Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، شیوع کرونا یک واقعه تلخ تاریخی است و اتفاقی که خسارت‌های جبران ناپذیر بزرگ مالی و جانی به بشر وارد کرد به طور تقریبی بیشتر مشاغل، مستقیم یا غیرمستقیم با این بیماری فراگیر رودررو شدند و به خاطر شیوع آن خسارت دیدند که سینماهای ایران از قاعده مستتثنی نبودند و دچار خسارت سنگینی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته مشاغل سینما از سازندگان و تولیدکنندگان فیلم، تا پخش‌کنندگان و سینماداران و کارکنان سالن‌های سینما از اولین مشاغلی بودند که طعم ضرر و زیان کرونا را درک کردند سالن‌های سینما در اغلب کشورها در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا چراغشان خاموش و تعطیل شدند کشورمان نیز از این قاعده مستثنی نبود و پس از تایید اولین نمونه‌های بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور و به تبع در استان، تمام اجتماعات و فعالیت‌های هنری از جمله سینما در ابتدا برای یک هفته و پس از آن تا آخر سال۹۸ و در نهایت تا پایان بهار۹۹ تعطیل شدند.

جرقه‌های اولیه بحران کرونا در بازار سینما در همان روزهای میانی اسفندماه و در جریان رقابت فیلم‌سازها برای اکران فیلم‌هایشان در نوروز زده شد.

از اسفندماه سال ۹۸ و با اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام سالن‌های سینمایی کشور به حالت تعطیل درآمد و همزمانی این وضعیت با فصل پررونق «اکران نوروزی» تبدیل به خسارتی جبران ناپذیر و مضاعف برای چرخه اقتصادی سینمای ایران در آستانه سال ۹۹ شده است.

هرچند هنوز نقطه پایانی برای این تعطیلات مشخص نشده و حتی به ‌فرض عبور از بحران کرونا معلوم نیست چه زمانی سینماهای کشور می‌توانند فعالیت طبیعی خود را از سر بگیرند و میزبان مخاطبان باشند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تا همین امروز هم "کرونا" یکی از سنگین‌ترین ضربه‌ها را به اقتصاد نیمه‌جان سینمای ایران وارد کرده است.

کرونا افتتاح پردیس سینمایی ارومیه را به تعویق انداخت

احد هوشمند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به خسارت‌های وارده بر سینماهای آذربایجان‌غربی بر اثر کرونا  اظهار داشت: با توجه شیوع کرونا در اسفند ماه ۹۸ و بر اساس مصوبه کشوری سینماها تعطیل شد با توجه به شرایط حاکم بر جامعه نیز بازگشایی چند روزه سینماها طی ماه‌های گذشته تاثیر چندانی بر استقبال از فیلم‌ها و سینماها نداشت چرا که فیلم های جدیدی اکران نشدو فیلمسازان به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم استقبال خوب از سوی مردم رقبت چندانی برای تولید فیلم‌های جدید نداشتند.

رییس حوزه هنری آذربایجان‌غربی تصریح کرد: تاثیر منفی کرونا بر اقتصاد سینما صد در صد بود و به طور کل فعالیت سینما را تعطیل کرد.

هوشمند با اشاره به استقبال مردمی در خصوص جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: استقبال مردمی از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر قابل مقایسه با سال گذشته نبود و این استقبال بسیار کاهش داشت.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر پروتکل‌های بهداشتی و ضدعفونی سینماها با حساسیت بیشتر اجرا می‌شود اما باز استقبال خوبی در این خصوص وجود نیامد.

رییس حوزه هنری آذربایجان‌غربی با بیان اینکه کرونا افتتاح پردیس سینمایی ارومیه را به تعویق انداخت، یادآور شد: با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده امسال قرار بر این بود که پردیس سینمای ارومیه افتتاح شود، در این راستا بودجه مورد نظر محقق نشد و بایستی یاد آور شد بودجه اصلی از محل فروش بلیط تامین می‌شود که کرونا باعث شد میزان فروش بلیط کاهش یافته و بودجه مورد نظر برای اتمام پروژه پردیس سینمای ارومیه تامین نشود.

وی یادآور شد: طی سال گذشته تعداد ۲۴ فیلم برای جشنواره فیلم فجر در نظر گرفته شده بود و امسال این میزان به ۱۶ فیلم کاهش یافته بود که نشان دهنده رقبت پایین فیلمسازان برای اکران و تهیه فیلم بود که همه این موارد تحت تاثیر شیوع ویروس منحوس کرونا بوده است.

کاهش ۵۰ درصدی استقبال از "سی و نهمین جشنواره فیلم فجر" در ارومیه نسبت به سال گذشته 

مدیر سینماهای حوزه هنری آذربایجان غربی از کاهش ۵۰ درصدی استقبال مردم از آثار اکران شده

"سی و نهمین جشنواره فیلم فجر" در سینماهای ارومیه نسبت به سال گذشته خبر داد.

مسعود یکانی در این خصوص با اشاره بر وضعیت خاص اکران در این دوره از جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت های اجرا شده، افزایش قیمت بلیط‌های جشنواره و همچنین اختصاص ۳۰ درصد از ظرفیت سینماها به اکران این آثار شاهد کاهش استقبال مردم در این دوره از جشنواره بودیم.

وی افزود: سال گذشته در ارومیه نزدیک به ۲ هزار نفر به تماشای آثار سینمایی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نشستند که این تعداد طی امسال به یک هزار نفر کاهش پیدا کرد.

مدیر سینماهای حوزه هنری آذربایجان‌غربی ادامه داد: در این راستا فیلم های سینمایی« ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار، « شیشلیک » از رضا عطاران و« بی همه چیز» به کارگردانی محسن قرایی به ترتیب بیشترین مخاطبان را در شهرستان ارومیه به خود اختصاص دادند.

خاطر نشان می‌شود آثار "سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر" با ۱۶ اثر سینمایی از ۱۵ تا ۲۲ بهمن‌ماه سال جاری در سینماهای انقلاب و ایران شهرستان ارومیه اکران شدند.

فارغ از جنبه‌های هنری فیلم و سینما، شایان ذکر است آنچه باعث حیات و بقای سینما می‌شود وجه اقتصادی آن است و بخش مهمی که با ظهور پدیده بی‌سابقه‌ای به نام کرونا ضربات سهمگینی خورد و با ادامه این روند، احتمالا تا مدت‌ها این خسارت جبران ناپذیر باشد، توقف تولید پروژه‌های مختلف سینمایی و تلویزیونی، تعطیلی طولانی‌مدت سالن‌های سینما و تعدیل و اخراج برخی پرسنل ناوگان نمایشی کشور، بیکاری و مشکلات اقتصادی و معیشتی تعداد زیادی از سینماگران و خسارات مالی فراوان و چندین میلیادری به صنعت سینما، از جمله بحران‌هایی است که سینمای ایران با آن مواجه است و حتی تصمیمات و حمایت‌های مالی سازمان سینمایی در قالب اعطای وام و حتی پرداخت بدهی سینماداران به صاحبان آثار سینمایی و تمهیداتی از این قبیل نیز جبران کامل خسارات را نمی‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سینما بیماری ارومیه حوزه هنری آذربایجان غربی جشنواره فیلم فجر سالن های سینما پردیس سینمای سی و نهمین سال گذشته فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم

استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی با شوراها در راستای رفع مشکلات مردم در حوزه شهری و روستایی، گفت: از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراهای اسلامی شهر و روستا جهت انجام وظایف قانونی و همچنین رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان عصر امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در دیدار با اعضای شورای اسلامی استان آذربایجان‌غربی و اعضای شورای اسلامی شهر ارومیه، ضمن تبریک نهم اردیبهشت ماه روز ملی شوراها به تمامی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان، اظهار کرد: شوراهای اسلامی به عنوان یکی از ارکان مردمی‌سازی فعالیت‌ها در نظام اسلامی، جایگاه رفیعی در قانونگذاری محلی داشته و در تصمیم گیری‌های محلی و رفع مشکلات مردم نقش مؤثری دارند.

وی همچنین یکی از مهم‌ترین وظایف شوراهای اسلامی را شناسایی و ارائه راهکارهای لازم برای رفع مشکلات مردم و همکاری با دستگاه‌های متولی دانسته و افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا با توجه به ارتباط مستمر با مردم، می‌توانند در تصمیم سازی‌های لازم در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و رفاهی نقش مؤثری ایفا کنند.

استاندار آذربایجان‌غربی به وظایف قانونی شوراها به عنوان پارلمان محلی نیز اشاره کرده و گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا در راستای وظایف نظارتی خود که در چهارچوب قانون مشخص شده، اجازه انحراف در انجام فعالیت‌ها را ندهند.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه در دور اول سفرهای شهرستانی به ۲۰ شهرستان، ۴۸ شهر و ۴۵ بخش سفر کردیم، اضافه کرد: در سفرهای شهرستانی ضمن بازدید میدانی از پروژه‌ها و دیدار چهره به چهره با اقشار مختلف مردم، جلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار شده و مصوباتی در راستای مطالبات بحق مردم و نیازها و اولویت‌های آنان به تصویب رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به نقش شوراهای اسلامی شهر در رفع مشکلات مردم، افزود: در دور دوم سفرهای شهرستانی، جلسات اختصاصی با اعضای شوراهای اسلامی برگزار کرده و مطالبات و مشکلات آنان بررسی خواهد شد.

معتمدیان رویکرد اصلی استان در حوزه‌های مختلف را محرومیت زدایی، توسعه متوازن و بهبود شاخص‌ها عنوان کرده و یادآور شد: امکانات زیرساختی استان بر مبنای ارتقای شاخص‌ها و برقراری عدالت در بین شهرهای مختلف توزیع می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی به برکت خون شهدا و ایثار و مجاهدت رزمندگان اسلام، به یکی از استان‌های امن کشور تبدیل شده، افزود: امنیت پایدار در آذربایجان‌غربی، میل به سرمایه‌گذاری و حضور سرمایه‌گذاران در استان را افزایش داده و شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه نیز در راستای اجرای پروژه‌های شهری از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران استفاده کنند.

استاندار آذربایجان غربی به بخشی از مطالبات به حق مردم در حوزه مدیریت شهری به ویژه در شهر ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: رفع مشکل ترافیک و پسماند، ایجاد فضاهای سبز و تفریحی و جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی، از جمله مطالبات به حق مردم بوده و در این راستا شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه تمام توان خود را به کار گیرند.

معتمدیان همچنین با اشاره به بخشی از عملکرد دولت سیزدهم در استان به ویژه در شهر ارومیه، یادآور شد: رفع مشکل تعاونی‌های مسکن در ارومیه، تعیین تکلیف بافت قدیمی ۳۷۰ هکتاری ارومیه، اتمام پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه، اجرای ۱۴۸ درمانگاه و مرکز بهداشت، تأمین اینترنت پرسرعت ۵۰۰ روستای استان، گازرسانی به ۶۲۰ روستا و آغاز احداث هزار و ۷۵۰ کلاس درس، بخش کوچکی از اقدامات دولت سیزدهم در راستای تأمین مطالبات مردم در آذربایجان‌غربی می‌باشد.

وی در پایان با اشاره به پتانسیل‌های استان در حوزه‌های مختلف، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های خدادادی استان، واژه محرومیت شایسته آذربایجان غربی نبوده و این منطقه یکی از استان‌های ثروتمند کشور بوده و در مسیر استفاده از این ظرفیت‌های خدادادی جهت بهره‌مندی مردم استان، گام برخواهیم داشت.

کد خبر 748536

دیگر خبرها

  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • غرق شدن ۲ جوان در رودخانه نازلوچای ارومیه
  • اسلام نگاهی مقدس به مسئله کار و کارگر دارد