Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری «الجزیره»، سران اتحادیه آفریقا در بیانیه پایانی سی و چهارمین نشست این اتحادیه که به میزبانی «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی و به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، برای یافتن راه‌حل سیاسی عادلانه در مساله فلسطین که منطبق بر اصول حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های مربوط به سازمان ملل متحد باشد و منجر به پایان کامل اشغالگری رژیم صهیونیستی و استقلال دولت فلسطین و پایتخت آن می‌شود، حمایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله فلسطین در بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه آفریقا در حالی مطرح شده که وزیر خارجه تشکیلات خودگردان دیروز (یکشنبه) گفت که موضوع «حمایت از فلسطین» در دستور کار نشست وزرای خارجه «اتحادیه عرب» در مصر قرار دارد.

«ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین با تاکید بر اهمیت نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه عرب گفت که موضوع «حمایت از فلسطین» در دستور کار این نشست قرار دارد و بر سر پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در این نشست به تصویب خواهد رسید، توافق حاصل شده است.

شبکه الجزیره گزاش داد که در بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه آفریقا از کشورهای حوزه آفریقا خواسته شد که به هر نوع تعامل با رژیم صهیونیستی پایان دهند.

سران اتحادیه آفریقا در نشست پایانی خود ضمن محکوم کردن نظام حقوقی تبعیض‌آمیز رژیم صهیونیستی، اقدام‌های خودسرانه این رژیم و احکامی که علیه بازداشت‌شدگان و زندانی‌های فلسطینی بویژه کودکان، زنان، افراد سالخورده و بیمارانی که از کمترین حقوق تضمین شده بین‌المللی خود محروم هستند، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان فلسطینی و عرب زندانی محبوس در زندان‌های رژیم صهیونیستی شدند.

وزیر خارجه موریتانی چهارشنبه شب گذشته در نشست دوره‌ای شورای اجرایی اتحادیه آفریقا، از جامعه جهانی خواست تا برای توقف شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطین اقدام کند.

«اسماعیل ولد الشیخ احمد» در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، از جامعه جهانی خواست برای متوقف کردن روند گسترش شهرک های صهیونیستی در کرانه باختری رود اردن و جلوگیری از اقدام رژیم اشغالگر برای الحاق بخش هایی از اراضی اشغالی فلسطین اقدام فوری انجام دهد.

«محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین چهارشنبه گذشته در واکنش به تخریب منازل فلسطینی های در منطقه دره اردن توسط نیروهای رژیم صهیونیستی، خواستار مقاومت مردم فلسطین در برابر شهرک سازی های این رژیم شد.

ساخت واحدهای جدید و شهرک‌سازی نقض آشکار قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

این قطعنامه که ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ (۳دی ۹۵) با رای مثبت ۱۴ عضو و تنها رای ممتنع آمریکا به تصویب رسید، ضمن غیر قانونی خواندن شهرک‌سازی در خاک فلسطین، از رژیم صهیونیستی می‌خواهد که عملیات شهرک‌سازی را متوقف کند.

سران اتحادیه آفریقا در نشست پایانی این اتحادیه همچنین علاوه بر تقویت نهادهای این اتحادیه، نسبت به تلاش در تهیه واکسن و مقابله با همه‌گیری «ویروس کرونا» در کشورهای عضو این اتحادیه متعهد شدند.

آنها متعهد شدند که اقدام‌های لازم را برای مقابله با گسترش کرونا در قاره آفریقا انجام داده و برای همبستگی کشورها در مواجهه با چالش‌های مرتبط با این بیماری تلاش کنند.

در این نشست، «فلیکس تشیسکدی» رئیس جمهوری دمکراتیک کنگو که ریاست دوره‌ای اتحادیه آفریقا را هم بر عهده دارد، در اظهارات پایانی خود در نشست سران اتحادیه آفریقا گفت: این اتحادیه در سال ۲۰۲۱ با هدف حفاظت از میراث فرهنگی آفریقا، از پروژه‌هایی مانند بازسازی جزیره «گورا» در سنگال، موزه بزرگ آفریقا در الجزایر و موزه بزرگ مصر حمایت خواهد کرد.

او همچنین تاکید کرد: در چارچوب حفاظت از میراث ‌فرهنگی آفریقا، اعاده آثار متعلق به این قاره در اروپا را تامین خواهیم کرد.

تشیسکدی در عین حال گفت: برای قید پیشرفت عملی در قرارداد تجارت آزاد آفریقا و تسریع اصلاحات سازمانی، پروژه‌های جدیدی به اجرا گذاشته خواهد شد.

او این را هم اضافه کرد که به‌عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه آفریقا، برای حل اختلاف بین اتیوپی، مصر و سودان در مورد «سد النهضه» که مدت طولانی ادامه دارد، تلاش خواهم کرد.

رئیس جمهوری کنگو در عین حال متعهد شد که تلاش‌ها در قاره آفریقا در تامین واکسن کرونا و قرار گرفتن این واکسن در اختیار تمامی کشورهای عضو اتحادیه به صورت منصفانه و به موقع انجام شود.

او همچنین خواستار هماهنگی تلاش‌ها در مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم شد.

در نشست سران اتحادیه آفریقا، «محمدو بوهاری» رئیس جمهوری نیجریه هم بر ضرورت انجام اصلاحات جامع در سطح این اتحادیه به منظور ایفای نقش و سهم خود تاکید کرد و گفت: کشورش خواستار اصلاحات در اتحادیه آفریقا به منظور کارآمدی، تاثیرگذاری و تعهد کامل به انجام وظایف و مسوولیت‌هایش است.

در سی و چهارمین نشست سران اتحادیه آفریقا که در آن رئیس دولت کشورهای عضو این اتحادیه حضور داشتند، در مورد عواقب اقتصادی همه گیری کرونا و همچنین استراتژی های آینده واکسیناسیون گفت و گو شد.

برچسب‌ها قاره آفریقا سازمان ملل متحد اتحادیه آفریقا جمهوری دموکراتیک کنگو اتحادیه عرب رژیم صهیونیستی فلسطین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آفریقا سازمان ملل متحد اتحادیه آفریقا قاره آفریقا سازمان ملل متحد اتحادیه آفریقا جمهوری دموکراتیک کنگو اتحادیه عرب رژیم صهیونیستی فلسطین اخبار کنکور نشست سران اتحادیه آفریقا سران اتحادیه آفریقا رژیم صهیونیستی شهرک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از بانجول، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفر به گامبیا، گفت: پانزدهمین نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشور‌های اسلامی امروز در بانجول پایتخت گامبیا آغاز شد.
وی افزود: علاوه برتوسعه پایدار کشور‌های اسلامی طبعا مساله توقف جنگ در غزه در دستور کار این نشست قرار داشت؛ در نشست کارشناسان وزرای خارجه بحث‌های در سطح سران و وزرای خارجه شرکت کننده مطرح شد.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال آتش بس جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است، علت آن را رایزنی‌ها، تلاش‌ها و فشار‌های افکار عمومی در صحنه منطقه‌ای و بین المللی بر رژیم اسراییل دانست.
وی ضمن ابراز امیدواری برای مورد توجه قرار دادن حقوق فلسطین و فراهم شدن شرایط برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه اظهار داشت: شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خودشان به درستی فراهم شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: در نشست امروز در موضوع رژیم صهیونیستی حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی رای دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های دو جانبه در حاشیه نشست گفت: در این ملاقات پیگیری دیدار‌های سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درباره موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفتگو داشتیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توافقاتی داشتیم که در یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون رفت از این وضعیت در منطقه بتوانیم حرکت کنیم.

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • سازمان همکاری‌ اسلامی نسل‌کشی فلسطینی‌های غزه را محکوم کرد
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه
  • توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • امیرعبداللهیان: احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است | توافقاتی داشتیم که...