Web Analytics Made Easy - Statcounter

این نویسنده و تاریخ نگار با اشاره به وابستگی حقارت آمیز خاندان پهلوی به غرب، گفت: امروز یکسری ها در خارجه نشسته اند و می گویند زمان شاه ایران بهشت بودو مردم شاد بودند اصلا چنین چیزی نبود همه مردم درد و گرفتاری داشتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  انقلاب نیوز، رکن اصلی سلطنت پهلوی در طول بیش از نیم قرن حاکمیت در ایران، وابستگی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم رضاخان و هم محمدرضا پهلوی در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... ، وابسته غرب بودند و تلاش می‌کردند رضایت آنها را جلب کنند.
رضاخان به شدت به انگلیسی‌ها وابسته بود، با کمک آنها روی کار آمد و به دستور آنها نیز عزل و تبعید شد. او در طول دوران سلطنت خود نیز مطیع و فرمان‌بردار انگلیس بود.
محمدرضا پهلوی هم با نظر انگلیس، امریکا و شوروی روی کار آمد و مهم‌تر از آن، در سال 1332 با یک کودتای انگلیسی_امریکایی در قدرت باقی ماند. او در طول سلطنتش همواره مطیع غرب بود و این اطاعت بی‌چون‌ و چرا باعث از بین رفتن عزت نفس وی نیز شده بود؛ به طوری که او بارها از سوی نمایندگان امریکا و انگلیس تحقیر می‌شد اما هرگز توان مقاومت و ایستادگی در برابر آنها را نداشت.
خاندان پهلوی شیفته مظاهر فرنگی بودند
حکومت پهلوی در تمام این سال هایی که حکومت کردن فسادهای بسیاری در ابعاد مختلف انجام دادند از همین رو خسرو معتضد، نویسنده و تاریخ نگار در گفتگو با خبرنگار انقلاب نیوز با اشاره به فسادهای اخلاقی، اقتصادی و سیاسی خاندان پهلوی اظهار داشت: خاندان پهلوی شیفتگی خاصی به مظاهر فرنگی داشتند.
وی ادامه داد: آقای هدایت نخست وزیر رضا شاه به دنبال پیشرفت، دانش و صنعت بود اما شاه به دنبال مد، لباس و فرنگی زندگی کردن بود؛ به همین دلیل ایران در دوره سلطنت محمدرضا شاه بسیار غرب زده شد.
دست اندازی خاندان پهلوی به مسائل مالی کشور
معتضد با اشاره به اینکه خاندان پهلوی به مسائل مالی کشور بسیار دست اندازی می کردند، گفت: یکی از مسائلی که شاید باعث سقوط خاندان پهلوی شد دست اندازی بسیار این خاندان به مسائل مالی کشور بود. هر کدام از این خاندان به نوعی از پول کشور استفاده می کردند و به حقوقی که دولت به آنها می داد اکتفا نمی کردند.
وی اضافه کرد: در آن زمان به یکباره قیمت نفت بالا رفت و این مسئله به جای اینکه رحمت برای کشور باشد باعث هرج و مرج مالی در کشور شد چرا که پول بسیاری زیر دست درباریان آمد و هر کاری می خواستند می کردند و به هر کسی که به ایران می آمد میلیون ها دلار پول می دادند. مثلا ایران به آب لندن یک میلیارد کمک کرد، برای به زیر آب نرفتن ونیز نیم میلیارد کمک کرد. به خیلی از این کشورها به دستور آمریکا پول می داد. آمریکا فکر می کرد این ارث پدرش است و شاه هم فکر می کرد این عطیه است که می تونه به همه بدهد. این مسائل کشور را بهم ریخت.
این نویسنده و تاریخ نگار با اشاره به اینکه مردم باید ساده زیستی را از مسئولین یاد بگیرند، خاطرنشان شد: وقتی پول نفت بدست درباریان رسید طبقه ای مرفه ایجاد شدکه از طریق پول نفت بسیار ثروتمند شدند و برخی از افراد ثروتمند امروزی هم از آن روز و از آن افراد الگو می گیرند.
برخلاف نظر برخی از خارج نشینان، ایران در زمان شاه بهشت نبود
وی عنوان کرد: امروز یکسری ها در خارجه نشسته اند و می گویند زمان شاه ایران بهشت بودو مردم شاد بودند اصلا چنین چیزی نبود همه مردم درد و گرفتاری داشتند.
معتضد با اشاره به اینکه فرح شیفته زندگی اروپایی بود، گفت:  خاندان پهلوی فرنگی فکر می کردند و به فکر مردم نبودند. شاه به انگلستان می رفت از لباس گارد ملکه انگلیس خوشش می آمد دستور می داد میلیون ها تومان هزینه کنند تا برای ایران این چنین لباسی آماده شود.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: خاندان پهلوی زمان شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 

به گزارش «تابناک» به نقل از عصر ایران، معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • کنعانی: صدای خُرد شدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • پشیمانی بازیگر مطرح از رفتن به خارج از کشور | خودم به همه چیز پشت پا زدم
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • رد پای لابی صهیونیستی در هیاهوی دوباره خارج نشینان | توماج، اسم رمز فراموشی فاجعه غزه