Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@12:37:30 GMT

مشخصات باتری های موبایل لیتیومی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۳۳۷۶

مشخصات باتری های موبایل لیتیومی

. امروزه نیز تمامی باتری های موبایل از جنس لیتیوم هستند. البته فناوری لیتیومی بکار رفته خود به دو نوع یونی و پلیمری تقسیم می شود که در ادامه به بررسی ویژگی هر یک از آن ها اشاره خواهیم کرد. بطور کلی باتری های لیتیومی طول عمر بیش تری داشته و در شرایط مختلف به میزان زیادی دوام می آورند. هرساله نیز فناوری های پیشرفته جدیدی در آن ها بکار رفته و در کنار این موارد، شرکت های مختلف تولید کننده گوشی نیز وارد رقابت شدیدی در عرصه تولید باتری های باکیفیت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله انها میتوان به باتری گوشی های هواوی و آیفون و باتری های برند ال جی اشاره کرد.

تفاوت باتری لیتیوم یونی و پلیمری

تفاوت اصلی این دو در نوع الکترولیت بکار رفته بوده که در باتری های لیتیوم یونی از الکترولیت مایع و در باتری های لیتیوم پلیمری از الکترولیت جامد یا نیمه جامد استفاده می شود. چگالی انرژی انواع یونی بیش تر بوده و از این رو می توان گفت نسبت به انواع پلیمری، طول عمر بیش تری دارند. با این وجود، وزن باتری های لیتیوم پلیمری کمتر بوده و برای افرادی که به دنبال گوشی هایی سبک تر هستند، گزینه مناسب تری محسوب می شوند. در کنار وزن کمتر، انواع پلیمری نسبت به خرابی نیز مقاومت بیش تری داشته و از این نظر به صرفه تر هستند. با این وجود، ساخت باتری لیتیوم پلیمری هزینه بیش تری داشته و به این دلیل کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر باتری های امروزی لیتیوم یونی هستند که البته اصلی ترین ویژگی، یعنی طول عمر بالا را دارا هستند.

مشخصات باتری های لیتیوم یونی

همانطور که در بخش قبلی ذکر شد، یکی از ویژگی های مثبت اصلی باتری لیتیوم یونی، چگالی انرژی بالای آن بوده که امکان افزایش ظرفیت آن را برای تولیدکنندگان فراهم می کند. یکی از دلایل رشد صعودی ظرفیت باتری های امروزی و بطور مثال استفاده از باتری هایی با ظرفیت 7000 میلی امپر ساعتی، توانایی ویژه باتری های لیتیوم یونی بوده که امروزه بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین هنگام استفاده از این باتری ها برای اولین بار دیگر نیازی به شارژ اولیه با تایم بالا نبوده و صرفاً یک بار شارژ عادی کافی خواهد بود. میزان مصرف شارژ در حالت استندبای نیز در آن ها کمتر بوده و براساس برخی بررسی ها به نصف باتری های نیکلی کاهش یافته است. جریان خروجی از این باتری ها نیز شدت بیش تری داشته که این امر در بهبود کار پردازنده ها بسیار مأثر است.

باتری لیتیوم یونی نسبت به باتری های نیکل-کادمیومی ویژگی منفی خاصی نداشته و صرفاً می توان به هزینه بالاتر تولید آن اشاره کرد که با توجه به عوامل سخت افزاری بکار رفته، امری طبیعی است. اصلی ترین ویژگی منفی این باتری ها، خرابی آن ها در بلندمدت بوده که طی یک روند تدریجی رخ می دهد. عوامل مختلفی در تعیین زمان بروز مشکل در باتری مؤثر بوده اما نکته ای که باید به آن توجه کرد، حتمی بودن خرابی آن بوده که دیر یا زود رخ خواهد داد. با رعایت برخی نکات مراقبتی همانند شارژ باتری به شیوه صحیح، می توان این فرایند را با تأخیر روبرو کرد. براساس ادعای اپل، باتری های لیتیومی این کمپانی معمولاً پس از 500 چرخه شارژ و دشارژ دچار خرابی می شوند. در این شرایط تعویض باتری امری اجتناب ناپذیر بوده و باید نسبت به خرید باتری آیفون iPhone اقدام کنید.

مشخصات باتری های لیتیوم پلیمری

باتری تأثیر زیادی در تعیین میزان وزن گوشی داشته و باتری های لیتیوم پلیمری نیز به دلیل وزن پایین، بیش تر در گوشی های سبک مشاهده می شوند. این باتری ها انعطاف پذیری بالایی داشته و از این رو، در طراحی های ظاهری خاص بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت باتری های لیتیوم پلیمری مقاومت بالای آن ها در برابر عوامل مخرب است؛ بطور مثال، چندان تحت تأثیر شارژ بیش از حد قرار نمی گیرند. البته استفاده از فناوری های جدید بطور کلی باتری های لیتیومی را از آسیب های ناشی از شارژ بیش از اندازه حتی پس از 100 درصد شدن، در امان نگه داشته است. هرچند انواع پلیمری نیز همانند انواع یونی دچار مشکل یا خرابی می شوند و نیاز به تعویض پیدا می کنند، اما این روند تخریب در آن ها با سرعت پایین تری رخ می دهد.

اصلی ترین ویژگی منفی باتری لیتیوم پلیمری، چگالی انرژی پایین تر آن بوده که سبب می شود نسبت به انواع یونی طول عمر کمتری داشته باشد. میزان دوام باتری، مهم ترین ویژگی تعیین کننده کیفیت آن بوده و نمی توان این مورد را نادیده گرفت. البته همچنان میزان دوام این باتری ها نسبت به باتری های نیکلی بسیار بیش تر بوده و به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند. هزینه ساخت این باتری ها نیز بیش تر بوده و نکته ای که معمولاً در این مورد عنوان می شود، کمتر بودن نسبت کیفیت به قیمت آن ها است. خرابی این باتری ها نیز هرچند با سرعت کمتری رخ می دهد، اما علائمی مشابه با انواع یونی داشته و تعویض آن ها در مواقع نیاز امری ضروری محسوب می شود.

بررسی کلی باتری های لیتیومی

استفاده از فناوری لیتیومی در طراحی باتری ها جهشی بسیار بزرگ در تولید محصولات تکنولوژی محسوب می شد. امروزه این فناوری جایگاه ویژه ای برای خود کسب کرده و دیگر نمی توان گوشی هایی با باتری نیکلی یافت. طول عمر این باتری ها نسبت به نسل قبلی بسیار بیش تر بوده و هر ساله نیز بر میزان کیفیت آن ها افزوده می شود. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، رقابت شدیدی بین کمپانی ها جهت تولید باتری هایی با کیفیت بالاتر شکل گرفته که در بهبود شرایط آن ها در طول سالیان اخیر بسیار مؤثر بوده است. با این وجود، باید این نکته را نیز در نظر گرفت که باتری های لیتیومی دیر یا زود دچار مشکل شده و به سمت خرابی میل می کنند. تعویض باتری خراب شده به دلیل اثر منفی مستقیم آن بر روی سایر بخش های سخت افزاری گوشی امری اجتناب ناپذیر است.

منبع: فارس

کلیدواژه: باتری لیتیوم فناوری طول عمر باتری های لیتیومی اصلی ترین ویژگی بیش تری داشته بیش تر بوده باتری لیتیوم باتری ها لیتیوم یونی بکار رفته آن بوده طول عمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور هشتم اردیبهشت ماه با حضور اعضای شورا در وزارت کشور برگزار شد.

در این جلسه به دنبال درخواست اتحادیه سازمان‌های حمل و نقل مسافری کشور در خصوص درخواست بازنگری در مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی شهری و همچنین ضرورت تصویب مشخصات علائم ممیزه ناوگان حمل و نقل دانش‌آموزی با توجه به اصلاح آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مورد زیر به تصویب رسید:

مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی

با توجه به تصویب ضوابط وسایل نقلیه برقی برای خدمت در ناوگان تاکسی شهری در جلسه یکصد و هشتاد و پنجم شورای عالی ترافیک شهرهای کشور، براساس توجیهات ارائه شده توسط اتحادیه مذکور با عنایت به نبود تجربه عملی قبلی از عملکرد خودروهای برقی و لزوم احتیاط در بهره برداری از آنها، اتحادیه حمل و نقل مسافری کشور با کمک پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران ضمن بررسی مشخصات مصوب، پیشنهاد اصلاحی به شرح ذیل را که پس از طرح و بررسی بصورت ذیل مورد موافقت اعضای این شورای عالی قرار گرفت:

۱- خودروهای برقی معرفی شده باید شرایط اخذ شماره انتظامی برای خودروی شخصی را داشته باشند.

۲- خودروهای برقی معرفی شده باید سایر الزامات مربوط به خودروهای مناسب احتراقی موضوع مصوبات جلسات ۱۱۰ و ۱۸۱ و ۱۹۱ شورا را در خصوص ناوگان تاکسی شهری احراز نموده و در بحث ضوابط پیشران خودرو، مشخصات جدول ارائه شده ملاک عمل بوده و احراز انطباق شرایط خودرو با ضوابط مصوب از طریق دبیرخانه شورای عالی (با همکاری کمیته‌ فنی ذیربط و اتحادیه های ذیل سازمان شهرداری¬ها و دهیاری¬های کشور) صورت خواهد پذیرفت.

همچنین مقرر شد سقف تعداد ناوگان تاکسی برقی در هر شهر و تعداد پروانه صاده برای این نوع از ناوگان، متناسب با زیرساخت‌های ایجاد شده خصوصاً تعداد ایستگاه و رابط شارژ که از سوی شهرداری ذیربط به دبیرخانه شواری عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور اعلام می‌گردد، توسط این شورای عالی تعیین شود.

اعضای شورای عالی ترافیک بر ضرورت ارائه همه خدمات پشتیبانی این ناوگان توسط خودروسازان ذیربط خصوصاً باطری‌های بکار رفته، حداقل به مدت ۱۰سال از تاریخ واگذاری، تأکید کردند.

دیگر خبرها

  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • تعیین مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی
  • مرد در سایه به زودی مدیرعامل استقلال می شود؟ | مدیری که علی دایی را آبی‌پوش کرد!
  • چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو
  • باتری‌دزد ارومیه به آخر خط رسید