Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@23:00:02 GMT

هفت برنامه اشتغال برای هر شهر در کشور

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۸۳۵۵

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: دولت برای اشتغال هر شهر، هفت طرح را پیگیری می‌کند که بازآفرینی شهری از جمله این برنامه‌ها است.

 محمدباقر نوبخت روز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی مجموعه هفت باغ سنندج اظهار داشت: برنامه‌های تعریف شده دولت برای هر استان چند بعدی است و در اجرای آن در کنار دیگر اهداف، اشتغال نیز دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: برای ایجاد اشتغال زمینه‌هایی لازم است و در کنار آن اگر زیرساخت‌های شهری ایجاد شود علاوه بر رفاه در حمل و نقل و بهبود آلودگی هوا در شهرهای بزرگ،هدف اشتغال هم محقق خواهد شد.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه مجموعه هفت‌باغ سنندج با سیاست‌های کلی و برنامه‌های دولت هماهنگی و همپوشانی لازم را دارد گفت: این مجموعه در کنار فرهنگ و بازآفرینی شهری، اشتغال را دنبال می‌کند.

وی افزود: در چند سال گذشته تبصره ۱۸ را در قالب لایحه بودجه ارائه کرده‌ایم که تبصره ویژه ای است و با کمک گرفتن از تبصره ۱۴ منابعی برای اشتغال اختصاص می‌یابد.

"نوبخت" با بیان اینکه بازآفرینی شهری، اهداف بلندتری در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگی را دنبال می‌کند افزود: از شهرهایی که چنین طرح‌هایی را دارند انتظار ارائه طرح عملیاتی داریم و اعتبار لازم هم وجود دارد که به شرط ارائه برنامه تخصیص خواهد یافت.

وی از هفت باغ با به عنوان کار بسیار عالی و متناسب با ظرفیت شهر سنندج نام برد و افزود: این طرح در توسعه فرهنگی و انسانی شهر موثر است.

نوبخت از مجریان طرح خواست تا با تکمیل طراحی و تعیین برآوردهای لازم، این طرح را به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهند چرا که از نظر تامین اعتبار ریل گذاری لازم در سازمان انجام می‌شود و حتی در دولت‌های بعدی هم حمایت و پشتیبانی می‌شود.

مجموعه هفت‌باغ، ۳۴ هکتار وسعت دارد و بنا به اعلام مجریان طرح می تواند منشا توسعه بسیار خوبی برای شهر باشد.

کمبود عرصه های عمومی شهری مهمترین ضعف سنندج است و این شهر کمترین عرصه عمومی برای رونمایی اجتماعی را دارد که هفت باغ می‌تواند علاوه بر کاهش این ضعف منشا تولید ثروت باشد.

گردشگر پذیر کردن سنندج و تبدیل این شهر به مرکز گردشگری مناطق کردنشین کشورهای مجاور و اشتغال مبتنی بر فرهنگ و تمدن شهر سنندج از اهدافی است که این طرح دنبال می‌کند و در آن هفت باغ فرهنگی، مجسمه، سینما، کتاب، نوا، هنر و معماری در این مجموعه ایجاد خواهد شد.

هفت باغ اولین بنای صنعتی قدیمی شهر سنندج است که با حفظ بافت سنتی موجود، بازآفرینی شهری در این مجموعه در ۲ فاز اجرا و ساماندهی گورستان تاریخی تایله هم متعاقب آن اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا، افتتاح پارک کوهستانی ۲۰ هکتاری "کوچکه ره‌ش" سنندج و پیاده راه فردوسی سنندج و شرکت در مراسم پلاک‌کوبی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو از برنامه‌های سفر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر به کردستان است.

همچنین ۱۴۶ کیلومتر راه روستایی در سفر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در کردستان به بهره‌برداری می‌رسد.

نشست با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، شرکت در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، حضور در صداوسیمای مرکز کردستان، بازدید از مراحل ساخت سریال تاریخی سنجرخان، بازدید از پروژه در حال احداث راه آهن همدان – سنندج، بازدید از عملیات اجرایی احداث چهار هزار و ۳۰۰  هکتار باغات مثمر در پایاب سد آزاد از دیگر برنامه های سفر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در کردستان است.

این ششمین سفر محمد باقر نوبخت به کردستان است و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در این سفر ۲ روز مهمان استان خواهد بود./ایرنا

برچسب ها: اشتغال ، نوبخت ، رئیس سازمان برنامه و بودجه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MQ6

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اشتغال نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بازآفرینی شهری هفت باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۸۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی

در میز اقتصاد امروز به موضوع رسیدگی به امور روستاها در وزارت جهاد کشاورزی پرداخته شد.

حجت ورمزیاری کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه سهم بودجه برای روستاها پایین بوده و عادلانه نیست.

او افزود: طبق برنامه هفتم ، دولت مکلف است به منظور تمرکز امور روستاها، استفاده از ظرفیت‌های اجرایی کشور، افزایش جمعیت روستاها، مهاجرت معکوس، رونق تولید و اشتغال، تامین معیشت روستاییان و ارتقای نقش روستاها در اقتصاد ملی، با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مرتبط از محل امکانات، منابع و نیروی انسانی موجود با رعایت قوانین مربوط، دستگاه اجرایی مناسب را در سال نخست این برنامه ایجاد کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در برنامه هفتم، نقش محوری به وزارت جهاد کشاورزی برای طراحی این ساختار به منظور توسعه روستایی و کمک به استقرار آن داده شده است.

ورمزیاری افزود: وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت‌های زیادی برای مدیریت امور روستا‌ها دارد، بسیاری از تعاونی‌های تولیدی و روستایی، شرکت‌های سهامی زراعی، کشت و صنعت و... در ذیل مدیریت این وزارتخانه قرار دارد که با توسعه و توانمندی تشکل‌های کشاورزی می‌تواند خیلی از برنامه ها و اهداف اجرا نشده در روستا‌ها  را انجام دهد.

او بیان کرد:وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر ظرفیت‌های متعدد مالی خوبی که در بخش هایی مانند بانک کشاورزی، صندوق حمایت از توسعه کشاورزی، واحد‌های اعتباری تعاونی‌های روستایی دارد، جنگل ها، مراتع، منابع طبیعی بصورت کلی، اراضی کشاورزی و بخش مدیریت آب در روستا‌ها را هم در اختیار دارد.

او افزود: در بخش بازار محصولات کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تصمیم گیرنده اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که می تواند با برنامه ریزی های بهتر روند این بازار را بهبود ببخشد. 

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: با توجه به اینکه سازمان امور عشایر هم از مجموعه های این وزارتخانه است می تواند با اصلاح بخش نامه‌ها و رویه‌های نادرست تحولی بزرگ در این زمینه ایجاد کند.

به گفته او،در مناطق روستایی کشور ظرفیت‌های خیلی بالایی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، انواع شغل‌ها مانند زراعت، باغبانی، گیاهان دارویی و ... وجود دارد  که  نیازمند برنامه ریزی و شناسایی ظرفیت‌ها است.

ورمزیاری با بیان اینکه روستا‌های ما قابلیت‌های فراوانی دارد که باید آنها را با روش‌های علمی شناسایی کرد، افزود: در جامعه نقدینگی سرگردان زیادی داریم که این موضوع موجب تورم شده که با برنامه ریزی‌ می‌توان بخشی از آن را برای اشتغال روستائیان اختصاص داد که این کار می‌تواند نقش به سزایی در اشتغال زایی روستائیان داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و وجود موانع کسب و کار، چالش های دیگری در روستا‌ها است که باید در این باره هم تصمیمات اساسی اتخاذ شود.

او گفت: ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور طبق آمار سال ۱۳۹۸ در روستاها بود که سهم قابل توجه‌ای در کشور است.

در ادامه  مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری های وزارت کشور گفت:روستاییان، محور پیشرفت و نقطه ثقل عملیاتی محورهای شانزده گانه طرح تکام قلمداد می شوند و دهیاران با ۴۸ وظیفه ابلاغ شده، محور اصلی اجرایی این سند هستند.

او با اشاره به وجود ۲۵ درصد جمعیت کشور در روستاها افزود: نظام مندی ساختارهای حکمرانی و ایجاد تشخص برای دهیاران به عنوان نوک پیکان خدمت رسانی در کشور و تعامل سازنده دهیاران با مردم و مسئولان از الزامات اجرای طرح تکام است و تحقق اجرای طرح تکام که متکی بر تجربه های علمی و عملی است نقطه ای درخشان در کارنامه دولت مردم خواهد بود.

او افزود: در حال حاضر ۳۸ هزار و ۵۳۵ دهیار در کشور فعالیت می‌کنند. تاکنون حجم کمک‌ها و تسهیلات سازمان به دهیاری‌ها بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بود اما امروز امکان ارائه کمک‌های ۲۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومانی نیز فراهم شده است.  

وی یادآور شد: بر مبنای اساس‌نامه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دهیاری‌های خودکفا روستا دانسته می‌شود؛ یعنی جایی که روی پای خود بایستد و در مسیر خودکفایی باشد. حمایت‌های سازمان به گونه‌ای خواهد بود که روستاها به سمت خودکفایی حرکت کنند.

همچنین در ادامه علی خوئینی مدیر دفتر نظارت و تهیه طرح‌های جهاد روستایی گفت:متاسفانه امروز به روستاها بها داده نمی شود،در سال گذشته بیش از ۶ میلیون سند روستایی با مشارکت مردم صادر شده است.

او تصریح کرد:طرح هادی  به عنوان اصلی ترين طرح موجود در بنياد مسكن برای تجديد حيات روستا به تصويب هيات وزيران رسيده است.

خوئینی در خصوص دیگر اقدامات بنیاد مسکن استان تهران گفت: در سال گذشته طرح سند توسعه اشتغال روستاهای استان تهیه و در شورای توسعه استان به تصویب رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • اجتماع دختران سنندجی به مناسبت روز دختر
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • چندین تیم تروریستی زیر ضربه سربازان گمنام امام زمان (عج)
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور