Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@05:49:03 GMT

ابطحی: نامزد نیابتی به نفع جریان اصلاحات نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۵۵۵۲۷

ابطحی: نامزد نیابتی به نفع جریان اصلاحات نیست

یکی از فعالان سیاسی اصلاح طلب گفت: تجربه دوره آقای روحانی برای ما این را اثبات کرد که با نامزد نیابتی وارد کار نشویم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، دومین نشست از سلسله جلسات انتخاباتی "جمهور" اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با حضور سید محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز  برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برنامه اصلاح طلبان برای انتخابات 1400

وی در پاسخ به سوال دانشجویان مبنی بر اینکه آیا برای انتخابات 1400 می خواهید کسی را معرفی کنید و نامزد احتمالی شما چه معیارهایی دارد؟ اظهار داشت: در حقیقت  رقیب جدی اصلاح طلبان در این دوره، مشارکت مردم است و نتیجه اش  را هم در همین انتخابات مجلس  دیدیم.

وی افزود: در حال حاضر بیشتر حرفمان این است که باید نشاطی به جامعه آورد.  نشاط هم این خواهد بود که  جامعه خود را در سرنوشتش شریک بدانند.

ابطحی با اشاره به اینکه برداشتم این است که جریان مقابل چنین باوری ندارند یعنی معتقدند هر چه حضور کمتر باشد بهتر است، گفت: رقابت آنها با حضور و ما با عدم حضور است اما درمورد مصداق هنوز وارد بحث نشدیم.

 مردم نسبت به اصلاح طلبان بی اقبال شدند

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر اینکه  در چند سال گذشته، علاوه بر دولت، مجلس شورای اسلامی هم دست اصلاحات بوده است و آیا اقبالی از سوی مردم به سمت اصلاحات وجود دارد؟ گفت: طرحی چند سال پیش در کشور با این خط که اصلاح‌طلب و اصوالگرا دیگر تمام استآ ایجاد شد. شاید هم مرکزیت اصلی آن آمدنیوز بود و اینجا نقطه اشتراک بین جریانات افراطی داخل و طیف های برانداز و سلطنت‌طلب شد.

وی تصریح کرد: جریان اصولگرای افراطی در داخل و جریان برانداز سلطنت‌طلب و منافق در خارج از کشور، به یک نقطه نظری رسیدند که مرکزیتی که قابل اعتماد باشد در داخل ایران وجود نداشته باشد، مثل آقای خاتمی که با یک "تکرار می‌کنم" فضای جامعه را برگرداند. این بخش تبلیغی‌اش بود، بخش دیگر، بخش واقعی بیرونی آن بود که دولت یک عملکرد قابل قبولی نداشت.
 
این فعال سیاسی ادامه داد: دلیل سوم آن فشار زیاد جریانات افراطی به دولت و سیاست خارجی آن و شاید دلیل چهارم هم رای آوردن ترامپ بود. ترامپ شاید سخت‌ترین شرایط تاریخی را برای این دوره به وجود آورد.

ابطحی با اشاره به اینکه ما به دوران آقای خاتمی خیلی تاکید داریم، گفت: آن دوره، دورانی بود که هم رهبری و رئیس‌جمهور بهترین رابطه را داشتند، هم اقتصاد آرام‌تری در جامعه بود. این را می توانید از هر اقتصاددانی بپرسید. هم آزادی‌ها بیش‌تر بود. خودم یکبار پیش آقای سیدحسن نصرالله رفتم، او گفت دوران شما، بهترین دوران حمایت از جریانات آزادی‌بخش و انقلابی دنیا است. اگر چنین فضایی را بتوانیم دوباره ترسیم بکنیم، می‌تواند رأی‌ساز باشد.

 ارتباط با آمریکا علاج مشکلات ما نیست

وی در پاسخ به سوال دیگر دانشجویان درباره اینکه اصلاح طلبان  مقصر مشکلات کشور را ترامپ می دانند و اکنون  این فضا در حال تئوریزه شدن است که بایدن می تواند ماجرا را برگرداند، شما هم در سخنان خود به این مسئله اشاره کردید، آیا واقعا این گونه است، گفت: بحث بایدن که هیچ وقت اول انتخابات مطرح نبوده است، در مجموع من این را دو سه بار هم توییت کردم که نه بایدن منجی ما است نه ترامپ. البته رفتار ترامپ در همه جای دنیا خیلی غیر طبیعی بود. چه در حمایت از اسرائیل و عربستان سعودی چه در فشار حداکثری به ایران این مسئله وجود داشت.

وی افزود: به نظر من در حال حاضر جمهوری اسلامی به سمت مذاکره مستقیم با 5+1  جدای از آمریکا  نمی رود، فکر می کنم این خط قرمزی رهبری است و طبیعتا وقتی خط قرمز هست کسی از آن عبور نمی کند اما بالاخره کشور به راهگشایی در این بحران اقتصادی نیاز دارد، آقای ترقی گفته بودند اصلاح طلب ها مذاکره نکنند ما می کنیم.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: من حرفی ندارم که  چه کسی مذاکره کند، ولی مهم این است که کمی بحران بار اقتصادی جامعه را کم کنیم، وظیفه ماست. وظیفه ما فقط شعار دادن نیست. ما وظیفه داریم مردم را از نظر اقتصادی در فضای بهتری قرار دهیم. البته این را هم بگویم با ارتباط با آمریکا مشکل مان حل نمی‌شود. مشکلات ما با اتکا به داخل و کم کردن بحران های خارجی که تبعا تاثیری روی اقتصاد دارد، حل خواهد شد.

نامزد نیابتی یا اصلاح طلب؟

ابطحی در پاسخ به سوال دیگری بر این مبنی که آیا جریان اصلاحات در انتخابات 1400 باز هم از یک نامزد نیابتی مثل سال 92 حمایت می‌کند؟ یا به قول شما حضور فعالانه در  انتخابات ریاست جمهوری 1400 نخواهد داشت، گفت: تجربه دوره آقای روحانی برای ما این را اثبات کرد که با نامزد نیابتی وارد کار نشویم. اگر نامزد داشته باشیم، وارد می‌شویم و اگر نداشته باشیم طبیعتاً به یک نفر رای می دهیم و دیگر  فعال نخواهیم بود.

وی افزود: تجربه نشان داده که نامزد نیابتی به نفع جریان اصلاحات نیست، اصلاحات یک اندیشه است،  یک سری احزاب که نیست. معتقدیم این اندیشه نیاز جامعه امروز ایران است و باید این گفتمان جامعه مدنی و اصلاحات در جامعه به وجود بیاید و شکل بگیرد و باقی بماند.

 رویکرد اصلاحات درمورد عدالت

 ابطحی در پاسخ به سوال دیگری درباره رویکرد اصلاح طلبان در مقوله عدالت نیز گفت: عدالت بنای انقلاب اسلامی و حتی بالاتر از انقلاب اسلامی، بنای انسانیت است، کل دنیا برپایه عدالت است. اگر عدالت باشد، طبیعی است که جامعه می تواند اعتماد کند. اصلا کار حاکم برقرار کردن عدالت است، عدالت اجتماعی خیلی مهم تر است که البته راه های مختلف عدالت اجتماعی به خصوص چون مبتنی بر اقتصاد است تجربه شده  است.

در انتخابات ریاست‌جمهوری از صندوق رأی الکترونیکی استفاده نمی‌شود/ شوراها احتمالاً الکترونیک می‌شودرئیس ستاد انتخابات کشور: 21 اردیبهشت کلید اجرایی انتخابات زده می‌شودنظرسنجی‌ها برای انتخابات 1400 چه می‌گویند؟/ مردم چه دغدغه‌هایی در انتخابات دارند؟/ کدام گفتمانها و رویکردها شانس بیشتری دارند؟

وی یادآور شد: عدالت در بحث های قضایی هم مهم است. در حال حاضر دورانی که آقای رئیسی آمدند، معلوم می شود که برخی کارها را می شد قبلی ها انجام دهند و انجام نمی دانند اما ایشان انجام دادند. این موضوع خیلی اعتمادبخش و اعتمادآفرین است.

ابطحی با بیان اینکه رفتار آقای رئیسی خیلی موثر بوده است، گفت:  رفتار او مسائل را به عدالت قضایی نزدیک می کند، این موضوع در همه بخش های جامعه تاثیر دارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتخابات احزاب اصلاح طلب انتخابات احزاب اصلاح طلب پاسخ به سوال نامزد نیابتی اصلاح طلبان انتخابات 1400 اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۵۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!

حجاریان ضمن تلاش برای توجیه مسیر راهبردی اصلاح طلبان می کوشد که علاوه بر امید ضرورت مطالبه گری و نقد حاکمیت را به عنوان ماموریت این جریان معنادهی کن

سرویس سیاست مشرق- بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصلاح طلبان ساختاری و لایه رادیکال جریان اصلاحات به منظور پیشبرد اهداف خود در حال دسته و پنچه نرم کردن با برخی اقتضائات درون – بیرون جریانی می باشد.

این جریان از سویی با ناامیدی، بی انگیزگی و عدم باور به راهبردهای رئوس جریان خود بوده و از جانب دیگر برخی راهبردهای رادیکالی را نیز در دستورکار خود دارد که نه تنها در چارچوب نظام نبوده بلکه معنای معارضه را نیز به نمایش می گذارد.

در این میان برخی از نیروهای فکری اصلاح طلبان که شیفت به امر اجتماعی به منظور ارتباط گیری با لایه ها و تشکیل کانون های اعتراضی و مطالبه گری را توصیه کرده اند تاکید دارند که برای انسجام بخشی در میان اصلاحات باید «امید» به منظور توزان قوا و تولید قدرت همسنگ در برابر حاکمیت را بارور ساخته و از سوی دیگر باید «نقد» در ساحات مختلف را به منظور تعریف خود به عنوان آلترناتیو وضع موجود را پیگیری نمود.

در همین رابطه سعید حجاریان که چندی پیش طی توئیتی استارت کنش سیاسی- انتخاباتی اصلاح طلبان را زده بود طی توئیتی نوشته بود: دولت سیزدهم و تفکر حاکم بر آن چماقی بود به بار شیشه مملکت؛ مسئله نرخ بنزین، «نور» حجاب و دیگر طرح ها و اقدام های در پیش هم ضربات مهلک تری هستند. تداوم این تفکر در دولت چهاردهم آخرین چماق است بر بار شیشه و دیگر چیزی باقی نخواهد ماند.

حجاریان در توئیت خود تلاش برای شکل دهی به یک جبهه بر اساس «سطح زندگی» و «سبک زندگی» را کلید زده بود. به طوری که می توان گفت ادعای افزایش نرخ بنزین عملا علی رغم تکذیب های مکرر آن توسط مسئولین به معنای تلاش برای تولید هراس در دهک های مختلف جامعه و به منظور تحریک جامعه اعتراضی بوده و برجسته سازی مساله طرح نور نیز در چارچوب کانونی سازی مساله آزادی های سیاسی- فرهنگی و تلاش برای بازنمایی ایجاد محدودیت ها معنا می یابد، تشکیل کانون‌های نقد از درون و کانون‌های شورش از بیرون راهبردی برابر از سوی رادیکال‌ها در روزهای اخیر است!

در این میان اما حجاریان بار دیگر در صفحه توئیتر خود به یک نقد مطرح‌شده از جمله‌اش اشاره کرد و نوشت: «منتقدی مجرّب نقدی بر این پست نگاشته‌ و بیان کرده‌اند: «چیزی باقی نخواهد ماند» گزاره‌ای آخرالزمانی است؛ یعنی چیزی متصور نیست که برای حفظ‌/اصلاح‌اش تلاش کنیم».

وی تصریح کرده بود که به حفظ «امید» و نگه داشتن شعله شمع باور دارم ولی توأمان «نقد» را شرط لازم هر گشایش و سخن ایجابی می‌دانم.

توئیت دوباره حجاریان اما نشان می دهد که پاسخ به توئیت وی از جانب اصلاح طلبان بیانگر فقدان روحیه امید در جریان اصلاحات بوده وی ضمن تلاش برای توجیه مسیر راهبردی اصلاح طلبان می کوشد که علاوه بر امید ضرورت مطالبه گری و نقد حاکمیت را به عنوان ماموریت این جریان معنادهی کند.

دیگر خبرها

  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری
  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: بد پوست خربزه ای زیر پایت انداخته‌اند تا تمامت کنند /نه شاهزاده می‌تواند به تاجزاده نزدیک شود، نه تاجزاده علاقمند است
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • زمان تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • آغاز ضبط مناظره های نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در خراسان جنوبی
  • زمانبندی تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی نامزد‌های انتخابات مجلس در مازندران
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس در صدا و سیمای مرکز آبادان
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!