Web Analytics Made Easy - Statcounter

جزیره‌ای عمل کردن و ناهماهنگی بین اجزای اجرایی دولت باعث تشدید گرانی‌ کالاهای اساسی شده و مردم هر روز در انتظار وعده‌های داده هستند، اما قیمت‌ها همچنان از نردبان بالا می‌روند و کسی هم پاسخگو نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ افزایش فشارهای اقتصادی و تورم بالا در سال‌های اخیر موجب شده تا سفره مردم هر روز کوچک‌تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت در کالاهای اساسی در شرایطی اتفاق می‌افتد که مسئولان بارها اعلام کرده‌اند مردم نباید دغدغه معاش داشته باشند.

امروز که گرانی‌ها با بهانه‌های مختلف در بازارها، عرصه را برمردم تنگ کرده است و کار را به جایی رسانده که مردم برای تأمین مایحتاج روزانه‌شان نیز با مشکل مواجه شده‌اند.

این مشکلات وقتی بیشتر به چشم می‌آید که مردم یک روز باید شاهد گرانی تخم‌مرغ، گوشت و مرغ باشند و روز دیگر در فروشگاه‌ها صف روغن شکل می‌گیرد و روزهای بعد هم کالای دیگر این چرخه را طی می‌کنند.

درد اینجاست که مسئولان ادعای حل مشکل را دارند و پرونده را بسته شده می‌دانند در حالی که مشکل مردم پابرجاست.

در ماه‌های اخیر، مشکل کمبود روغن بخصوص جامد مطرح شد و زمانی رسما از طرف مسئولان وزارت صمت اعلام شد که مشکل مرتفع شده؛ مصرف کنندگان در فروشگاه‌ها متوجه شدند نه تنها روغن جامد بلکه روغن مایع هم کمیاب است. مصرف کننده چاره‌ای جز تهیه یک روغن کوچک با قیمتی بسیار بالا‌تر قیمت مصوب ندارند.

افتضاح مدیریتی در بازار کالاهای اساسی موجب شده تا مردم هر روز به دنبال خرید یک محصول در صف خرید بمانند و دست آخر اگر خوش شانس باشند، موفق به دریافت آن کالا به صورت سهمیه‌ای آن هم کمتر از نیاز خود شوند؛این در حالیست که کارشناسان با نیم نگاهی به وضعیت بازار و قیمت‌ها می‌گویند: ناهماهنگی سبب شده که دستگاه‌ها اثرات اقدامات هم را از خنثی کنند که باید از این نوع سیاست‌های اجرایی پرهیز و به دنبال تغییر رویه در این خصوص باشیم.

لزوم تحول در برنامه‌ها و اقدام موثر در تمامی حوزه‌ها از جمله صنایع و کشاورزی و توجه به تغییرات سریع در تکنولوژی تولید و توزیع و مبنای قرار دادن اقتصاد رقابتی بر اساس یک برنامه‌ریزی علمی در اقتصاد مقاومتی باید اجرایی شود

متأسفانه مشکل عدم برنامه ریزی و توزیع درست و اصولی درآمد حاصل از نفت در سال‌های گذشته و پیش‌رو  در صنایع تولیدی بر مشکل افزوده است؛ چراکه حاصل بلند مدت عدم سرمایه گذاری صحیح، اکنون چیزی جز وجود واحدهایی که به صورت غیراقتصادی در صنعت و کشاورزی فعالیت دارند، برای کشور حاصلی نداشته است.

برنامه ریزی اقتصاد ما اکنون طوری است که در آن نه کارفرما، نه کارگر و نه دولت هیچ کدام راضی نیستند.

اکنون کارفرما نگران مشکلات ناشی از وام بانکی، تأمین مواد اولیه و فروش کالا و … است؛ کارگر هم نگران امنیت شغلی و عدم تکافوی هزینه‌های زندگی بوده و دولت هم نمی‌تواند از این واحدها مالیات درستی اخذ کند.

مشکل دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که، اقتصاد رانت زا بخش مهمی از مشکلات موجود در حوزه اقتصادی را افزوده و این ناشی از بد اجرا کردن قانون است.

شاید در برخی روش‌های مدیریتی، جزیره‌ای عمل کردن ذاتاً منفی نباشد اما به دلیل رواج اشتباه آن، در زمان نامناسب و در مسیری منفی باعث شده در شرایط کنونی امری مذموم و منفی تلقی شود.

جزیره‌ای عمل کردن و یا ناهماهنگی بین اجزای دولت باعث شده، طرح تحول اقتصادی در دولت‌های نهم و دهم با مشکل مواجه شود. طرح تحول در جهت عدالت اجتماعی و مبتنی بر برنامه ها و سیاست‌های کلان طراحی شده ولی در اجرا مخالف آن عمل کرده است.

بررسی مسائل اقتصادی نشان می‌دهد که مشکل اصلی گرانی این روزها به ناهماهنگی دستگاه‌ها برمی‌گردد، که متولی سامان‌دهی اقتصادی هستند. متأسفانه مشکل گرانی‌ها از جایی شروع می‌شود که وزارت صمت به عنوان مسئول بخش بازرگانی کشور با اقدامات نسنجیده، نظارت و کنترل بر توزیع کالا‌ها را کاملاً منفعل انجام می‌دهد.

بخشی نگری در حوزه بازرگانی و زنجیره‌های عملکردی متصل به آن، مثل وزارت کشاورزی و سایر نهاد‌های مرتبط وجود دارد که به جای کمک به کنترل قیمت‌ها، عامل افزایش آن بوده و کاملاً انسجام بین واحد‌های مختلف تولیدی و نظام ارزش افزوده و ارتباط با بازار و مصرف کننده را بر هم زده‌اند.

اقدامات اشتباه انجام شده مثل زنده به گور کردن جوجه‌های یک روزه در چند ماه پیش و کشتار مرغ‌های تخم گذار و افزایش شدید قیمت و بالا رفتن هزینه‌های تولید واحدهای طیور از این بی‌برنامگی‌ها در حوزه اقتصادی است

واضح است نظم بازار پس این اعمال مدیریت‌های یک جانبه از دست مسئولان دولتی خارج شده و تا زمانی که روند عملکرد جزیره‌ای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی ادامه داشته باشد دولت در برابر مطالبات مردم روسیاه خواهد بود و سفر‌های مردم هر روز کوچک می‌شود. راهکار برون رفت از این نوع مشکلات، پرهیز از تکروی و کلی نگری به مسائل اقتصادی و ایجاد هماهنگی در بازو‌های اجرایی و نظارتی است و نیارمند این هستیم که آقای روحانی به عنوان رئیس دولت در جهت هماهنگی بین دستگاه‌ها اقدام کند.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: جزیره ای عمل کردن مردم هر روز دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟

حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرآنلاین

tags # پیاز سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • عشایر فلسطینی طرح اشغالگران برای ایجاد هرج و مرج در غزه را خنثی کردند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • ببینید| کنایه واعظی به آمارهای غلط دولت رئیسی /مردم بهترین قاضی هستند