Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی گفت: تعداد ۱۰ هزار و ۵۵۵ نفر در استان آذربایجان غربی به علل مختلف از تحصیل بازمانده‌اند که از این تعداد ۴ هزار و ۳۷۱نفر به فرآیند آموزش بازگردانده شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آموزش مجازی اگر چه می‌تواند فرصتی برای برقراری عدالت آموزشی باشد اما در شرایط فعلی به  دلیل فراهم نبودن ابزار مورد نیاز و زیرساخت‌های لازم، به شاخصی برای عمیق‌تر شدن شکاف آموزشی و لطمه بیشتر به پیکر نحیف عدالت آموزشی شده است و  هم‌اکنون بخشی از دانش آموزان به دلیل دسترسی نداشتن به آموزش مجازی از چرخه تحصیل باز مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی تبلت و گوشی هوشمند و ناتوانی مالی خانواده‌ها برای خرید آن باعث افزایش آمار 3.5 میلیونی دانش‌ آموزان بازمانده از پیام‌رسان آموزشی شاد به 5 میلیون دانش‌ آموز شده و اطلاعاتی از دسترسی این دانش آموزان به تلویزیون وجود ندارد.

هشدار درباره ترک تحصیل دانش آموزان 

طبق گفته‌های محمدرضا سیفی مدیر کل دفتر عشایر و توسعه عدالت آموزشی در سال تحصیلی جاری 210 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم.

البته طبق برخی از آمار دیگر حدود 200 هزار دانش آموز دوره متوسطه در سال تحصیلی جاری از تحصیل بازمانده‌اند که این موضوع تاکنون هیچ واکنش و حساسیتی را از سوی معاونت آموزش متوسطه برای پاسخگویی درباره دلایل این موضوع به همراه نداشته است!

پیش از این نیز علی اصغر فانی عضو شورای عالی آموزش و پرورش نسبت به بسته بودن مدارس هشدار داده و گفته بود: تعداد زیادی دانش‌آموز به دلیل نداشتن امکانات برای استفاده از آموزش مجازی از کلاس‌ درس محروم شده و ترک تحصیل می‌کنند؛ با این شرایط  رشد بیسوادی در کشور افزایش پیدا می‌کند.

بیشترین ترک تحصیل‌ دانش آموزان در این استان‌ها

طبق اعداد لایحه بودجه، در سال تحصیلی آینده 86 هزار و 501 بازمانده از تحصیل، در 8 استان تحت حمایت قرار خواهند گرفت. 75 درصد این افراد حمایت شده، در استان‌های خوزستان (32 هزار نفر)، سیستان و بلوچستان (19 هزار نفر) و آذربایجان غربی (12 هزار نفر) هستند که جزو استان‌هایی هستند که بیشترین آمار ترک تحصیل را دارند.

بر همین اساس با مهین منافی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی که یکی از استان‌های دارای نرخ بالای ترک تحصیل است گفت‌وگویی داشتیم.

بیش از 6 هزار ترک تحصیل در استان آذربایجان غربی

در همین رابطه مهین منافی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت این استان در بحث دانش آموزان بازمانده از تحصیل در سال جاری اظهار کرد: بر اساس آمار ثبت نام سال تحصیلی 99-1400، تعداد 10 هزار و 555 نفر در استان آذربایجان غربی به علل مختلف از تحصیل بازمانده‌اند که از این تعداد 4هزار و 371نفر به فرآیند آموزش بازگردانده شده‌اند.

وی درباره تاثیر شرایط کرونایی، آموزش مجازی و بسته بودن مدارس در افزایش جمعیت بازماندگان و تارکان تحصیل گفت: شیوع ویروس کرونا، شرایط ویژه‌ای را برای آموزش و پرورش به وجود آورده و مسئولیت این نهاد را سنگین‌تر کرده است به ویژه که تعطیلی مدارس، احتمال ترک تحصیل برخی از دانش آموزان را بیشتر کرده است.

منافی ادامه داد: با این وجود، تعلیم و تربیت، امر تعطیل برداری نیست و در ایام شیوع ویروس کرونا، آموزش و پرورش با روشهای مختلف اعم از یستر فضای مجازی و ارائه محتواهای آموزشی ضمن توجه به کیفیت آموزشی، سلامتی دانش آموزان و دبیران را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد توجه قرار می دهد.

16 درصد دانش آموزان در شاد نیستند

مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از دانش آموزان استان به موبایل و تبلت دسترسی ندارند؟ متذکر شد: از مجموع 625 هزار و 550 نفر از کل دانش آموزان استان 524 هزار و261 نفر در شبکه شاد هستند یعنی 83.80 درصد و از کل دانش آموزان موجود در شبکه شاد تعداد 474هزار و674 دانش آموزان آنلاین هستند که 90.54 درصد را شامل می شود 16.19 درصد از دانش آموزان با روش‌های دیگر از آموزش‌ها بهره مند می‌شوند.83.80 درصد دانش آموزان و 95 درصد معلمان به ابزارهای آموزش مجازی دسترسی دارند.

وی درباره اینکه آیا نداشتن موبایل و تبلت و جاماندن دانش آموزان از چرخه آموزش مجازی به ترک تحصیل آنها دامن خواهد زد؟ گفت: آموزش و پرورش، دانش آموزان که در شاد ثبت نام نکردند را از طریق آموزش‌های حضوری محدود طبق دستورالعمل ستاد ملی کرونا، بسته‌های آموزشی، مدرسه تلویزیونی، سی دی و فلش و درسنامه تحت پوشش قرار گرفته اند.

منافی بیان کرد: در یک هزار و 100 روستا که تعداد دانش آموزان کمتری بین پنج تا 10 نفر داشتند آموزش حضوری برقرار است  و حدود 200 مدرسه متوسطه اول و دوم که در حالت سفید و آبی هستند از آموزش حضوری برخوردار بوده که 160 هزار و 780 نفر دانش آموزان استان را شامل می شود.

گزارش/ زنگ خطر "ترک تحصیل‌های‌ کرونایی"/ بیش از 200000 دانش‌آموز از تحصیل بازماندند!ترک تحصیل بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل تعطیلی طولانی‌مدت مدارس کشور!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی ویروس کرونا دانش آموزان آذربایجان غربی ویروس کرونا دانش آموزان کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی آذربایجان غربی دانش آموزان سال تحصیلی آموزش مجازی ترک تحصیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • ۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند