Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@00:29:24 GMT

بیماری‌های عصر پلاستیک چیست؟ 

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۲۶۰۸

بیماری‌های عصر پلاستیک چیست؟ 

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان گفت: استفاده از مواد پلاستیکی برای انسان مشکلاتی را به وجود می‌آورد و آسیب‌های عصبی، مشکلات رفتاری، چاقی، ناباروری مردان و اندومتریوز که این روزها در زنان سراسر جهان شایع شده، نتیجه استفاده از مواد پلاستیکی است‌.

عاطفه طلاکوب در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بطری‌های پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی است که مستقیماً هورمون‌های بدن را مختل و در نهایت از کار می‌اندازد، اظهار کرد: استفاده روزانه مردم از پلاستیک نه تنها آسیب‌های جبران ناپذیری را به طبیعت و محیط زیست وارد می‌کند، بلکه سلامتی انسان‌ها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و موجب بیماری‌هایی می‌شود که ممکن است هیچ‌وقت قابل درمان نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تحقیقات یک دهه‌ای دانشمندان آمریکا نشان داد، استفاده افراد از بطری‌های آب معدنی، نوشابه‌ها و آب‌میوه‌ها، قرار دادن خریدهای روزانه در پلاستیک به خصوص خریدهایی که مانند میوه، سبزی و نان محفظه بسته‌بندی ندارند، موجب اختلال در هورمون‌ها می‌شود و زمینه بروز بیماری‌هایی هم‌چون سرطان، دیابت و اوتیسم را فراهم می‌کند.

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان خاطرنشان کرد: مواد پلاستیکی که در دوران حاضر در ساخت اسباب بازی، مواد آرایشی و حتی پوشاک ورود پیدا کرده، سلامتی کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی در خصوص مشکلاتی که استفاده از مواد پلاستیکی برای انسان به وجود می‌آورد، تصریح کرد: آسیب‌های عصبی، مشکلات رفتاری، چاقی، ناباروری مردان و اندومتریوز که این روزها در زنان سراسر جهان بسیار شایع شده، نتیجه استفاده از مواد پلاستیکی در عصر تکنولوژی است.

طلاکوب با اشاره به جایگزین کردن کیسه‌های پارچه‌ای به جای کیسه‌های پلاستیکی، اضافه کرد: در عصر پلاستیک بهتر است به جای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده شود. اگر توان خرید اسباب بازی و لوازم آرایش با کیفیت را نداریم، سعی کنیم از این لوازم استفاده نکنیم یا جایگزین‌هایی بی‌خطر برای آن‌ها پیدا کنیم.

وی افزود: افراد باید برای در امان ماندن از خطرات مواد پلاستیکی، استفاده از لباس‌ها و شلوارهای پلاستیکی را که مستقیماً بر هورمون‌های باروری زنان و مردان و شیردهی زنان تأثیر می‌گذارد، حذف کرده و هرگز از آنها استفاده نکنند.

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان با توضیح در خصوص هشدارهای دانشمندان درباره مواد مضر پلاستیکی، افزود: دانشمندان و پزشکان به مردم سراسر جهان هشدارهای جدی می‌دهند که اگر دولت‌ها تلاشی برای تولید کمتر پلاستیک ندارند و بهایی به سلامتی مردم جامعه نمی‌دهند، مردم باید به فکر سلامتی خود باشند و توصیه‌های ناشی از مصرف مواد پلاستیکی را جدی بگیرند.

وی اظهار کرد: دانشمندان توصیه کرده‌اند که افراد باید در مورد استفاده از مبل‌هایی که در پارچه آن‌ها از پلاستیک استفاده شده، ظرف‌های پلاستیکی که برای نگه داشتن انواع خوراکی‌ها در آشپزخانه به کار می‌رود و یا به محل کار برده می‌شود، تجدید نظر کنند و جایگزین‌های مناسبی را برای آن‌ها در نظر بگیرند.

کد خبر 472754

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پژوهشکده رویان پژوهشکده زیست فناوری رویان ناباروری مرکز باروری و ناباروری اصفهان پلاستیک کیسه های پلاستیکی بطری های پلاستیکی سرطان دیابت اوتيسم آندومتریوز ناباروری مردان زنان باردار صنعت پلاستیک محيط زيست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استفاده از مواد پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی