Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چابک آنلاین، هرساله شاهد حمله حیوانات وحشی به افراد،‌ دام‌ها، مزارع و باغات هستیم و این کار موجب بروز خسارت‌هایی به کشاورزان و دامداران می‌شود.

به همین دلیل در قانون مقرر شده خساراتی که از ناحیه وحوش به افراد، باغات،‌مزارع وارد می‌شود با پوشش‌های بیمه‌ای جبران شود.

سازمان محیط زیست، هم موظف است خساراتی که به انسان‌ها، مزارع، باغات و دام‌ها توسط وحوش وارد می‌شود را جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همواره این احتمال وجود دارد تا برخی افراد خسارت وارده از حمله حیواناتی مانند گرگ، پلنگ، یوزپلنگ و ... به احشام خود را تحمل نکرده و در برخی موارد با تله گذاری اقدام به از بین بردن گونه های جانوری ‌کنند.

واقعیت این است که خسارت و آسیب رساندن به دام و محصولات کشاورزی برای دامداران و کشاورزان  همواره یک دغدغه اقتصادی  است چراکه دام و محصولات کشاورزی ، سرمایه آنها به‌شمار می‌رود.

به همین روی قانونگذار درصدد جبران خسارت‌های وارده به کشاورزان و دامداران برآمده تا مانع از بین رفتن نسل این حیوانات هم بشود.

به همین منظور سازمان محیط زیست برای ارتقای شرایط حفاظتی گونه‌های در معرض خطر انقراض در کشور،رایزنی با بیش از 13 شرکت بیمه ای را برای اجرایی کردن مدل بیمه طراحی شده را در دستور کار خود قرارداد.

از اواخر سال 92 خسارت‌های وارده یوزپلنگ ایرانی و از اواخر سال 94 هم خسارت‌های وارده پلنگ ایرانی و گرگ به‌صورت داوطلبانه و در راستای مسئولیت اجتماعی تحت پوشش دو شرکت بیمه‌ای قرار گرفت.

در این مدت خسارت‌های وارد شده این وحوش نیز پرداخت شد.

هرچند که درحال حاضر تفاهم نامه سازمان محیط زیست با شرکت‌های بیمه ، منقضی شده و این سازمان به‌دلایلی آن را تمدید نکرده است.

به تازگی اما رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار کرده که سازمان حفاظت از محیط زیست براساس قانون صید و شکار باید هزینه‌ خسارت وارده به اراضی کشاورزی و دام  دامداران ناشی از حمله وحوش را پرداخت کند اما از انجام آن امتناع کرده است.

سیدجواد ساداتی‌نژاد، گفته که کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در خصوص بررسی طرح الحاق یک ماده در زمینه پرداخت خسارت وارده به اراضی کشاورزی و دام  ناشی از حمله وحوش به قانون بیمه محصولات کشاورزی نشستی را برگزار کرده و کلیات آن به تصویب رسیده است. 

در این طرح مقرر شده تا تمام پوشش‌های بیمه‌ای در حوزه کشاورزی تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی لحاظ شود.

 در این بخش سازمان محیط زیست همه ساله به تناسب جمعیت، خسارات مربوط به حمله وحوش را نزد صندوق بیمه کشاورزی پرداخت کند و صندوق بیمه محصولات کشاورزی هم مکلف است  که خسارات ناشی از حمله وحوش را که به تأیید سازمان محیط زیست در استان مربوطه می‌رسد را پرداخت کند.

این طرح در کمیته مربوطه مورد بحث و بررسی و تصویب قرار گرفته و به زودی برای اقدامات بعدی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

مدیرپژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی اظهارکرد در زمانی که خسارت وارده پلنگ ایرانی تحت پوشش بیمه قرار داشت انتقاداتی به نحوه پرداخت‌ خسارت‌ها وارده بود و همیشه دامداران از این مساله شکایت داشتند.

عطیه تک تهرانی، گفت: دام برای مردم محلی همه سرمایه آنها است و بیمه در کاهش تلفات آنها تاثیر چندانی نداشته و این مساله که چگونه ثابت کنند دام آنها را پلنگ زده همیشه برای آنها یک معضل بوده  است.

وی،تصریح کرد:پس از حمله حیوانات وحشی دامداران باید گزارش دهند و کارشناس  اداره کل، دام آنها را باید بازدید کند و زمانی که در یک جنگل یا ارتفاعات یک پلنگ به دامی حمله کرده باید محیط بانی باشد که تشخیص دهد این شکار توسط پلنگ بوده که این مسائل، بخشی از سختی های کار است.

تک تهرانی، افزود: در دنیا برای اینکه چگونه بتوانند دام خود را از گوشتخواران دور کنند  اتفاقات بهتری می افتد نه اینکه منتظر باشند خسارت وارد شد و بعد هزینه آن را  بدهند.

همواره از بیمه به‌عنوان یک پوشش  حمایتی در جبران خسارات وارده به کشاورزان و دامداران یاد شده  اما مدیریت ریسک یکی از مهمترین بخش‌های کنترل خسارات به شکلی بهتر است و برای کاهش خسارت‌های پرداختی کارهای پیشگیرانه هم  می توان انجام داد.

باید دید که با واگذاری مسئولیت پرداخت خسارات وارده از حمله وحوش به صندوق بیمه محصولات کشاورزی مشکلات دامداران و کشاورزان در این خصوص حل خواهد شد یا خیر؟

پربیننده ترین بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سینا رسید نماد ۶ شرکت بیمه‌ای در تالار شیشه‌ای به رنگ سبز درآمد عدم استفاده صنعت بیمه از فناوری‌های نوین منجر به محرومیت ذی‌نفعان می‌شود نماد ۲۱ شرکت بیمه‌ای در بازار سرمایه به رنگ سبز درآمد آرمان فروش الکترونیکی بیمه‌نامه به اتباع خارجی در ورودی مرزهای کشور را کلید زد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیمه یوزپلنگ ایرانی بیمه محصولات کشاورزی سازمان محیط زیست خسارت های وارد شرکت بیمه ای حمله وحوش خسارت وارده پلنگ ایرانی خسارت وارد صندوق بیمه خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام بیش از ۶۰۰۰ نفر از مادران غیرشاغل لرستانی در صندوق بیمه

ایسنا/لرستان مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر لرستان گفت: ۶۲۳۸ نفر مشمول ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، مادران غیرشاغل روستایی و عشایری استان که دارای سه فرزند و بیشتر هستند، در صندوق ثبت‌ نام کرده‌اند.

محمدرضا عسگریان امروز (دهم اردیبهشت ماه) در جلسه ستاد جوانی جمعیت که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه مادران غیرشاغل روستایی و عشایری استان که دارای سه فرزند و بیشتر هستند به‌صورت رایگان در این صندوق تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: تعداد مادران مشمول ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در لرستان ۸۶ هزار و ۱۹۲ نفر است که تعداد مشمولان دارای فرزند سوم سال ۱۳۹۶ به بعد ۱۹ هزار و ۸۶۰ نفر اعلام شده است.

وی با بیان اینکه مدیریت صندوق در لرستان برای پیش ثبت‌ نام از واجدان شرایط آمادگی دارد و مشمولان می‌توانند با مراجعه به دفاتر کارگزاری یا سایت WWW.ROOSTAA.IR  نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام کنند، ادامه داد: با توجه به اولویت‌بندی ثبت‌ نام مشمولان از سوی ستاد ملی جمعیت، مرحله پیش‌ ثبت‌ نام نخست مربوط به مادرانی است که تاریخ تولد فرزند سوم و فرزندان بعدی آنها، از تاریخ اول فروردین ۱۳۹۶ به بعد باشد.

او بیان کرد: براساس قانون این مادران غیرشاغل به مدت هفت سال بیمه رایگان می‌شوند و برای این کار ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در کشور در نظر گرفته شده است.

عسگریان افزود: فرمانداران، بخشداران و دهیاران در شهرهای استان می‌توانند کمک حال صندوق باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام بیش از ۶۰۰۰ نفر از مادران غیرشاغل لرستانی در صندوق بیمه
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • کم‌کاری‌ شهرداری موجب خسارت ۲۰۰ میلیاردی در پروژه شهربازی شد
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان