Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، سفیر ایران در اسپانیا در مقاله‌ای نوشت: بایدن با توجه به سیاست اعلامی خود مبنی بر بازگشت به برجام، با یک فرمان اجرایی ساده همانند آنچه که در ارتباط با پیمان آب و هوایی و سازمان جهانی بهداشت انجام داد، می‌تواند به برجام بازگردد.

«حسن قشقاوی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در مقاله‌ای در روزنامه دیجیتالی «دیپلمات» اسپانیا می‌نویسد: نقطه آغازین شکل‌گیری مذاکرات منتهی به توافق برجام به سفر اینجانب به مسقط در سال ۲۰۱۱ به عنوان معاون وقت وزیر امور خارجه برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی آن سفر در ملاقاتی که با نماینده پادشاه عمان داشتم، خلاصه‌ای از محتوای پیام‌های مبادله شده بین سلطان قابوس و اوباما که حاوی پیشنهاداتی از سوی دولت آمریکا در ارتباط با موضوع برنامه هسته‌ای ایران بود در اختیار اینجانب قرار گرفت که در ادامه مبنای مذاکرات مسقط و متعاقب آن مذاکرات هسته‌ای بین ایران و کشورهای ۱+۵ و دستیابی به توافق برجام قرار گرفت. توافقی که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، مورد تأیید و پشتیبانی سازمان ملل متحد نیز قرار گرفت. 


وی می‌افزاید: متأسفانه با روی کار آمدن ترامپ و به رغم حمایت جهانی از برجام، دولت آمریکا غیرمسئولانه و با بی اعتنایی به این توافق مهم بین المللی و همچنین نقض قطعنامه ۲۲۳۱، به صورت یکجانبه از آن خارج شد و سخت‌ترین و ظالمانه‌ترین فشارها و تحریم‌ها را بر مردم ایران تحمیل کرد. در این میان، دولت آمریکا نه تنها تحریم‌های سابق را برگرداند و موارد جدیدی را به آن‌ها اضافه کرد، بلکه تحریم‌های تازه‌ای را نیز با برچسب‌های دیگر وضع کرد.
در مقاله قشقاوی آمده است: این اقدامات غیر‌قانونی در حالی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران به موجب گزارشات ۱۵ گانه آژانس بین المللی انرژی اتمی کلیه تعهدات خود در چارچوب برجام را انجام داده بود.
وی در این مقاله می‌نویسد: جمهوری اسلامی ایران مطابق حق غیرقابل انکار خود ذیل بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و در پاسخ به خروج یکجانبه آمریکا و عمل غیرقانونی وضع مجدد تحریم‌ها توسط آن کشور، پس از چندین ماه صبر راهبردی و با در پیش گرفتن سیاست «مقاومت حداکثری» در مقابل «فشار حداکثری» دولت ترامپ، طی چندین مرحله اقدام به کاهش پایبندی به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام کرد که البته در صورت انجام تعهدات طرف‌های مقابل، قابل بازگشت هستند. 

* بایدن با یک فرمان اجرایی ساده می‌تواند به برجام بازگردد
وی می‌افزاید: اکنون با تغییر دولت در آمریکا و روی کار آمدن بایدن، فضای جدیدی شکل گرفته است. در این میان، بایدن با توجه به سیاست اعلامی خود مبنی بر بازگشت به برجام، با یک فرمان اجرایی ساده همانند آنچه که در ارتباط با پیمان آب و هوایی پاریس و سازمان جهانی بهداشت انجام داد می‌تواند به برجام بازگردد. 
سفیر ایران در اسپانیا خاطرنشان کرده است: البته، مسئله اصلی بازگشت آمریکا به برجام نیست، بلکه آنچه مهم می‌باشد این است که تمام تحریم‌های هسته‌ای و سایر تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سوی دولت ترامپ نه بر روی کاغذ، بلکه به صورت عملیاتی لغو شود. چنین اقدامی از سوی آمریکا و طرف‌های مقابل می‌تواند باعث بازگشت ایران به تعهدات خود ذیل برجام شود. 

* چه بگوییم کشورهای اتحادیه «نخواستند» یا بگوییم «نتوانستند» در عمل تفاوت چندانی برای ایران نداشت
قشقاوی در این مقاله بیان کرده است: در اینجا در ارتباط با سیاست‌ها و رویکرد اروپایی‌ها این نکته را باید یادآور شوم که انتظارات ایران از کشورهای اتحادیه اروپا برای حفظ برجام برآورده نشد و اقدامات این اتحادیه صرفاً در حد اعلام موضع سیاسی باقی ماند.
سفیر ایران در مادرید می‌افزاید: حالا چه بگوییم کشورهای اتحادیه «نخواستند» یا بگوییم «نتوانستند» در عمل تفاوت چندانی برای ایران نداشت، زیرا ملت ایران عملاً زیر فشار شدیدترین و ظالمانه ترین تحریم‌ها قرار گرفتند و سختی‌های زیادی را متحمل شدند به گونه‌ای که در شرایط سخت بیماری همه گیر کرونا قادر به تأمین دارو برای معالجه بیماران نیز نبودند. 
وی در این مقاله عنوان کرده است: در پایان انتظار می‌رود با اتخاذ رویکرد صحیح از سوی دولتمردان جدید آمریکا و بازگشت آنان به برجام و رفع عملی تحریم‌ها علیه ملت ایران، زمینه انجام تعهدات متقابل طرفین ذیل این توافق فراهم شود. 
به گزارش فارس، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه)‌در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره بازگشت آمریکا به برجام با بیان اینکه منتظر اقدام این کشور هستیم، تصریح کرد: بازگشت آمریکا به برجام به صورت اتومات نیست. با یک امضا خارج شدند، ولی با یک امضا نمی‌توانند وارد شوند.

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بایدن برجام حسن قشقاوی تواند به برجام بازگردد قرار گرفت تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا یک محموله مهمات به اراضی اشغالی را تعلیق کرد

بر اساس آنچه وب سایت آمریکایی آکسیوس گزارش کرده است، دو مقام صهیونیست فاش کردند که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته یک محموله مهمات ساخت آمریکا به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورده است.

براسای گزارس المیادین، این وب سایت با بیان اینکه این اولین بار از ۷ اکتبر است که آمریکا یک محموله تسلیحاتی را که برای ارتش صهیونیستی در نظر گرفته شده بود، متوقف می‌کند، اعلام کرد که این اقدام نگرانی‌های جدی را در داخل دولت اشغالگر برانگیخت و مقامات را بر آن داشت تا برای درک دلیل این موضوع تلاش کنند. 

 در مورد تعلیق محموله مهمات آمریکایی، کاخ سفید از اظهار نظر به آکسیوس خودداری کرد و پنتاگون، وزارت امور خارجه و دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به سوالات پاسخ ندادند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که دولت بایدن ادعا می‌کند به شدت نگران است که رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته اند، حمله کند.

نتانیاهو در روز‌های اخیر بیانیه‌های متعددی صادر کرد و در آن گفت که قصد دارد بدون توجه به اینکه رژیم صهیونییتی و حماس برای آزادی اسرای در غزه و آتش‌بس به توافق برسند یا خیر، دستور حمله به رفح را صادر کند.

نتانیاهو روز یکشنبه به تنش با دولت بایدن اشاره کرد و گفت: اولین درس این است که اگر از خود دفاع نکنیم، کسی از ما دفاع نخواهد کرد. اگر لازم باشد تنها بایستیم، تنها خواهیم ایستاد.

به گفته دو منبع آگاه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته از اراضی اشغالی بازدید کرد و گفت‌وگوی دشواری با نتانیاهو درباره عملیات احتمالی رژیم در رفح داشت.

بلینکن در جریان دیدار با نتانیاهو گفت که حملات نظامی بزرگ علیه رفح منجر به مخالفت علنی آمریکا با تل‌اویو خواهد شد و بر روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • آمریکا یک محموله مهمات به اراضی اشغالی را تعلیق کرد
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است