Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش‌وپرورش در آئین بهره‌برداری همزمان از ۱۸۳ پروژه ورزش دانش آموزی با تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه ورزش دانش‌آموزی، از افزایش دو برابری سرانه ورزشی دانش‌آموزی در این دولت و حضور بیش از 12.5 میلیون دانش‌آموز در کانال‌های درسی تربیت‌بدنی خبر داد.

 محسن حاجی میرزایی در آئین بهره‌برداری همزمان از ۱۸۳ پروژه ورزشی از مجموع طرح های ملی وزارت آموزش‌وپرورش که با حضور رئیس‌جمهور از طریق ویدئو کنفرانس و در سومین روز از دهه فجر برگزار شد، با تبریک ایام‌الله دهه فجر و همچنین میلاد حضرت فاطمه سلام‌الله علیها، با ارائه گزارشی اظهار کرد: افتتاح پروژه‌های ورزشی فرصتی است تا در خصوص امر مهم تربیت‌بدنی و اهمیتی که در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان دارد صحبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کارکرد ورزش تنها نشاط و سرگرمی یا بازی و تفریح و حتی سلامتی نیست بلکه ساحت ورزش یک ساحت بسیار مهم تربیتی است، بخش مهمی از ویژگی‌های تربیتی که در سایر دروس در قالب متون درسی انجام می‌شود در این عرصه قوت پیدا می‌کند، استوار می‌شود و توسعه می‌یابد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: مفاهیم تربیتی مانند؛ اعتمادبه‌نفس، شجاعت، گذشت، فداکاری، کارگروهی، تجربه موفقیت و شکست، تجربه همکاری و مشارکت، صبر و بردباری، تحمل و مدارای دیگری، قاعده مبارزه و قاعده بازی، نمایش خلاقیت‌ها، جامعه‌پذیری، سخت‌کوشی و کسب افتخار از مفاهیم بلندی است که در پرتوی ورزش تحقق پیدا می‌کند و در سند تحول بنیادین در کنار ساحت‌های دیگر تربیتی به ساحت تربیت زیستی و بدنی توجه شده و در آن بر یک تربیت متوازن تأکید کرده است.

وی ادامه داد: این‌ها فرصت‌های بسیار کم‌نظیر تربیتی در ورزش است که به دلیل علاقه‌مندی و اشتیاق دانش آموزان به ساحت ورزش، فرصت بسیار مهمی است که در دستیابی ما به اهداف مهم تعلیم و تربیت کمک می‌کند.

وزیر آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: بیش از آنکه در انباشت دانش در ذهن دانش آموزان بیندیشیم، کسب آمادگی برای زندگی، فعال و مؤثر بودن خلاق بودن، برقراری ارتباط، حل مسئله، مشارکت مؤثر در زندگی اجتماعی، توان برقراری ارتباط با دیگران، هوشیار  و سرزنده بودن در دانش آموزان را در نظر داریم این‌ها مفاهیمی است که جز اهداف مهم تعلیم و تربیت است و از میدان ورزش عرصه متنوع و کارآمدی برای افزایش این قابلیت‌ها ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: ورزش میدانی جذاب و شوق‌آفرین برای پیگیری این اهداف بلند است. المپیادهای درون مدرسه‌ای که از ابداعات دولت تدبیر و امید است بیش از ۵ میلیون دانش‌آموز را از سطح مدرسه درگیر مسابقات ورزشی کرده است، طرح حیاط پویا که با ایجاد تغییرات بسیار جزئی، ساده و کم‌هزینه حیاط مدرسه را به محیط پویایی برای تحرک دانش آموزان تبدیل می‌کند و ۷ میلیون دانش‌آموز ابتدایی را از این قابلیت برخوردار کرده، جز اهدافی است که پیگیری و انجام‌شده است.

عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به استقرار و سازمان‌دهی فدراسیون‌های ورزشی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین فدراسیون‌های ورزشی کشور، فدراسیون ورزشی دانش‌آموزی است که برای استعدادیابی و پرورش ظرفیت‌های تربیت‌بدنی دانش آموزان، زمینه‌سازی بر ای شرکت آن‌ها در مسابقات بین مللی و کسب رتبه‌های جهانی ایجادشده است.

حضور 12.5 میلیون دانش‌آموز در کانال‌های درسی تربیت‌بدنی

وی ادامه داد: اصولاً ورزش دانش‌آموزی پایه و اساس ورزش همگانی است. پایه و اساس ورزش حرفه‌ای و ورزش قهرمانی است، ورزش از مدرسه آغاز می‌شود و در مدرسه تبدیل به یک رفتار و یک عادت مستمر خواهد شد تمام قهرمانان ملی و ورزشی کشور سابقه حضور پررنگ و موفقیت‌آمیز درصحنه‌های ورزش دانش‌آموزی رادارند موفقیت هایی مانند مدال جهانی برنز در رشته دوومیدانی دختران برای اولین بار در سال گذشته، عنوان قهرمانی آسیا در رشته فوتسال در سال جاری، قهرمانی المپیک دانش‌آموزی در رشته کشتی آزاد و فرنگی در سال ۹۸ و عنوان سوم جهان در رشته بسکتبال در سال ۹۶ از دستاوردهای ورزش دانش‌آموزی است.

حاجی میرزایی اضافه کرد: پدیده کرونا به‌یک‌باره همه فعالیت‌های ما را تحت شعاع قرارداد اما ما به‌جای راه‌های مسدود شده و محدودشده، راه جدید ساختیم و آن را پیمودیم و تلاش کردیم با طراحی برنامه‌های خلاقانه اجازه ندهیم که تعطیلی مدرسه موجب اختلال در جریان آموزشی شود.

تعطیلی مدرسه موجب اختلال در جریان آموزشی نشد

وی افزود: با طراحی برنامه‌های خلاقانه در زیست‌بوم جدید تاب‌آوری اجتماعی دانش آموزان را ارتقا دادیم امروز در شبکه شاد تمام محتوای آموزشی همه پایه‌های تحصیلی عرضه‌شده است و دانش آموزان دوازده پایه تحصیلی عضو هستند. کانال‌های متعددی برای آموزش انواع رشته‌های ورزشی مانند؛ فوتسال، والیبال، بسکتبال و انواع رشته‌های ورزشی با بهترین مربیان کشوری محتوا تولید می‌کنند.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: ۱۲ و نیم میلیون نفر در کانال‌های درسی تربیت‌بدنی عضو هستند و بیش از 7.5 میلیون نفر در کانال‌های متفرقه تربیت‌بدنی عضویت دارند، ۳۳ هزار مربی تربیت‌بدنی که ۱۴۰۰ نفر از آن‌ها دارای مدرک دکتری هستند، بیشترین نیروی انسانی است که به این فعالیت اختصاص داده‌شده است.

وی افزود: جناب آقای روحانی دولت شما، در اهمیت دادن به ورزش نقش درخشانی داشته است سرانه ورزشی به ازای هر دانش‌آموز در طول دولت تدبیر و امید دو برابر شده است یعنی تا قبل از دولت تدبیر و امید ۱ میلیون و ۸۶۵ هزار مترمربع فضای باز و سرپوشیده ورزشی داشتیم اما اکنون به ۳ میلیون و ۸۸۷ مترمربع رسیده است. در سال ۹۲ با ۲۵ پروژه ورزشی آغاز کردیم اما امروز ۱۸۰ پروژه ورزشی به دست شما افتتاح می‌شود.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، عضو کابینه دولت تدبیر و امید اظهار کرد: در پروژه‌های ورزشی که امروز افتتاح می‌شود مفتخر هستیم که با احداث ۱۸۳ پروژه و اعتباری بالغ‌بر ۷۷۰ میلیارد تومان، بیش از ۱۸۴ هزار مترمربع به سرانه ورزشی دانش‌آموز افزوده می‌شود و زمینه استفاده بیش از یک‌میلیون دانش‌آموز برای ورزش استاندارد میسر می‌شود./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر آموزش وپرورش دولت تدبیر و امید میلیون دانش آموز ورزش دانش آموزی دانش آموزان تربیت بدنی پروژه ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌

همشهری آنلاین- رابعه تیموری:اما افزوده شدن این کلاس‌ها هم برای خلوت‌تر شدن کلاس‌های مدارس دولتی چاره ساز نبودند و باز هم میانگین جمعیت کلاس‌های درس مدارس دولتی با شرایط مطلوب فاصله قابل توجهی دارد. با توجه به این امر که ٧٠ درصد دانش‌آموزان تهرانی در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند، اهمیت این موضوع بیشتر رخ نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:پیامدهای منفی تراکم کلاسی

بر اساس استانداردهای آموزشی‏‏ مصوب شورای عالی آموزش‌وپرورش، استاندارد تعداد دانش‌آموزان هر کلاس درس در مقطع ابتدایی٢٠ نفر‏‏، در دوره متوسطه اول و دوم ۲۲ نفر و در هنرستان‌ها حداکثر ۱۵ نفر است‏‏‏، درحالی‌که تراکم جمعیت دانش‌آموزان در مدارس دولتی استان تهران ٣٧ دانش‌آموز است و در هیچ یک از مقاطع تحصیلی این استاندارد جمعیتی دیده نمی‌شود. حتی به گفته معصومه معصومیان معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران، در بعضی از مناطق پایتخت تعداد دانش‌آموزان هر کلاس به ٤٦ نفر هم می‌رسد و در منطقه ١۵ تعداد زیادی از کلاس‌های درس جمعیتی بالای ٤٠ نفر دارند.

تراکم دانش‌آموزی صعودی است

در این میان شیب صعودی این شاخص آموزشی جای تإمل دارد و آمار و ارقام نشان می‌دهند هر سال بر میزان تراکم دانش‌آموزی مقاطع تحصیلی مختلف افزوده می‌شود. به طوری که در سال ١٣٩٠ میانگین تراکم دانش‌آموزی در هر کلاس درس استان تهران ٣٠ نفر بوده که در طول یک دهه به ٣٧ نفر رسیده است.
دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول بیش از سایر مقاطع درس خواندن در کلاس‌های شلوغ و پرجمعیت را تجربه می‌کنند. به طوری که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تراکم دانش‌آموزان در همه مقاطع تحصیلی به۲۳/۹ درصد رسیده که در دوره ابتدایی ۲۴/۴درصد، ‌متوسطه اول ۲۶ درصد و متوسطه دوم ۲۰/۶درصد بوده است. مقایسه این آمار و ارقام با تراکم دانش‌آموزی مدارس غیردولتی نشان می‌دهد دانش‌آموزان این مدارس شرایط بهتری را تجربه می‌کنند و در این سال تراکم دانش‌آموزی در دبستان‌های غیردولتی ۱۸/۸درصد، در متوسطه اول ۱۲/۵درصد و متوسطه دوم ۱۴/۲درصد بوده است.

راهکاری برای خلوت شدن کلاس‌ها

نظر معصومیان بیراه نیست که لزوم پایبندی به‌حقوق کودکان و تحت پوشش قرار دادن دانش‌آموزان اتباع و ایرانی را یکی از مهمترین دلایل کمبود فضای آموزشی در شهر تهران می‌داند، اما تدوین و تدارک بسته تقویت مدارس دولتی این نوید را می‌دهد که میزان تراکم دانش‌آموزی کلاس‌های درس مدارس دولتی طی چند سال آینده به شرایط مطلوب نزدیک‌تر شود. در این بسته که در آغاز سال تحصیلی جاری بر اساس سند تحول بنیادین و با هدف تحقق عدالت آموزشی طراحی شده، راهکارهایی برای استانداردسازی تراکم دانش‌آموزی پیش‌بینی شده است. محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش دراین‌باره می‌گوید: «با اجرای بسته تقویت مدارس دولتی ۵٠ درصد کلاس‌هایی که تراکم دانش‌آموزی نامناسبی دارند، طی دو سال آتی ساماندهی می‌شوند و ۵٠ درصد دیگر در قالب برنامه‌ای ٨‌ساله به شرایط مطلوب می‌رسند.»

کد خبر 847323 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری