Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:مهاجرت و تغییر اقلیم و محیط زیست، مسائل مهمی است که باید در شهرسازی لحاظ کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محسن رضایی ظهر امروز در نشست تخصصی «شناخت چالش‌ها و فرصت‌های توسعه شهری و لزوم تدوین سیاست‌های کلی نظام در حوزه مدیریت شهری» که در سالن اندیشکده مدیریت شهری کلانشهر مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: همچنان که معتقدیم تمرکزگرایی اقتصادی در کشور باید کمتر شود، معتقدیم برخی نهادها مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام هم باید از تمرکزگرایی فاصله بگیرند و الگوهای جدیدی از سیاستگذاری را در پیش گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بنا را بر این گذاشته‌ایم که همکاری پژوهشی مجمع تشخیص محدود به نخبگان و مراکز علمی تهران نباشند.

وی افزود: استان خراسان رضوی و شهر مشهد مقدس می‌تواند در مورد مدیریت محلی، شهرداری‌ها، شوراهای شهر و شهرسازی، اندیشکده‌ای را تشکیل دهد و در سیاستگذاری مدیریت شهری به مجمع تشخیص مصلحت نظام کمک کند. در سایر استان‌ها هم متناسب با شناختی که از اقلیم، سوابق تاریخی و علمی آنها داریم، مراکز پژوهشی و سیاستگذاری مستقل از دبیرخانه مجمع تشخیص تشکیل شود و به دبیرخانه کمک کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مشهد به این دلیل برای اندیشکده مدیریت شهری مناسب است که هم سابقه تمدنی دارد و هم توسعه شهری در دوران جمهوری اسلامی نیازمند توجه به هویت مذهبی همزمان با هویت ایرانی است. مشهد این ظرفیت را دارد که توسعه شهری دوران جمهوری اسلامی را مدیریت و اصلاح کند. این استان کمتر از استان‌های دیگر، «دولت زده» شده؛ دولت زدگی در مدیریت شهری خطرناک است. امروز اداره شهرها در اختیار دولت است. دولت‌زدگی ناشی از اقتدارگرایی انگلیسی بود که در دوره پهلوی اول با محوریت نگاه سخت‌افزاری به امنیت و به توصیه انگلیسی‌ها در شهرهای ایران پیاده شد.

رضایی ادامه داد: آسیب‌های فراوان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از این شهرسازی وارداتی به ایران رسیده و شناسایی این خسارت‌ها در پایه‌ریزی الگویی جدید موثر است. نقش شهرها را در شکل‌گیری هویت‌های جدید کاملاً پررنگ می‌بینم. شهرسازی مدرن در تغییر و تحولات فرهنگی تاثیرگذار بوده و علاوه بر بُعد سکونتگاهی و رفاهی و کاربردی، باید به این مسئله توجه کنیم.

تهران| تأکید فرماندار پیشوا بر ضرورت کوچک‌سازی و توسعه اقتصاد شهری در شهرداری پیشوانخستین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اقتصاد شهری در مشهد برگزار می‌شود‌انتصاب معاون جدید مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران

نویسنده کتاب ایران آینده خاطرنشان کرد: خراسان رضوی باید یک جایگاه ویژه در تمدن ایران آینده پیدا کند. کما اینکه اصفهان، شیراز، تهران و سایر کلانشهرها باید هرکدام نقش مکمل و متمایزی را ایفا کنند. بعد از این نقش‌های تمدنی، مباحث راهبردی مطرح می‌شوند. در مباحث راهبردی، خراسان باید با نگاهی دیگر، سرآمدی خود را تقویت کند؛ اگر این دید راهبردی را قبلا پیدا می‌کردیم، اجازه نمی‌دادیم حاشیه‌نشینی با این وسعت نگران کننده در مشهد شکل بگیرد.

وی تاکید کرد: متاسفانه دولت و نخبگان ما شهرسازی را مدیریت نمی‌کنند. بلکه خانه‌سازی و حداکثر شهرک‌سازی را مدیریت می‌کنند. شهرسازی و پدیده حاشیه‌نشینی از کنترل خارج شده؛ مدیریت اجرایی کشورمان باید مسیر صحیح یعنی حرکت منطقی از شهرسازی به خانه سازی را دنبال می‌کرد. ما متاسفانه برعکس عمل کرده‌ایم یعنی از خانه‌سازی به طرف سراب شهرسازی غیرعلمی می‌دویم. هر طرح جامعی که بدون دید راهبردی نوشته شود، در عمل قابل پیاده شدن نیست و اینگونه طرحها با یک موج جدید مهاجرت جمعیتی، به هم می ریزد. 

رضایی اضافهه کرد: توسعه نامتوازن و خدمات نابرابر که در کلانشهرها ارائه می‌شود، مشوّق مهاجرت مردم از شهرها و روستاها به حاشیه این شهرها شده؛ دولت مسائل رفاهی را برای ساکنین شهرهای بزرگ بدون در نظر گرفتن تاثیرات بیرونی نظیر تغییر اقلیم بالا می‌برد و این باعث باعث محو رفاه فعلی این شهرها در ده سال آینده خواهد شد. عوامل بیرونی این طرح‌های جامع را باید با آینده پژوهی ببینیم. باید 15 سال خشکسالی تایباد و تربت جام را در طرح جامع مشهد می دیدیم. اقلیم ایران تغییر خواهد کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: در سی سال آینده یک درجه دمای ایران، گرم‌تر خواهد رفت و در این دوره پنج شش ساله بارندگی‌های رگباری را شاهد هستیم و همزمان شاهد خشکسالی هستیم. این تغییر اقلیم چه تاثیری روی طرح‌های جامع شهری دارد؟ نمی‌توانیم این رویدادها را نبینیم. مهاجرت و تغییر اقلیم و محیط زیست، مسائل راهبردی است که باید در شهرسازی لحاظ کنیم.

وی افزود: در درون شهرها حتما باید «مدیریت محله محور» را جدی بگیریم. محله ها یک هویت جمعی به شهروندان و خانواده ها می دهد و خانواده ها در کنار این هویت محلی به اصالت های خود برمیگردند. شهر یک محیط زنده با ماهیت انسانی است که باید این موضوع را در شکل گیری محلات دخیل بدانیم و شهروندان امتداد زیست در شهر را حس کنند و به چشم ببینند. شهر باید در زندگی انسان، بی پایان باشد. این طور نباشد که با چند سال زندگی در یک شهر، شهروندان و جوانان به فکر ترک آن باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پویایی و زندگی در شهر، به تفاوت و تعامل محله ها بستگی دارد و بیرون از خانه ها باید سرزندگی و تفاوت محله ها حس شود. همانطور که مردم نمی خواهند در خانه های یکسان زندگی کنند، محلات باید معنی خود را در تفاوت و شادابی پیدا کنند. آرامش شهروندان یک مساله روانی است که تنها در فیزیک و کالبد خانه ها نیست. تحولات آینده، بیش از آنکه سیاسی باشد، اجتماعی خواهد بود. اقتصاد هم از سیاست فاصله می‌گیرد و به سمت اقتصاد اجتماعی حرکت می‌کند. در آینده تنها بحث دولت و بنگاه‌ها نیست، شهر و دولت مطرح است. بنگاه - دولت همان سرمایه داری است و در شهرهای آینده علاوه بر بنگاه‌ها، محیط‌های مسکونی و مشاغل خانگی هویت پیدا می‌کنند. حادثه کرونا به تغییر سبک زندگی در قرن جدید، سرعت می بخشد.

رضایی افزود: ایران اسلامی، مهد تمدن و شهرسازی بوده است. نیشابور ما یک تمدن شهری داشته است. باید با بحث‌ها و پژوهش‌های شما به نظریات و الگوها و رویکردهای اجرایی برسیم و الگوهای جدید شهرسازی برپایه دانش و هویت بومی را در سراسر کشور به پیش ببریم زیرا انسان توانمند، سالم و شاد نیازمند محیط اجتماعی خوب و شهر خوب است.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تغییر اقلیم مدیریت شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۹۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، اولین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان با حضور معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار برگزار شد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی استان در این جلسه  گفت: در حال حاضر در 9 شهر خراسان جنوبی  با جمعیت 333 هزار و 511 نفر که شامل 33 درصد از جمعیت استان می شود محلات هدف مستقر هستند.

مودی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی  در استان 654 هکتار است، افزود: 79 طرح در محلات در دست اقدام است که تاکنون 65 طرح تحویل شده و تعداد 8 طرح در حال انجام است که پیشرفت فیزیکی آن 94 درصد می باشد. 

همچنین دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری در این جلسه ضمن بیان گزارشی از وضعیت بازآفرینی شهری استان  و پروژه های بند تبصره 11 قانون بودجه 1402 ، سند ملی توانمند سازی و سکونتهای غیر رسمی نیز  ارائه و دراین خصوص بحث و تبادل نطر صورت گرفت.

دیگر خبرها

  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • امام جمعه تهران خطاب به متدینین: انگ زدن به یکدیگر مصلحت نیست
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند