Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هیچگاه دولت های ایران مثل این دوره به کارآفرینان محتاج نشده بود زیرا بواسطه تحریم های ظالمانه، اتکای دولت به درآمدهای نفتی بطور ناخواسته کم شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محسن رضایی صبح امروز در دیدار با اعضای مجمع خیرین کارآفرین خراسان رضوی ضمن تبریک ماه رجب و با تاکید بر اهمیت خدمت رسانی و نوکری مردم اظهار داشت: امروز کشور ما در یک جنگ سخت و بی‌صدا قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدای انفجاری نمی‌شنویم اما آثار آن را در کوچه و خیابان و خانه‌های مردم می‌بینیم. این جنگ اقتصادی از ضعف ما شروع شده کما اینکه جنگ تحمیلی هم با حمله ارتش عراق زمانی آغاز شد که ما دچار بی‌نظمی و آشفتگی در نیروهای سیاسی و نظامی بودیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: این بار دشمن مطالعه کرده و دیده که اقتصاد ایران بدون مرز و سرباز است. برای همین از فروش نفت ما جلوگیری کرد، صادرات و واردات ما را محدود کرد و به بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی فشار آورد که با کشور ما همکاری نکنند. وقتی تجارت ایران با مشکل روبه‌رو شود، بازخورد این اتفاق می‌توانست به تضعیف نظام از درون منجر شود که بحمدالله مردم هشیار بودند.

وی خاطرنشان کرد: اما ای کاش از این فرصت برای اصلاح نقاط آسیب‌پذیر استفاده می‌کردیم و مشابه اقتداری که در دفاع به دست آوردیم را در اقتصاد پیدا می‌کردیم. ما در جنگ دو خرمشهر را در جنگ آزاد کردیم، یکی شهری زیبا و مظلوم در خوزستان و یکی اقتدار دفاعی کل ایران که فتح دوم بالاتر و بزرگ‌تر از فتح اول است.

تعریف 30 پروژه اقتصاد مقاومتی برای سال 1400 در گیلان؛ «پسماند» از چالش‌های جدی استان استتحقق عینی اقتصاد مقاومتی در ‌زنجان / قطب اصلاح نژاد دام سبک ایران کجاست؟ + فیلممعاون استاندار تهران: پاکدشت تجلی‌گاه اقتصاد مقاومتی است

رضایی گفت: از اواخر دولت آقای احمدی نژاد، تحریم‌های اقتصادی شروع شده و ما نتوانسته‌ایم اقتدار اقتصادی را به دست بیاوریم. شما خیریه‌ها که مستقل از دولت هستید می‌توانید از ظرفیت‌های خود در جهت اشتغال‌آفرینی و جهش تولید اقتصادی استفاده کنید. کارآفرینی بسیار مهم است. ایجاد کسب و کار، محصول فراهم شدن شرایط مناسب در محیط رقابتی و متنوع کسب و کارها است که به چهار عامل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی مرتبط است. البته محیط کسب و کار با سهولت ایجاد کسب و کار متفاوت است اما این دو مفهوم، نزدیک به هم هستند.

وی بیان کرد: کارآفرینی معمولا مرتبط با تشخیص فرصت‌ها، تولید و خلق فرصت‌ها است. نوآوری، خلاقیت و فرصت‌هایی که در بازار است را باید تشخیص بدهیم تا موفق شویم. شناخت بازارها و نوآوری در فناوری و ارائه محصول، به ارزش‌آفرینی کارآفرینان مرتبط می‌شود. مهارت لازم است اما کافی نیست. انسان‌های ارزش‌آفرین اگر توانمند شوند، می‌توانند با کنترل هیجانات خود، موفق شوند.

نویسنده کتاب ایران آینده با تاکید بر اهمیت موضوع تربیت کارآفرینان گفت: اگر بتوانیم چنین مدیران ارزش‌آفرینی را پیدا کنیم که فرصت‌های بازار را به نفع اقتصاد ملی تشخیص دهند، در همین شرایط تحریم‌های اقتصادی، بازارهای جدیدی را پیدا می‌کنند. الان بازار داخل و منطقه آسیای جنوب غربی، تشنه کالاهای ساخت ایران است و نباید برای تولید و ارائه محصولات ایرانی تردید کرد.

رضایی بیان کرد: اکنون بهترین موقعیت برای جهش کارآفرینان است و هیچگاه دولت‌های ایران مثل این دوره به کارآفرینان محتاج نشده بود زیرا به واسطه تحریم‌های ظالمانه، نفت را از دولت گرفته‌اند. بازار داخل و منطقه هم نیازمند کالاهای ایرانی است اما از این دو فرصت استفاده نشده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: موضوع کارآفرینی در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید محوری قرار گرفته است.

رضایی گفت: دولت باید با همه توان، مسیر را برای فعالیت کارآفرینان باز کند و کارآفرینان هم به این موضوع به چشم یک جهاد نگاه کنند و نقش موثر خود را با کشف انسان‌های ارزش‌آفرین ایفا کنند. ان‌شاء‌الله با این رویکرد، در حمایت و توانمندسازی محرومان موفق می‌شویم و تحریم‌ها را خنثی یا کم اثر خواهیم کرد.

انتهای پیام/281

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد مقاومتی تحریم ها فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۲۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • امام جمعه تهران خطاب به متدینین: انگ زدن به یکدیگر مصلحت نیست
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند