است به این پالایشگاه ارسال شود.

مشکین فام در ۲ اردیبهشت سال جاری طی اظهار نظری اعلام کرد پس از حفر چاه توصیفی موقعیت D فاز ۱۲ مشخص شد که خواص آن ناحیه از سایر بخش‌های فاز ۱۲ بسیار ضعیف‌تر بوده و توسعه آن صرفه اقتصادی ندارد، بنابراین توسعه سکوی چهارم فاز ۱۲ از دستور کار خارج شد.

به این ترتیب احداث چاه‌های توصیفی برای هر فاز و بخش‌های مختلف آن به منظور برآورد دقیق‌تر اوضاع لایه، امری تخصصی و عرف است.

حال با گذشت دو سال از این اظهارنظر که قرار است سکوی ۵۰۰ میلیون فوت مکعبی را برای بخش C این فاز آورده و گاز تولیدی را به پالایشگاه این فاز تزریق کنند، اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که چاه سکوی ۱۲C به لایه آبده خورده است! یعنی بجای گاز، در حال برداشت آب هستیم! نکته حائز اهمیت در این میان این است که با توجه به حفر چاه‌های توصیفی پیش از برداشت اصلی، آیا مجری این در جریان آبده بودن این لایه و ارزش پایین اقتصادی آن نبوده است که موجب هدر رفت میلیون‌ها دلار نشود؟

طبق گفته یک مقام آگاه، پس از حفر چاه توصیفی در موقعیت ۱۲C مشخص شده بود که خواص این ناحیه هم از سایر بخش‌های فاز ۱۲ بسیار ضعیف‌تر است، اما رسول فلاح نژاد، مجری فاز ۱۲ پارس جنوبی بجای حذف این سکو و چاه‌هایش، اجرای آن را در دستور کار قرار داد. این درحالی است که سکوی ۱۲C قرار است به فاز ۱۱ منتقل شود. در این میان آنچه توجهی به آن نمی‌شود هدر رفت سرمایه گذاری برای این بخش و عدم نفع تولید حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب طی ۶ سال است که البته این روند ضرردهی تا زمان بهره برداری فاز ۱۱ پارس جنوبی ادامه دارد.

در حالی که کشور با چالش تأمین گاز در بخش نیروگاهی رو به رو است تا جایی که در بسیاری از شهرهای کشور شاهد آلودگی هوای شدید به دلیل استفاده از سوخت جایگزین مازوت بودیم، وزارت نفت نه تنها توضیح و شفاف سازی درباره جزئیات اقدامات این وزارت خانه در بخش مدیریت مصرف گاز ارائه نداده است، بلکه به نظر می‌رسد توضیح دقیقی درباره اوضاع تولید گاز در پارس جنوبی به ویژه پروژه پر چالش فاز ۱۲ نیز در دست ندارد.

کد خبر 5134298 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: فاز 12 پارس جنوبی تولید گاز گاز رسانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا بانک مرکزی ایران ویروس کرونا عبدالناصر همتی قیمت دلار قیمت نفت شاخص کل بورس لایحه بودجه ۱۴۰۰ وزارت صنعت معدن و تجارت بازار سهام سازمان بورس و اوراق بهادار بانک صادرات بورس عمان فاز ۱۲ پارس جنوبی بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۸۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در اعزام «الناز رکابی» به مسابقات سنگنوردی گزینشی المپیک

رضا زارعی رییس فدراسیون کوهنوردی وصعودهای ورزشی در گفت و گو با خبرنگار مهر و در تشریح وضعیت سه سنگنورد ایران که حضور در مسابقات گزینشی المپیک را پیش رو دارند، وضعیت محیا دارابیان مطلوب و قابل قبول ارزیابی کرد اما نسبت به الناز رکابی مهیا شدن شرایطش برای اعزام به مسابقات به دلیل مصدومیتی که اخیرا دچار آن شده است، ابراز امیدواری کرد.

وی با اشاره به جام جهانی اخیر سنگنوردی که به میزبانی چین و دو دو شهر متفاوت برگزار شد، گفت: نمایندگان سنگنوردی ایران که از فدراسیون جهانی مجوز حضور در مسابقات گزینشی المپیک را گرفته اند، برای آماده سازی بهتر به چین اعزام شدند. در مرحله نخست جام جهانی که به میزبانی شهر «کیکائو» برگزار شد الناز رکابی دچار مصدومیت شد و به همین دلیل در مرحله دوم جام جهانی در «ووجیانگ» شرکت نکرد.

رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ادامه داد: رکابی در جریان مسابقات از ناحیه کتف دست راست دچار آسیب دیدگی شد و همین باعث شد اصلا به مرحله نیمه نهایی هم صعود نکند. او بلافاصله به ایران بازگشت و روند درمان خود را آغاز کرد. این روزها هم در حال پیگیری وضعیت درمان خود است.

زارعی در پاسخ به این پرسش که «الناز رکابی با این شرایط چه وضعیتی برای مسابقات گزینشی المپیک خواهد داشت؟»، تصریح کرد: الناز رکابی تحت درمان است و مراحل هم خوب پیش می رود. فقط امیدواریم او به انتخابی المپیک برسد. آمادگی رکابی خوب است اما در جام جهانی همین آسیب دیدگی مانع از نتیجه گیری بهتر شد. امیدواریم مصدومیت او به طور کامل برطرف شود تا هم بتواند به گزینشی های المپیک اعزام شود و هم نتیجه بگیرد.

زارعی با یادآوری ارتقا رکوردی که محیا دارابیان در جام جهانی چین داشت در مورد وضعیت او گفت: محیا دارابیان در این مسابقات رکورد ایران که پیش از این هم به نام خودش بود را بهبود بخشید اما او همچنان با رکوردهای ورودی المپیک فاصله دارد.

وی در این زمینه یادآور شد: البته دارابیان در شرایط رکورد ایران را ارتقا بخشید که در مرحله رکوردگیری با سُرخوردگی پا مواجه شد. شاید اگر این اتفاق برای او نمی افتاد می توانست رکورد بهتری ثبت کند اما در هر صورت هنوز با رکورد ورودی المپیک فاصله دارد.

رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی همچنین در مورد وضعیت رضا علیپور با یادآوری عنوان یازدهمی که او در جام جهانی چین به دست آورد، گفت: علیپور در این جام، رقابت های خوبی با قهرمانان جهان داشت اما به هر حال خاصیت مسابقه این است که اگر یک لحظه غفلت شود، شانس ورزشکار از دست می رود. رضا علیپور در مجموعت شرایط خوبی دارد اما برای گزینشی المپیک و کسب نتیجه باید با بالاترین آمادگی ممکن و کمترین میزان خطا حاضر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، رقابت‌های سنگنوردی المپیک همزمان در هر دو بخش مردان و بانوان برگزار می‌شود. در هر بخش ماده سرعت ۱۴ سنگنورد و در هر بخش ماده لید بولدر هم ۲۰ نفر شرکت دارند. تا به امروز به واسطه برگزاری رقابت‌های قهرمانی جهان و قهرمانی قاره‌ای، ۸ نفر در ماده سرعت و ۱۰ نفر در ماده لید بولدر برای حضور در المپیک پاریس انتخاب شده‌اند. بدین ترتیب با برگزاری رقابت‌های انتخابی، در ماده سرعت ۶ نفر و در ماده لید بولدر هم ۱۰ نفر انتخاب خواهند شد.

مسابقات شانگهای (۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت) و مسابقات بوداپست (۳۱ خرداد تا ۳ تیر) دو رویداد انتخابی سنگنوردی هستند که با برگزاری آنها فهرست سنگنوردان حاضر در بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس کامل می شود.

در ماده سرعت ۳۲ نفر و در ماده لید بولدر هم ۴۸ نفر مجاز به حضور در این رقابت‌ها شده‌اند. رضا علیپور، محیا دارابیان و الناز رکابی سه سنگنورد ایران هستند که با اعلام فدراسیون بین المللی سنگنوردی و بر اساس رده بندی جهانی این رشته مجاز به حضور در این رقابت های انتخابی می باشند.

علیپور و دارابیان باید با ۳۰ نفر دیگر برای کسب یکی از ۶ سهمیه باقی مانده ماده سرعت رقابت داشته باشند. رکابیان هم با ۴۷ دیگر رقابت می‌کند تا یکی از ۱۰ سهمیه باقی مانده ماده لید بولدر را به دست بیاورد.

کد خبر 6087693 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • میزبانی سه تیم در جام حذفی در هاله‌ای از ابهام!
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • مدافع سابق استقلال غایب سپاهان برابر پرسپولیس/ یک خودی در ابهام
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
  • ابهام در اعزام «الناز رکابی» به مسابقات سنگنوردی گزینشی المپیک
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است