Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@22:52:44 GMT

رونق زندگی روستایی با توسعه زیرساخت ها

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۱۸۶۷

رونق زندگی روستایی با توسعه زیرساخت ها

مظفر نجفی، با اشاره به برنامه های حمایتی دولت برای توسعه زیرساخت های روستایی گفت: رونق زندگی روستایی و کاهش مهاجرت ها با این روند اتفاق می افتد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، زندگی روستایی یکی از انوع زندگی بشری و با شاخصه و قابلیت های خاصی است که در مقاطع از زمان توسط مدیران فراموش و تبدیل روستا به شهر اولویت قرار گرفت اما نظام برنامه ریزی و تشخصیص به موقع کارشناسان مانع از تداوم این موضوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استان اصفهان با بیش از هزار و 700 روستا و آبادی که بیش از 900 عدد آن ها دارای بالای 20 خانوار جمعیت هستند، 12 درصد از جمعیت کل استان را بر اساس آخرین آمار سرشماری تشکیل می دهند و این سال ها شاید روند افزایش نیز داشته است.

 

فعالیت تعاونی و مشترک بین دهیاری ها و تشکل های مردمی یکی از مولفه های توسعه روستایی بوده که پیرامون این موضوع با «مظفر نجفی« مدیرعامل اتحادیه تعاونی های روستایی استان اصفهان گفتگوی اختصاصی انجام شده تا اقدامات و ظرفیت های  این منطقه از استان بررسی شود.

 

تشکیل 42 شرکت تعاونی دهیاری ها در سراسر استان اصفهان

 

از سال 1384 تشکیل تعاونی دهیاری ها از استان اصفهان آغاز گردید و این موضوع از طریق سازمان شهرداریها و دهیاریها در سایر استان های کشور نیز تعمیم داده شد که در حال حاضر 42 شرکت تعاونی دهیاری ها با عضویت شخصیت حقوقی دهیاری های هر منطقه تشکیل شده که این نهادها توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی دهیاریهای استان پشتیبانی و نظارت می شوند.

اکنون بیش از 860 دهیاری عضویت تعاونی های دهیاریهای مناطق استان را دارند.

 

توسعه خدمات و اقتصاد روستایی با شرکت های تعاونی

 

شرکتهای تعاونی دهیاری ها با هدف  ستفاده از مشاركت‌هاي اقتصادي داخلي و خارجي جهت سرمايه گذاري در فعاليت‌هاي توليدي، خدماتي، تلاش در جهت ايجاد اشتغال مولد و پايدار در روستا، توسعه و گسترش فعاليت‌ها به منظور افزايش درآمد و ارتقاء سطح معيشت  و رفاه اهالي روستا، کمك به خودكفايي و تقويت بنيه اقتصادي نهاد دهياري، تسهيل در ارايه خدمات و اجراي پروژه‌هاي دهياري‌ها تشکیل شده که این روزها به دلیل توسعه خدمات و سیاست های توسعه ای در روستاها ماموریت و وظایت این مراکز تخصصی و افزایش یافته است.

این شرکت های تعاونی بر اساس ظرفیت و توان خود در حوزه های سرمايه گذاري، طراحي و احداث و اداره واحدهاي توليد صنايع روستايي و صنايع دستي مشاركت و همكاري در اجراي پروژه‌ها و ‌طرح‌هاي عمراني، همكاري و سرمايه‌گذاري و ساخت و اداره پايانه‌هاي مسافربري و حمل بار، سرمايه‌گذاري در حوزه  نانوائي‌ها و فروشگاه‌ها به منظور ارائه خدمات مرغوب و ارزان قیمت، فعالیت در حوزه گردشگری با احداث اماكن تفريحي، فرهنگي، دهكده توريستي، احداث مجتمع‌هاي دامپزشكي، فعالیت در زمینه تجارت الکترونیک و طراحی و تولید نرم افزار و ایجاد سایت و بانک های اطلاعاتی ذیربط را انجام می دهند که البته تنوع برنامه های آن ها متفاوت است.

 

مدیریت پسماند از ماموریت های مهم شرکت های تعاونی روستایی

یکی از مهمترین ماموریت و اقدامات اساسی این شرکت ها مدیریت پسماند روستاهای بوده که در تمامی روستاهای استان اصفهان انجام می شود و در بسیاری از روستاها مدیریت پسماند خشک نیز انجام شده که زمینه ساز ایجاد شغل برای بیش از 300 نفر مستقیم بوده است.

 

موفقیت های شرکت های تعاونی روستایی در رقابت با دیگر شرکت ها

 

شرکت های تعاونی دهیاری های استان اصفهان پیوسته در سطح کشور در انجام وظایف خود سرآمد بوده اند و اکثرا در ارائه خدمات به دهیاری های عضو به موفقیت های خوبی دست یافته اند، در همین خصوص شرکت تعاونی دهیاریهای نجف آباد در سال جاری رتبه برتر تعاونی های استان را داشته، این تعاونی در زمینه تولیدات پوشاک، خدمات عمرانی به دهیاری ها رضایتمندی دهیاری ها و مردم روستا را کسب نموده است.

تعاونی دهیاریهای شهرستان فریدونشهر، بخش مرکزی اصفهان، گلپایگان، کرون، وردشت سمیرم نیز از جمله تعاونی های موفق این استان هستند.

 

جوان گرایی با تشکیل تعاونی های روستایی

 

 تعداد قابل توجهی از متخصصین جوان روستاهای استان در این زمینه در حال فعالیت بوده که تلاش می کنند با مشارکت های بوجود آمده این ظرفیت را در راستای ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای مردم روستا جلوه گر نماید.

با ایجاد رفاه و توسعه زیرساخت های زندگی در روستاها توسط دهیاری ها و نیز شرکت های تعاونی دهیاریها توانسته زمینه توسعه روستایی را فراهم و از برخی مهاجرت ها جلوگیری کند.

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: اشتغال روستایی روستاها جوان گرایی اصفهان تعاونی دهیاری تعاونی دهیاری ها شرکت های تعاونی سرمایه گذاری استان اصفهان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در خوزستان ۴۰۳۹ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۹۶ نفر وجود دارد که ۲۴.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مرتضی باوی، امروز در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستا بخش مرکزی شهرستان دزفول، که در محل سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور اظهار داشت: خوزستان 71 بخش و 30 شهرستان دارد که تعداد 2167 روستای استان دارای شورا هستند و بالغ بر 6763 عضو دارند.

وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را رنگین‌کمان وحدت اقوام، یکپارچگی، همدلی و همبستگی خواند و گفت: در سیستم مدیریت روستا پیش از انقلاب اسلامی، مردم هیچ نقشی در اداره روستا نداشتند.

باوی در ادامه  افزود: حضرت امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 9 اردیبهشت 1358 فرمان تشکیل شوراها را صادر کردند و تأکید داشتند که اداره روستا باید توسط خود مردم انجام شود.

وی ‌‌گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی و پیشرفت روستاها بودیم و امروز در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم خدمات ارزشمند، قابل‌توجه و شایسته‌ای در شهر و روستاها انجام شده که قابل مقایسه با هیچ دولتی نیست.

باوی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه دولت سیزدهم و دکتر رئیسی در بحث محرومیت‌زدایی به‌ویژه در استان خوزستان منتج به پرداخت اعتبارات آلایندگی شد که 30 درصد آن به روستاها تخصیص پیدا کرد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در هشت مرحله مبلغی بالغ بر 3000 میلیارد تومان به روستاهای دارای دهیاری و فاقد دهیاری استان پرداخت شد.

مرتضی باوی افزود: در دهه فجر 1402 بالغ بر 3101 پروژه در روستاها متشکل از آسفالت، بهسازی و روشنایی معابر، و خرید ماشین‌آلات به نتیجه رسید. فقط در یک دوره خرید 304 ماشین‌آلات مصوب شد که تا الان 170 خودرو به دهیاری‌ها تحویل شده است.

وی ادامه داد: خوزستان در 2 سال پیاپی رتبه اول کشوری در جذب قیر رایگان را به خود اختصاص داد که منجر به آسفالت بالغ بر 5 میلیون مترمربع از معابر بیش از 1600 روستا شد.

باوی گفت: شوراها به‌مانند مجلسی محلی برای اداره یک روستا یا شهر هستند. خوشبختانه در دولت سیزدهم ما از شوراها فراتر از آنچه یک مجلس محلی بود ساختیم و از ظرفیت شوراها در تمام موضوعات روستا از جمله در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، برگزاری انتخابات، برگزاری مراسم اربعین و خدمات ستاد نوروزی استفاده کردیم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان با بیان اینکه نقشی بی‌بدیل و ارزشمند از شوراها در حال شکل گرفتن است؛ اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم تسهیلات تبصره 18 برای شوراها در نظر گرفته شده است که کارآفرینان و کارفرمایان روستایی می‌توانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار روستایی از آن استفاده کرده و تا مبلغ 150 میلیون تومان با بهره 4 درصد، بازپرداخت 5 ساله، تنفس یک ساله با یک ضامن تسهیلات دریافت کنند.

مرتضی باوی با اشاره به تصویب خوشه‌های کسب‌وکار روستایی در حوزه‌های صنایع دستی و گردشگری، افزود: اولین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در روستای آهنگران بهبهان در استان خوزستان افتتاح شد. این ظرفیت وجود دارد شوراها و دهیاری‌هایی که متقاضی احداث اقامتگاه بوم‌گردی در روستا هستند، از طریق میراث‌فرهنگی و بخشداری درخواست خود را ثبت کنند تا مجوز در سریع‌ترین زمان ممکن صادر شود.

وی گفت: در سال گذشته 34 دوره آموزشی برای 1500 دهیار و کارکنان دهیاری تعریف، که در 7 منطقه معین در استان برگزار شدند. اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان آمادگی دارد هرجایی که نیاز باشد دوره‌های آموزشی برگزار کند.

باوی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به آیین‌نامه بیمه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، تصریح کرد: متأسفانه تاکنون بیمه اعضای شورا محقق نشده است و وزیر کشور به‌دنبال حل این موضوع است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: خوشبختانه در شورای روستاها شاهد مشارکت زنان هستیم و 199 عضو شورای روستاهای خوزستان در دوره ششم بانوان هستند.

باوی با اشاره به طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) قرارگاه محرومیت‌زدایی، تصریح کرد: کارهای روستا باید با مشارکت مردم انجام شده و باید برای مردم در اداره روستا نقش تعریف کنیم. تمام شوراهای روستاها موظف هستند کمیته‌های بانوان، نخبگان، و هیئت‌های اندیشه‌ورز را به‌منظور مشارکت دادن مردم تشکیل دهند.

وی افزود: خوزستان در سال 1402 رتبه اول کشوری را در طرح تکام کسب کرد.

مرتضی باوی در بخش پایانی سخنان خود با توصیه به اعضای شوراهای شهر و روستا مبنی بر مطالعه و عمل به قانون، اظهار کرد: اگر اعضای شوراها به قانون عمل کنند قطعا با مشکل مواجه نخواهند شد.

وی گفت: بیشتر آرایی که در هیئت‌های حل اختلاف صادر می‌شود ناشی از جهل به قانون و وظایف ذاتی شوراهاست.

بخشدار مرکزی دزفول در این همایش گفت: در تاریخ جمهوری اسلامی ثابت شده که هرجا مردم وارد صحنه شده‌اند اتفاقات خوبی رقم درجهت پیشبرد اهداف انقلاب رقم خورد است.

ابوذر بیدلی افزود: شوراها نمونه بارز ایفای نقش مردم در حاکمیت درراستای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی هستند.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: شوراها نقش مهمی در تحقق این شعار دارند. این شعار به‌معنی صدور فرمان به مردم انقلابی برای حضور در صحنه و ایفای نقش است.

بیدلی گفت: اعضای شوراها در فرصت باقیمانده با انرژی و پشتکار بیشتر در جهت تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، رفع مشکلات مردم و ایجاد هرچه بیشتر رضایتمندی مردم گام بردارند.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی دزفول نیز گفت: اگر شورایی موفق است قطعا دهیار و شهردار موفقی در کنارشان بوده است. شهرداری و دهیاران بخش مرکزی دزفول همواره کوشا و پُرتلاش در کنار اعضای شوراها حضور داشته‌اند.

نورعلی خیری اظهار کرد: بیمه اعضای شوراها که در قانون آمده، تاکنون عملیاتی نشده است و خسارات بروز حادثه برای برخی اعضای شورا جبران نشده است و انتظار داریم دولت این مسأله را مرتفع کند.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی از سمت اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری، و شوراهای فرادست ضرورت دارد تا باعث ارتقاء سطح دانش اعضا شود.

خیری تصریح کرد: ما وارد عرصه شورا نشده‌ایم که همیشه نظرات و اعتقادات خود را به سایر اعضا و به مردم تحمیل کنیم و باید با همدلی، همیاری و همکاری مشکلات حوزه انتخابیه خود را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه ما اعضای شوراها نمایندگان و امانتداران مردم هستیم و مردم ولی‌نعمت ما هستند؛ افزود: ما اعضا باید از این امانت صیانت و حفاظت کنیم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه