Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@07:37:08 GMT

رانت و فساد دو غده سرطانی قابل درمان در مدیریت شهری

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۱۹۳۷

رانت و فساد دو غده سرطانی قابل درمان در مدیریت شهری

سوال این است که واقعا چه سنسور و چراغ قرمزی میتوان برای جلوگیری از بروز این دو پدیده شوم ( رانت و فساد ) در مدیریت شهری تعریف کرد و آیا این ابزارهای محدود کننده و هشدار دهنده مفید و موثر خواهند بود ؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هزارماسوله، رانت و فساد اداری دو  پدیده خطرناکی هستند که سیاست ها و برنامه های مدیریت شهری را در تضاد با منافع شهروندان قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پدیده منفور هم منافع و سرمایه بیت المال را حیف و میل می کنند و هم اعتماد مردم را نسبت به دستگاههای خدمتگزار کاهش می دهند.

متاسفانه در جامعه ما سنسورها و آژیرهای خطر مناسبی برای پیشگیری از این پدیده های شوم نداریم و اکثرا اقدامات و واکنش های ضد جرم به بعد از وقوع فاجعه موکول می شود که نوش دارویی بعد از مرگ سهراب است.

اگر به جای برخورد با مفسد و مجرم، با زمینه های بروز و وقوع جرم و فساد مقابله شود و با اقدامات پیشگیرانه  گلوگاهها و بسترهای فساد و جرم محدود شود و چراغ قرمزهای مناسبی برای این دو پدیده پیش بینی شوند، قطعا شاهد امنیت و سلامت بیشتری برای سرمایه های عمومی و بیت المال خواهیم بود و اعتماد مردم هم به دستگاههای خدمتگزار و مدیریت شهری بیشتر خواهد شد.

هدف از نگارش این یادداشت بررسی و ریشه یابی وجود احتمالی این دو پدیده شوم در گذشته، حال و آینده در شهر و دیارمان است. آیا شهر ما از این دو پدیده مستثنی است؟ آیا در ادوار گذشته رانت و فسادی در سیستم اداری و در مدیریت شهری پاوه مشاهده شده است؟ آیا کسی می تواند تضمین کند که در آینده سیستم مدیریتی شهر پاوه دچار رانت و فساد نخواهد شد؟ اگر رانت و فسادی وجود دارد و یا احتمال بروز و وقوع آن هست؛ آیا این دو غده سرطانی قابل پیشگیری و یا جراحی و درمان هستند ؟

نگارنده این یادداشت هیچگونه اطلاعات دقیق و مستندی در خصوص وجود این پدیده ها در گذشته این شهر ندارد و تمایلی هم به مطالعه ، بررسی و ورود به این حوزه زمانی ندارد. اما به عنوان یک شهروند  پیشنهاد می کنیم که به جای مبارزه با رانت خوار و مفسد در آینده از هم اکنون چراغ قرمزهایی برای محدود کردن و متوقف کردن قطار رانت خواری و فساد نصب و علم کنیم تا که در سایه این محدودیت ها بیت المال و سرمایه های عمومی این شهر در آینده از هرگونه دستبرد، دست اندازی و تعرضی مصون بماند.

سوال این است که واقعا چه سنسور و چراغ قرمزی می توان برای جلوگیری از بروز این دو پدیده شوم (رانت و فساد) در مدیریت شهری تعریف کرد و آیا این ابزارهای محدود کننده و هشدار دهنده مفید و موثر خواهند بود؟

مطمئنا نخبگان، متخصصان و دلسوزان این شهر با هم اندیشی، مشورت و رایزنی خواهند توانست گزینه های مختلفی برای این امر تعریف و پیشنهاد کنند که شاید خیلی از این گزینه ها موثر و مفید باشد.

اخیرا تعدادی از نخبگان و دلسوزان این دیار که دغدغه پیشرفت و تعالی شهرشان را دارند و از سر لطف و محبت این بنده حقیر نیز را در جمع خود راه داده اند در مورد گزینه محدود کننده و پیشگیرانه مناسبی به اتفاق نظر رسیده اند که قطعا خواهد توانست بروز رانت و فساد اداری را در مدیریت شهری تا حدود بسیار زیادی محدود و حتی کاملا متوقف کند.

مختار ابراهیمی

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیریت شهری دو پدیده رانت و فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، چراکه نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست شهرگاه (هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری) با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک اظهار کرد: برنامه شهرگاه از تلفیق موضوع شهرداری و دانشگاه گرفته شده است، بدین صورت که بتوانیم یک هم‌نشینی نزدیک بین مدیریت شهری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد کنیم.

وی افزود: در این راستا برنامه‌های شهرگاه در دانشگاه‌های مختلف با موضوعات متنوعی اجرا می شود.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: امروز مدیریت شهری با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک مهمان دانشگاه صنعتی اصفهان است؛ در این نشست اساتید دانشگاه یافته‌های خود را که در قالب پایان‌نامه، مطالعات و پژوهش داشتند، به مدیران شهری ارائه می دهند.

نصوحی ادامه داد: مدیران شهری در این نشست تلاش می‌کنند تا از این فرصت برای اجرای بهتر ایده‌ها و تجربیات این اساتید استفاده کنند، همچنین از آخرین یافته ها و مطالعات دانشگاهی مطلع شوند که این موضوع می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و رفع مشکلات موجود نقش به‌سزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در این نشست‌ها مدیران شهری می‌توانند با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها آشنا شوند و از این طریق در برنامه‌ریزی‌ها ارتباط نزدیکی برقرار کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: در این نشست به برنامه‌ریزی یکپارچه زیرساخت‌های حمل‌ونقل پرداخته شد و برآورد مدیران شهری و اساتید دانشگاهی بر این بود که در دنیا با استفاده از این روش، حدود ۲۰ درصد از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل کاهش پیدا کرده است و می‌توان گفت، این عددِ قابل‌توجهی بوده است که توانسته پس‌انداز شود.

نصوحی با بیان اینکه شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری مکانیزم‌ها و سازوکارهای مختلفی برای ارتباط با دانشگاه دارد، بدین صورت که شورای پژوهش در مجموعه شهرداری اصفهان وجود دارد، همچنین پیشنهادهای پروژه های پژوهشی دانشگاهیان به مدیران شهری ارائه و بررسی می‌شود و نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

وی افزود: ما در بخش تحصیلات تکمیلی و دکترا نیز در این زمینه ظرفیت‌های بسیاری داریم که پژوهش‌های آن‌ها می‌تواند حول محور نیازهای جدی مدیریت شهری قرار گیرد و یک فعالیت کاربردی محسوب شود.

کد خبر 749507

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • محدود شدن استفاده از سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه‌نامه چه اهمیتی دارد؟
  • نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم