Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در چین، به مناسبت بزرگداشت چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، وبینار «ایران مستقل در چین» با حضور و سخنرانی فرهیختگان چینی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین برگزار شد.

عباسعلی وفایی، رایزن فرهنگی ایران در چین در سخنانی، با اشاره به پیشرفت‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز در حالی چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیریم که ایران در ساحت‌های گوناگون به ویژه حوزه‌های علمی و فناورانه بسیار درخشان بوده است و با بهره‌مندی از روحیه استقلال، مدارج کمال را یکی پس از دیگری طی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این بُرهه از زمان، روابط همه جانبه ایران و چین در بهترین مناسبات قرار دارد و در آینده گسترش نیز خواهد یافت.

کشاورززاده، سفیر کشورمان در چین نیز در سخنانی گفت: یکی از آموزه‌های اصلی انقلاب اسلامی و محورهای اصلی اندیشه امام خمینی (ره)، خود باوری و اتکای به نفس است. آموزه‌ای که باعث شده ایران علیرغم بیش از چهل سال دد منشی و تحریم‌های آمریکا، هر روز به پیشرفت‌های خود ادامه دهد و امروز جهانیان ایران را به عنوان یکی از قطب‌های علمی و صنعتی منطقه بشناسند.

وانگ نان، از استادان دانشگاه پکن در سخنانی، به بیان پیام‌های همدردی، حمایت و آرزوی خوشبختی ملت و دولت چین برای مردم ایران پرداخت.

در ادامه، وانگ خاو سر، دبیر سابق بخش بین‌المللی روزنامه رن مین گفت: ایران و چین در قرن بیستم و مدت‌ها قبل از آن سختی‌های زیادی را متحمل شده‌اند و هر دو با عقب گرد و دردسرهای تاریخی روبرو بوده‌اند. امروز جهان بار دیگر تحت تأثیر اینترنت و تجارت با تعارضات مختلفی بین تمدن‌ها، فرهنگ‌ها، آثار کلاسیک تاریخی و جامعه معاصر روبرو شده است. ایران و چین که دارای سابقه‌ای طولانی و تمدن بزرگ هستند و با فرهنگ و فکری عمیق خود، حکمت را به جهانیان ارائه خواهند داد.

سخنران بعدی این وبینار، شیباو فنگ، معاون دانشکده جاده ابریشم دانشگاه زبان و فرهنگ بود. وی اظهار کرد: برای شناخت و درک فرهنگی فعلی چین و ایران باید بیشتر تعمیق شود و کتاب‌ها وسیله مهمی برای جامعه بین‌الملل، شناخت از همدیگر، درک از همدیگر و آشنای یکدیگر هستند و در زمینه مبادلات فرهنگی نقش بسیار مهمی دارند.

ووچینگ، استاد دانشگاه پکن از دیگر سخنرانان این وبینار بود. وی بیان کرد: ایران و چین همکاری اقتصادی و تجاری خود را در زمینه‌های امنیت سیاسی گسترش داده‌اند تا یک روابط شریک توسعه مستمر بین دو تمدن باستان را شکل گیری شود. ابتکار استراتژیک چین «یک کمربند و یک جاده» نیز پایه محکمی برای گسترش روابط دو جانبه ایجاد کرده است.

وی افزود: ما معتقدیم که با تعمیق ابتکار استراتژیک «یک کمربند و یک جاده»، چین و ایران با هم از این برنامه بهرمند شده و توسعه پیدا می‌کنند.

آخرین سخنران، فنگ هوندا، استاد دانشگاه شانگهای بود که به بیان دستاوردهای چشمگیر جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

کد خبر 5140376 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: رایزنی فرهنگی ایران چین انقلاب اسلامی ایران معرفی کتاب دهه فجر رونمایی کتاب ترجمه دفاع مقدس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انتشارات سروش قاسم سلیمانی تازه های نشر معرفی نشریات جایزه کتاب سال ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو گفت: معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو به سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

《بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها و آقایان؛ سلام علیکم

همانگونه که مستحضرید، در جهان به هم پیوند خورده حاضر، تقویت روابط بین فرهنگی و تلاش برای حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سایه افزایش تعامل مردم جهان و مناسبات متقابل کشورها محقق خواهد شد.

گفت‌وگوی صادقانه و به دور از جهالت و تعصب بین جوامع و سعه صدر در پذیرش تفاوت‌ها ضامن زندگی صلح‌آمیز مردم جهان و همگرایی بین ادیان و فرهنگ‌ها خواهد بود.

حضار گرامی اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

این توجه و پیگیری سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی و مراکز تابعه آنها و همراهی کشورهای عضو در حل و فصل منازعات و مسائل مهم جهان، از جمله موضوع غزه و جنایت‌های بی وقفه رژیم صهیونیستی علیه غیر نظامیان بویژه زنان و کودکان و تبیین و روشنگری در خصوص این جنایات، بر همگان روشن است و بر عهده تمام کشورهای عضو است که با اجرای قطعنامه‌ها و اعلامیه‌های صادره، اثربخشی این سازمان‌ها را تقویت کنند.

شما رفتار، منافقانه را در قبال فلسطین می‌بنید. امروز دانشگاه‌های غرب و آمریکا نشان از آزادی بیان ساختگی و استفاده ابزاری آن‌ها از مفاهیم ارزشمندی چون حقوق بشر است.

ایران همواره مهد توجه به تفاوت فرهنگ‌ها و قومیت‌ها و مذاهب گوناگون بوده است و اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران از آزادی و حقوق برابر با همه مردم کشور برخوردار هستند.

این تجربه ارزشمند قابل استفاده و توجه در همه کشورها و جوامع، به‌ویژه کشورهای مسلمان است‌.

اسلام به ما می‌آموزد که کرامت انسانی و حقوق فردی و اجتماعی تمام انسان‌ها را محترم بشماریم و در پذیرش تنوعات فرهنگی مدارا کنیم.

پیشوای موحدین و مظهر عدالت علی ابن ابی طالب (ع) می‌فرماید: مردم دو نوع‌اند یا برادر تو هستند یا در خلقت با تو برابرند.

سعدی شاعر نامدار ایرانی نیز این تاکید قرآن را چنین به زیبایی سروده است:

دو عاقل را نباشد گین و پیکار / که به دانایی ستیزد یا سبک بار

اگر نادان ببخشد سخت گوید / خردمندش به نرمی دل بجوید

عالیجنابان

اتخاذ سیاست‌های مناسب و طراحی برنامه‌ها و اجرای پروژه‌های بین فرهنگی چند جانبه به ایجاد توسعه پایدار فرهنگ محور منجر خواهد شد و پذیرش تفاوت‌ها و تنوع فرهنگی و دینی کشورها موجب تبیین روشن مؤلفه‌های فرهنگی خواهد بود.

با توجه به اهمیت تعاملات فرهنگی در توسعه روابط و مناسبات کشورها، فهم و کاربردی شدن گفت‌وگوهای میان فرهنگی و تسهیل مهندسی این فرایند و ایجاد صلح پایدار و حفظ آن، نیازمند تحقیقات گسترده‌تر، آموزش بیشتر و توجه همگانی است.

خانم‌ها و آقایان؛

توجه به ارزش‌های مختلف در این جوامع چند فرهنگی و چند مذهبی باید مورد مطالبه همه کشورها باشد. در دنیای امروز با توجه به گسترش و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و هوش مصنوعی برای حفظ هویت ارزش‌ها و میراث فرهنگی باید همبستگی و ارتباط فعال بین کشورها برقرار باشد.

با توجه به تأثیرگذاری و قدرت جریان سازی فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی در مسائل مختلف به ویژه امور فرهنگی پیشنهاد می‌شود همه کشورها و نهادها در راستای تسهیل فرایند گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌ها برای نیل به اهداف صلح محور از رسانه‌های صلح مدار و روشنگر، حمایت و در این امر تشریک مساعی کنند.

همچنین لازم است علمای بزرگ و روشن بین جهان اسلام در برابر معضلاتی از قبیل افراط گرایی و تکفیر دست به دست هم داده و با وحدت و مودت و اخوت اسلامی در برابر این بلای بزرگ با روشنگری و مجاهدت در تبیین و با زبان روز جوانان امت اسلامی را نسبت به این خطر بزرگ که منابع مادی و معنوی جهان اسلام را نابود می‌نماید، آگاه سازند.

در پایان، امیدوارم که این اجلاس، با تلاش‌ها و پیگیری مقامات و کارشناسان تمامی کشورهای این حوزه هرچه سریع‌تر محقق و بر این اساس شاهد هم افزایی مودت و ارتقا سطح گفت‌وگوها و روابط در همه سطوح باشیم.

از برگزار کنندگان این اجلاس مهم به ویژه وزیر محترم فرهنگ کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان و حسن توجه شما بزرگواران صمیمانه سپاسگزارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته》

کد خبر 749800

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود