Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛  آیین رونمایی از نخستین منظومه فضایی کشور با عنوان منظومه‌ماهواره سنجشی حاج قاسم سلیمانی و ‏ماهواره فضایی اروم سَت نخستین ماهواره بخش خصوصی در ارومیه‎ برگزار شد. ‎

علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در این آیین با بیان این که رونمایی از این ماهواره فضایی مصداق ‏بارز ما می توانیم است گفت: اگر امروز منظومه ماهواره ای حاج قاسم سلیمانی و ماهواره اروم ست ‏اتفاق بزرگی را در کشور رقم می زند همگی در سایه اعتماد به نسل جوان جامعه به وجود آمده است‎

نیکزاد افزود: افزایش قدرت دفاعی ، توجه به اقتصاد مقاومتی، وفادار بودن به آرمان های انقلاب ‏اسلامی و ایجاد عدالت اجتماعی از جمله موضوعاتی است که موجب توسعه و پیشرفت کشور می ‏شود‎

او خاطرنشان کرد: یکی از کلید واژه های حیاتی در کشور پیشرفت علمی است که همواره مورد ‏تاکید رهبر معظم انقلاب نیز می باشد و این مهم به صورت جدی در مجلس شورای اسلامی دنبال می ‏شود‎.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خود کفایی ایران در عرصه های مختلف توسط جوانان این مرز و ‏بوم دیگر موضوعی غیر قابل باور نیست و ۱۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین روزانه کشور فقط نمونه ای از ‏خود کفایی های صورت گرفته توسط جوانان ایران اسلامی است‎

وحید جلال زاده یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به ‏این که جوانان ایران اسلامی در برهه های مختلف کمک کار مسئولان در رشد و پیشرفت ایران ‏اسلامی بوده اند گفت: به جز سه شرکت در دنیا این تکنولوژی در دست هیچ شرکتی نیست و این ‏رونمایی حجت را برای همه مسئولان برای حمایت بیش از پیش از جوانان نخبه و انقلابی تمام کرد‎.‎

نیکبخت رئیس پارک علم و فن آوری آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم با اشاره به این که ۱۰۹ ‏شرکت و با واحد فن آوری در این پارک فعالیت می کنند گفت: ۶۶۸ دانش پژوه در این پارک ‏فعالیت های پژوهشی خود را در بخش های مختلف انجام می دهند‎

آقای ذوالفقاری مدیرعامل شرکت گیتی اوج آذربایجان نیز در این مراسم گفت: این ماهواره با ‏بالاترین رزولیشن تصویری قابلیت این را دارد که حداکثر با ۶۰۰ هزار دلار در مدار زمین قرار گیرد ‏که در مقایسه با مدل خارجی بسیار کم هزینه تر می باشد‎.‎
وی افزود: این ماهواره ، ماهواره ای ۱۲ یو است و بسیاری از قطعات آن از جمله برد ها بومی سازی ‏شده و در داخل کشور  تولید شده است‎.‎
ماهواره ی اروم ست و منظومه ی سرداردلها این ماهواره باهمت پژوهشگران پارک فن آوری آذربایجان غربی ساخته شده و ماموریت آن سنجشی.تصویربرداری ‏هست و در کنارمنظومه ی سه فروندی دیگر کنترل ترافیک دریایی را برعهده دارد. این ماهواره ‏ها خصوصی بوده و بدون دخالت بخش دولتی تانمونه ی پیش کیفی ساخته شده است.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماهواره ایرانی منظومه فضایی پارک علم و فناوری مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

ماهواره مذکور که با نام فنگیون۳جی شناخته می‌شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط ​​و پایین ارائه دهد.

پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر‌های شیبدار مداری را پوشش می‌دهد.

چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه‌ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه‌گیری بارش برطرف شده است.

این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده‌ها، پردازش داده‌ها، توزیع محصول و بایگانی داده‌ها، همه استاندارد‌ها را به طور کامل اجرا کرده‌اند.

به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد‌های دیگر ارائه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی‌سیل‌آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.

 این ماهواره و سایر ماهواره‌های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز ۹ فروند از آنها در مدار هستند.

برهمین اساس، با سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده‌اند و برخی از فناوری‌های آنها در جهان پیشرو هستند.

چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره‌های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می‌تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارائه کند. استفاده از تکنولوژی‌های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می‌کند.

این ماهواره طی مدتی که در مدار کم‌ارتفاع زمین مسنقر است، داده‌های مرتبط با باران را طی مجموعه‌ای پایدار از برنامه‌های ماهواره‌های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارائه می‌دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی‌ها و دیگر آسیب‌های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش‌های اندازه گیری باران و توسعه فناوری‌های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره‌ای و پیشرفت‌های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می‌توان از آن برای جامعه بین‌المللی نمونه‌ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد