Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@02:50:41 GMT

افزایش سهم زنان بیمه شده در بازار کار رسمی

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۳۱۴۴

افزایش سهم زنان بیمه شده در بازار کار رسمی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، افزایش سهم زنان از پوشش حمایت های اجتماعی نظیر بیمه تامین اجتماعی نشانگر بهبود فضای کسب و کار برای جامعه زنان است.

علاوه بر افزایش نرخ مشارکت رسمی زنان در اقتصاد عوامل متعدد دیگری هم هستند که باعث بالا رفتن سهم زنان از پوشش تامین اجتماعی شده و یکی از این عوامل بیمه هایی است که مختص زنان تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان معتقدند بیمه شدگان خاص یکی از علل افزایش درصد نسبی زنان در گستره جمعیتی تحت پوشش تامین اجتماعی به شمار می روند که درصد بالایی از آنها را زنان تشکیل می دهند.

به زعم آنها، برخورداری از بیمه تامین اجتماعی برای زنان که آسیب‌پذیری بیشتری در مقابله با حوادث و  بحران‌هایی همچون پیری و از کارافتادگی یا بیماری دارند، نوعی امنیت زیستی و شغلی بیشتر برای زنان و بهبود کیفیت آنها به شمار می رود.

آنطور که مشاور امور زنان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفته "سهم زنان در بین بیمه شده های ورودی جدید حدود ۳۵ درصد است که بیانگر روند رو به رشد سهم بیمه شدگان زن در سال های آتی است.

به گفته وحیده نگین، سهم زنان بیمه شده سازمان تامین اجتماعی به عنوان نماد بازار کار رسمی که ۸۲ درصد کل بیمه شده های کشور تحت پوشش این سازمان هستند، از ۱۸.۹ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۲۰.۳ درصد تا پایان شهریور ۱۳۹۹ افزایش یافته و نشان دهنده افزایش سهم زنان در بازار کار رسمی است

وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان در سال های اخیر همواره صعودی بوده است می گوید: این نرخ از ۱۳.۴ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۱۵.۵ درصد در سال ۱۳۹۸ ارتقاء یافته اما در نیمه اول سال ۱۳۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا این نرخ به ۱۴.۱ درصد کاهش یافته است.

ترجیح کارفرمایان برای تعدیل نیروی کار زن یکی از دلایل کاهش بیشتر اشتغال زنان نسبت به مردان به واسطه شوک کرونا بوده و کارفرمایان از این جهت که مردان مسئول تامین معیشت خانوار به شمار می روند، ترجیح می دهند در زمان رکود، تعدیل زنان را در اولویت قرار دهند.

از سوی دیگر، حضور بیشتر زنان در بخش های خدماتی و اثر پذیری این بخش از شیوع ویرس کرونا و از سوی دیگر حضور بیشتر زنان در بخش های غیر رسمی و اشتغال پاره وقت از جمله دلایل آسیب اشتغال زنان در زمان همه گیری کرونا به شمار می رود.

امروزه بهره مندی بافندگان زن و زنان شاغل در فعالیتها و کسب و کارهای خانگی  از بیمه های اجتماعی و مواردی از این دست، یکی از عوامل موثر در افزایش سهم زنان در بازار کار است.با این حال هستند زنانی که در قالب دستفروشی یا کار در کارگاه های زیرپله ای مشغول کارند ولی به دلیل نداشتن کارفرما یا عدم بهره مندی از مزایای بیمه در زمره اقتصاد غیر رسمی قرار می گیرند.

در حال حاضر قوانین کشور شرایط خوبی برای اشتغال زنان فراهم کرده است به نحوی که طبق قانون اساسی و قانون کار اعمال هرگونه تبعیض میان زن و مرد ممنوع بوده و کارفرمایان نباید در شرایط یکسان کاری به لحاظ حقوق و مزایا میان زن و مرد تبعیض و تفاوتی قائل شوند؛قانون همچنین انجام کارهای سخت، خطرناک و زیان آور را برای زنان ممنوع کرده است.

بی تردید فراهم شدن شرایط مناسب کار برای زنان، هم به افزایش آمار اشتغال زنان در جامعه کمک می کند و هم تعداد بیمه شدگان زن را افزایش می دهد.

پربیننده ترین چرا عیدی ۳۰۰هزار تومان زیاد شد؟ اولین واکنش جهانگیری به رد لایحه بودجه/ نامه رهبر انقلاب به قالیباف درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ اصلاح فاجعه‌بار؛ بودجه ونزوئلایی شدن نجات بورس به بهای افزایش تورم ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۱۱/۱۴

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار کار مشارکت اقتصادی افزایش سهم زنان تامین اجتماعی اشتغال زنان برای زنان بازار کار بیمه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تولید ناخالص داخلی ضعیف ایالات متحده و افزایش تورم در این کشور به نفع فلز در بحبوحه کاهش تقاضای دلار است؛ به طور کلی، طلا در یک محیط ریسک گریز در برابر دلار آمریکا در حال سود بردن است.

قیمت هر اونس طلای جهانی براساس دلار آمریکا پس از انتشار داده‌های اقتصاد کلان ایالات متحده آمریکا نوساناتی را تجربه کرد. این کشور تخمین اولیه تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول را منتشر کرد که نشان می‌دهد اقتصاد با سرعت سالانه ۱.۶ درصد در سه ماه منتهی به مارس رشد کرده است، که ۲.۵ درصد مورد انتظار را از دست داده و بسیار ضعیف‌تر از ۳.۴ درصد ثبت شده در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ است.

علاوه بر این، دفتر تحلیل اقتصادی (BEA) گزارش داد که شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه ماهه رشد کرد که بسیار بالاتر از ۱.۸ درصد قبلی و بزرگترین افزایش در یک سال بود. در چند کلمه، رشد کاهش یافت، اما در حالی که تورم افزایش یافت، اقتصاد به رشد خود ادامه داد. چنین سناریویی کاهش احتمالی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را بیشتر به تاخیر می‌اندازد. در ابتدای هفته گذشته دلار آمریکا افزایش یافت. با این حال، دلار نتوانست حرکت خود را حفظ کند زیرا داده‌های اقتصادی ایالات متحده در طول هفته ناامیدکننده بود.

در حال حاضر هر اونس طلای جهانی ۸ دلار و ۶۲ سنت افزایش قیمت را تجربه کرده‌است و به قیمت ۲ هزار و ۳۳۹ دلار در هر اونس رسیده‌است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899714

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟