Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج علوم پزشکی بقیه الله گفت: واکسن تنها راه حل تمام شدن بیماری کرونا نیست. رعایت بهداشت و موارد پیشگیری مقدم بر درمان و تاثیرات آن بیشتر از واکسن است.

فرمانی، مسئول بسیج علوم پزشکی بقیه الله در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون واکسن ایرانی و توفیق آن در آزمایشات اولیه، گفت: چند شرکت از جمله بنیاد برکت درحال کار برروی واکسن ایرانی هستند و نتیجه هم گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تست های انسانی که انجام شده تا کنون موفقیت آمیز بوده. ناگفته نماند که حمایت از سوی ارگان‌های دولتی ضعیف بود؛ اما بعد از اینکه ماجرای واکسن خارجی پیش آمد، این حمایت‎‌ها بیشتر هم شده است.   وی افزود: تا به امروز گزارشی مبنی براینکه تست انسانی ناموفق بوده یا عارضه ای داشته باشد دریافت نکرده‌ایم. همچنین درباره عملیاتی کردن و به تولید رساندن این واکسن قول‌های مساعدی داده شده است.   ایران جزو ۱۶ کشور تولید کننده واکسن در جهان
مسئول بسیج علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه، این واکسن قابلیت بهره‌برداری را دارد یا نه، گفت: کشور ایران جزو ۱۶ کشور تولید کننده واکسن در جهان است. همین امر موفقیت بزرگی برای ما محسوب می‌شود. همین که توانستیم در حیطه واکسن کرونا که خیلی از کشورهای مطرح حرفی برای گفتن ندارند، حرفی برای گفتن داشته باشیم یک نقطه عطفی برای ما به حساب می‌آید؛ چرا که پیش از این چنین توانمندی در زمینه واکسیناسیون در سطح جهان نشان نداده بودیم؛ اما امروز توانمندی‌های زیادی کسب کردیم، مثل کیت های تشخیص کرونا که جزو موفقیت‌هایی است که کشور به دست آورد. همانطور که حاج قاسم می گفت بحران را تبدیل به فرصت می کنیم این کرونا هم برای ما بحرانی بود که توانستیم از فرصت هایش استفاده کنیم؛ هنوزهم جای کار دارد.   فرمانی تصریح کرد: عقیده من این است که با استفاده از کرونا می‌توانستیم بهداشت عمومی را فرهنگ سازی کنیم و خیلی مسائل را در جامعه جا بیندازیم. برای مثال، ما امسال در مورد ویروس آنفولانزا گزارش چندانی نداشتیم که مثلا آنفولانزا مرگ و میر یا تبعات دیگری داشته و دلیل آن، این بود که ما به خاطر کرونا از ماسک استفاده می کنیم و همین ماسک تاثیرش را روی بیماری آنفولانزا گذاشت، شیوع بیماری آنفولانزا کم بود و تبعات و عوارض کمتری هم داشت. این جزو فرصت های کرونا بود که کشور توانست از آن استفاده کند.   رعایت بهداشت مقدم بر استفاده از واکسن است
وی ادامه داد: باید این را قبول کنیم واکسن تنها راه حل تمام شدن بیماری کرونا نیست به نظرم رعایت بهداشت و موارد پیشگیری که مدام گفته شده، مقدم بر درمان و تاثیرات آن بیشتر از واکسن است. مثلا همانطور که مشاهده شد، ما با رعایت بهداشت یا گذاشتن محدودیت‌ها توانستیم خیلی از این موارد را کم کنیم.    این دانشجوی علوم پزشکی، اضافه کرد: شاید موضوع طب سنتی به این معنی که سبک زندگی‌مان را تصحیح کنیم، یک راه حل دیگر برای این موضوع باشد؛ موضوع دیگر حفظ روحیه و تلقین است. ما در بین بیماران مشاهده می کردیم که وقتی روحیه بیمار تقویت می‌شود، اثر شگرفی در بهبود آنها خواهد داشت.   پیش‌داوری برای توفیق یا عدم توفیق واکسن زود است
وی با اشاره به اینکه درباره موفقیت واکسن نباید پیش‌داوری کرد، گفت: ایران تمام تلاش خودش را در ساخت واکسن بکارگرفته اما ممکن است عوارضی داشته باشد و موفقیت کسب نشود. از این جهت پیش‌داوری کردن دراین باره از الان زود است. به عنوان کشوری که در حال توسعه و حجمه علیه آن زیاد است، باید این موضوع را در نظر بگیریم که هر کسی که در مورد واکسن خارجی صحبت می کند، منظوری ممکن است داشته باشد.   فرمانی با اشاره به مغرضانه بودن پیشنهاد واکسن از سوی آمریکا، گفت: نگاه به کشور‌هایی مثل انگلیس و امریکا فرانسه که حضرت آقا نیز درباره آنها صحبت کردند، کاملا فرا جناحی است. از آنجایی که دیدگاه ما به این کشورها ملی است، شاید نشود به صورت علمی آن را بررسی کرد. آمریکا، انگلیس یا فرانسه همین الان که واکسن فایزر اهدا می‌کنند، حاضر نیستند تحریم دارو‌های سرطانی را بردارند  و ما به خاطرهمین داروهای به ظاهر ساده، در بحران هستیم. با توجه به همه این تحریم‌های دارویی که هنوز پابرجاست، چه طور می‌شود واکسن فایزری که هنوز هم در کشور خودشان به صورت گسترده استفاده نشده را به ایران اهدا کنند؟ از این جهت است که ما به بذل و بخشش آمریکا و انگلیس خوشبین نیستیم و نخواهیم بود.    مسئول بسیج علوم پزشکی بقیه الله، ادامه داد: یکی از اهداف آمریکا درداغ کردن بحث واکسن و هشتک واکسن بخرید این بود که مردم را در برابر رهبری علم کند؛ اما خوشبختانه مردم نسبت به این موضوع با فهم برخورد کردند و خیلی از آنها وقی موضوع برایشان تبیین شد به حقیقت رفتار آمریکا و انگلیس آگاه شدند. فروش پانزده هزار واکسن به ایران علاوه بر مباحثی که مطرح شد برای آنها می‌تواند نگاه اقتصادی نیز داشته باشد و از طرفی استقلال ایران را زیر سوال ببرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا واکسن ایرانی کرونا علوم پزشکی بقیه الله مقابله با کرونا بسیج علوم پزشکی بقیه الله رعایت بهداشت راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو ستاره خارجی لیگ برتری در سبد خرید تابستانی پرسپولیس
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!