Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@22:55:49 GMT

بخش زیادی از شهر قم به نام بافت تاریخی بلوکه شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۵۵۸۸۱

بخش زیادی از شهر قم به نام بافت تاریخی بلوکه شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه کارگروه تخصصی گردشگری مجمع نمایندگان استان قم که با حضور اعضای این کارگروه و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم برگزار شد در موضوع تپه قلی درویش تصریح کرد: نباید اختلاف بین میراث فرهنگی و اوقاف موجب لطمه به این اثر فاخر  و ارزشمند شهر قم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه میراث  فرهنگی و توسعه یافتگی لازم و ملزوم هم هستند افزود: در حال حاضر برخی قوانین سختگیرانه مانع توسعه شده است. 

امیرآبادی تصریح کرد: یک اثر ثبتی میراث فرهنگی باید حفظ شود اما در کنارش لازم است که توسعه هم اتفاق بیفتد. 

وی در این موضوع به پارکینگ شرقی حرم اشاره کرد و گفت: هم اکنون سرمایه‌گذار وجود دارد و حاضر است یک واحد اقامتی، یک بازارچه کشوری و یک پارکینگ بسازد و تحویل دهد اما متاسفانه بعضی از افراد با این بهانه که سلسله مراتب تشرف از بین می‌رود مانع از ورود سرمایه‌گذار می‌شوند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی مقدار بافت تاریخی بیان شده را لازم بررسی دانست و بیان کرد: اینکه مساحت زیادی از شهر به نام بافت تاریخی بلوکه شده درست نیست و باید مورد بررسی قرار گیرد لازم باشد در این زمینه با وزیر میراث فرهنگی بار دیگر این موضوع را مطرح کرده و از او مطالبه خواهم کرد.

عضو هیت رئیسه مجلس شورای اسلامی در زمینه صنایع دستی گفت: ما در سطح شهر قم به ایجاد چهار بازارچه صنایع دستی نیاز داریم که تاکید کردند کارگروه گردشگری با شهرداری و شورای شهر جلساتی را برگزار کند تا موضوع جانمایی بازارچه صنایع دستی مورد بررسی قرار گیرد. 

امیرآبادی خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم تاکید کرد: در خصوص معرفی اراضی برای ایجاد بازارچه سعی کنید اراضی دولتی باشد تا دردسر کمتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه تجربه شخصی ثابت کرده است که پیگیری مداوم جواب می‌دهد بیان کرد: در این زمینه بهتر است از سوی دفتر مجمع نمایندگان مستمرا برای ایجاد بازارچه صنایع دستی تلاش کند تا محقق شود. 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص واگذاری اراضی برای ساخت تاسیسات گردشگری و حفظ جاذبه‌های طبیعی گردشگری اظهار کرد: باید کارگروه با منابع طبیعی و محیط زیست جلسه‌ای برگزار کند تا مشکلات احصاء و برطرف شود.

انتهای پیام/2258

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی قم میراث فرهنگی بافت میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۵۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوزی در این محوطه تاریخی صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی افزود: قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و تا کنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: همچنین با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب ادامه داد: محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند و در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 750872

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود