Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@16:38:00 GMT

وقفی برای تیمار زبان بسته ها

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۶۶۵۸

وقفی برای تیمار زبان بسته ها

زمستان که فرا می‌رسد، پیدا کردن غذا برای حیات‌وحش سخت می‌شود. در تابستان هم گرمای شدید و نبود آب موجب تلف شدن خیلی از آن‌ها می‌شود. این‌ها صحبت‌های مردی است که بیش از نیم قرن تجربه کوهنوردی و طبیعت‌گردی او سبب شد دو ماه پیش نخستین وقف محیط زیستی نیشابور ثبت گردد.

شمس‌الدین احمدی سلیمانی، نیکوکار نیشابوری در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: معاون دانشگاه کشاورزی نیشابور و بازنشسته وزارت علوم و متولد ۱۳۳۷هستم و سال‌هاست کوهنوردی و طبیعت‌گردی جزئی از برنامه‌های زندگی من است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دغدغه موجوداتی که حرف نمی‌زنند

او می‌افزاید: در طبیعت بارها مشکلات حیوانات برای تأمین غذایشان در زمستان سخت را دیده‌ام و یا در تابستان‌های گرم که گاهی دسترسی به آب برایشان طاقت‌فرسا و امکان‌پذیر نبود.

این نیک‌اندیش توضیح می‌دهد: دیدن صحنه‌های آسیب‌زا که برای حیوانات رخ می‌دهد و درمانی برایشان وجود ندارد، مدت‌ها برایم دغدغه بود و دلم می‌خواست برای آن‌ها کاری انجام دهم. 

خرید مغازه و وقف

این دوستدارطبیعت با اشاره به اینکه وقف سنت خوبی است که با یادآوری آن می‌توانیم استفاده بهینه‌ای از داشته‌هایمان انجام دهیم تا کار خوب ماندگار و ادامه‌دار شود، بیان می‌کند: می‌توانستم مبلغی را به محیط زیست اهدا کنم که این کارها انجام شود، اما این کمک مقطعی بود، ازاین‌رو یک باب مغازه به مساحت ۳۸ مترمربع را در شهرم به ارزش ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال

خریداری کردم و آن را اجاره دادم تا ماهانه از محل درآمد این مغازه این خواسته من برای همیشه انجام شود.

 وی خاطرنشان می‌کند: عواید حاصل ازاین موقوفه به تأمین غذای حیوانات و پرندگان وحشی در سال‌های خشک و زمستان‌های سخت، تعمیر و ایجاد آبشخور، تیمارونگهداری حیوانات و پرندگان بیمار که نیاز به مراقب دارند به تشخیص اداره محیط زیست اختصاص داده شده است.

احمدی سلیمانی اذعان می‌کند: دلم می‌خواست پس از من فرزندان و نوه‌هایم این کار را ادامه دهند، بنابراین با تنظیم وقف‌نامه‌ای در اوقاف شهرمان با همکاری محیط زیست این نیت اجرایی شد.

اجرای نیت طی دوماه

وی در پاسخ به این پرسش که در مدت دو ماه گذشته از زمان ثبت این وقف تا کنون در جهت اجرای این نیت چه اقدام‌هایی انجام شده است، تصریح می‌کند: در این مدت بیش از یک تن علوفه خریداری شد و درمنطقه حفاظت‌شده حیدری در۷۰ کیلومتری نیشابور بخش سرولایت برای تغذیه حیوانات قرار داده شده، همچنین به‌تازگی آبشخورهای منطقه حفاظت‌شده رئیسی که احتیاج به نگهداری و حفاظت و تعمیر داشته، این اقدام‌ها نیز انجام شده است .

ترویج مهربانی

وی درخصوص درمان حیوانات نیز می‌افزاید: در بحث درمانی حیوانات آسیب‌دیده نیز چندین مورد که احتیاج به رادیولوژی و روند درمان داشته‌اند، توسط دامپزشک انجام شده و هزینه آن نیز از طریق همین وقف پرداخت شده است.

این دوستدارطبیعت در ادامه توضیح می‌دهد: خوشبختانه این وقف تأثیرات خوبی را به همراه داشت.

یک انجمن حمایت از حیوانات نیز وارد این موضوع شد و افرادی داوطلبانه، مبالغ ماهانه‌ای را برای این کار واریز می‌کنند.

سخن آخر

حالا می‌دانم با توجه به کمبود وقف‌های حوزه‌های اجتماعی باید به این مهم پرداخته شود، زیرا نیازهای جامعه درهرزمان متفاوت است و باید متناسب با کمبودهای جامعه در حوزه‌های مختلف، متولی به آن سمت راهنمایی شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست نیشابور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- موج گرما در هند فعالیت‌های مختلف را در بخش بزرگی از کلکته، پایتخت ایالت بنگال غربی تضعیف کرده است، اما یک دامپزشک از افزایش تقاضای بی‌سابقه برای خدمات وی در این دوره خوشحال است.

به گزارش فرارو، کلینیک دامپزشکی او مملو از صاحبان حیوانات خانگی است که نگران خونریزی از بینی حیوانات، بثورات پوستی شدید یا سایر علائم ناشی از گرمای سوزانی هستند که بیش از یک هفته است که بخش زیادی از جنوب آسیا را فرا گرفته است.

این دامپزشک ۵۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد زیادی از حیوانات به مدت سه یا چهار روز در بیمارستان بستری هستند و زمان زیادی طول می‌کشد تا آن‌ها به وضعیت طبیعی خود بازگردند.

وی افزود: روزانه موارد زیادی از گرمازدگی حیوانات دریافت می‌کنیم که بی سابقه است. وی افزود: گرما باعث افزایش بیماری‌های مرتبط با کم آبی در حیوانات خانگی می‌شود.

حتی گربه‌ها و سگ‌هایی که به اندازه کافی خوش شانس هستند که صاحب دارند، مستعد ابتلا به گرمازدگی و بیماری هستند.

موج گرما از روز‌ها قبل کلکته را فراگرفته است، زیرا دمای هوا اخیراً به ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده است، در روزی که به گفته اداره هواشناسی این شهر به عنوان گرمترین روز برای این دوره از سال از سال ۱۹۵۴ طبقه بندی شده است.

خیابان‌های معمولاً شلوغ پایتخت سابق دوران استعمار در بعدازظهر تقریباً خالی از سکنه می‌شوند و ۱۵ میلیون ساکن آن سعی می‌کنند تا حد امکان از نور خورشید دور بمانند.

یک معلم می‌گوید که قبلاً گربه‌هایش را این‌قدر عبوس و گوشه‌گیر ندیده بود. او با ناراحتی می‌گوید: آن‌ها از خوردن غذا خودداری می‌کنند و در گوشه‌های تاریک و سرد اتاق پنهان می‌شوند و هرگز بیرون نمی‌آیند.

بر اساس برآورد‌های مقامات شهرداری ۷۰۰۰۰ سگ ولگرد در شهر وجود دارد که در خیابان‌های شهر زندگی می‌کنند و تنها توسط ساکنان محله تغذیه و مراقبت می‌شوند.

بسیاری از این حیوانات در زیر اتومبیل‌های پارک شده پناه می‌گیرند، در حالی که برخی از آن‌ها خوش شانس هستند که عابران با روی آن‌ها آب می‌پاشند تا خنک شوند.

یک موسسه خیریه محلی حیوانات ولگرد گفته که گرمای بیش از حد هوا باعث شده تا حیوانات خیابانی به سختی روی پا‌های خود بایستند، زیرا خیابان‌ها بسیار گرم است.

به گفته این موسسه، تعداد زیادی سگ و گربه برای درمان به کلینیک‌های دامپزشکی منتقل شدند، اما تعداد زیادی از آن‌ها جان باختند.

این موج گرمای استثنایی در حال حاضر جنوب و جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار داده است.

یک پناهگاه حیوانات در نزدیکی بانکوک، پایتخت تایلند، جایی که دمای هوا از ۴۰ درجه سانتیگراد نیز فراتر رفته است، می‌گوید که حیوانات خانگی اکنون غذای کمتری می‌خورند و در حرکت کردن مشکل دارند.

ماه‌های منتهی به باران‌های موسمی یا فصل بارانی در منطقه معمولاً گرم است، اما امسال دمای هوا در این کشور‌ها بسیار بالاتر از میانگین است. کارشناسان می‌گویند تغییرات آب و هوایی باعث می‌شود امواج گرما بیشتر، شدیدتر و طولانی‌تر شوند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، آسیا بیشترین آسیب را در سال ۲۰۲۳ تحت تأثیر رویداد‌های شدید آب و هوایی دیده است، زیرا سیل و طوفان باعث خسارات جانی و اقتصادی زیادی در این قاره شد.

به گفته سازمان جهانی هواشناسی، آسیا همچنین شاهد افزایش سریع‌تر دما از میانگین جهانی است.

دیگر خبرها

  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • تصاویر دیدنی از نخستین تلاش بچه زرافه برای راه رفتن ! | ویدئو
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + ویدئو
  • (تصاویر) وقتی حیوانات عاشق می‌شوند
  • وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • رسانه عبری زبان: همه دست آوردهایمان بر باد رفته است