Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار تامین مالی جمعی و شاخص صکوک فرابورس ایران رونمایی شد تا زمینه برای توسعه روش‌های نوآورانه حمایت مالی از فعالان زیست‌بوم نوآوری فراهم شود. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، بازار تامین مالی جمعی و شاخص صکوک فرابورس ایران رونمایی شد تا زمینه برای توسعه روش‌های نوآورانه حمایت مالی از فعالان زیست‌بوم نوآوری فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و امیر هامونی مدیرعامل فرابورس برگزار شد، سازوکار تامین مالی جمعی بر پایه مدل مشارکت برای کسب‌وکار‌های نوپا، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق پایه ریزی شد.

تامین مالی جمعی سازوکاری در بورس است که فرصت تجمیع سرمایه‌گذاری‌های خرد را از سوی مردم و سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند تا زمینه‌های لازم برای رشد و توسعه این شرکت‌ها را رقم بزند.

همچنین شاخص صکوک فرابورس، معیاری برای نمایش عملکرد بازار اوراق بدهی در فرابورس ایران ارائه می‌دهد و می‌تواند به مقایسه بازار‌های مالی مختلف کمک کند. این شاخص همچنین داده‌ای از روند کلی بازار‌های بدهی برای تحلیل در اختیار سرمایه‌گذاران و سیاستگذاران قرار خواهد داد.

ایجاد بستری نوآورانه برای تامین مالی فعالان زیست‌بوم نوآوری
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم رونمایی از بازار تامین مالی جمعی و شاخص صکوک فرابورس ایران با بیان این‌که نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در اقتصاد کشور به کمک روش‌های نوین تامین مالی پررنگ شده است ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌های کسب و کار و مراکز نوآوری همگی بخش‌هایی از زیست‌بوم نوآوری هستند که برای ادامه حرکت به روش‌های نوین تامین مالی نیاز دارند. خوشبختانه همراهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار راهگشا و اثربخش است.

وی با بیان این‌که ارزش شرکت‌های دانش‌بنیان بورسی به ۲۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است، ادامه داد: نقش و جایگاه فعالان نوآور و خلاق در اقتصاد کشور به جایگاهی درخور اعتنا رسیده است و فعالان زیست‌بوم نوآوری، امروز به عدد قابل توجهی تبدیل شده‌اند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، تامین مالی جمعی شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از زیرساخت‌های کارآمد در رونق زیست‌بوم نوآوری دانست و بیان کرد: خوشبختانه نوآوری به بورس تزریق شده و عدد قابل توجهی را در حوزه سرمایه گذاری در اقتصاد دانش‌بنیان شاهد هستیم؛ به طوری‌که برای ۱۱ سکوی تامین مالی جمعی موافقت اصولی صادر شده و ۴ سکو در حال ارائه خدمات خود هستند. همچنین ۷ سکو در آینده فعال خواهد شد.

۱۹ صندوق سرمایه گذاری جسورانه و خصوصی در بورس ستاری، با اشاره به حضور ۱۹ صندوق سرمایه گذاری جسورانه و خصوصی در بورس گفت: ارزش این صندوق‌های سرمایه‌گذاری بالغ بر ۴۲۰۰ میلیارد تومان است و تعداد مراکز هوشمند احراز هویت بورسی که با فناوری بومی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی راه‌اندازی شده اند به بیش از ۲۹ شرکت رسیده است که در مدتی کوتاه، همکاری با شرکت سپرده‌گذاری بورسی، بیش از ۶ میلیون نفر احراز هویت دیجیتال شدند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر این‌که زیست‌بوم نوآوری، برای پیوستن به اقتصاد کشور باید از راه‌کار‌های مالی نوآورانه بهره ببرد، ادامه داد: ازیست بوم نوآوری امروز سهم قابل توجهی را از اقتصاد به خود اختصاص داده است. برای گسترش این سهم باید راهکار‌های نوین تامین مالی، فراتر از روش‌های پیشین به کار بسته شود.

وی افزود: بخش عمده تامین مالی این شرکت‌ها باید از وام و شیوه‌های قدیمی سرمایه گذاری به روش‌های نوینی، چون تامین مالی جمعی و سرمایه گذاری خطرپذیر روی بیاورد و بازار بورس، یک بستر بسیار مناسب برای تامین مالی این کسب و کار‌ها به شمار می‌رود.

برترین کسب و کار‌های دانش‌بنیان و استارتاپی
ستاری، با اشاره به فعالیت توانمندترین شرکت‌های دانش‌بنیان آسیا و منطقه، پیامی روشن برای اهمیت و اثربخشی سرمایه‌گذاری روی این کسب و کار‌ها است، گفت: این شرکت‌ها در ساخت و تولید انبوه پیشرفته‌ترین فرآورده‌هایی که تنها چند گرم آن، ارزش میلیون دلاری دارد ارزشمندی خود را به اثبات رسانده و ضمن تامین نیاز کشور، ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کرده‌اند.

به گفته معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، این شرکت‌ها میلیون‌ها دلار در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می‌کنند. پس با ظرفیت خارق‌العاده‌ای در اقتصاد مواجه هستیم که از نوآوری به عنوان مهم‌ترین سرمایه خود بهره می‌برند.

ستاری، با بیان این‌که شرکت‌های جدیدی این شرکت‌ها را که متکی به نوآوری به عنوان مهم‌ترین دارایی نامحدود هستند قیمت‌گذاری می‌کنند، ادامه داد: چنین کسب‌وکارهایی‌که دارایی فیزیکی ندارند، نیازمند سازوکار‌های نوینی در ارزش‌گذاری و سرمایه‌گذاری هستند و خوشبختانه چند شرکت در این حوزه که از بخش خصوصی هستند، خدمات ارزش‌گذاری ارائه می‌دهند.   پذیره‌نویسی صندوقی برای سرمایه‌گذاری و حمایت از نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار بورس
وی، با اشاره به پذیره نویسی صندوقی برای سرمایه‌گذاری و حمایت از نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار بورس، گفت: اتفاقات خوبی در حوزه رونق این کسب و کار‌ها در بازار بورس در حال تحقق است و به زودی صندوق رشد یکم پیشگام با سرمایه اولیه ۲۴۰ میلیارد تومان پذیره نویسی می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با اشاره به این‌که بازار دارایی‌های فکری، فراتر از فرهنگ جامعه است و باید زمینه‌های فرهنگی رونق آن فراهم شود، بیان کرد: و این که یک اختراع سرمایه گذاری شود در دنیا نیز تازه است و باید فرهنگ‌سازی شود، ولی این حوزه نیز رشد خوبی داشته و اکنون آماده توسعه است. همچنین بازار انرژی یک اتفاق خوب است که شرکت‌های نو را توسعه می‌دهد و جوانان زیادی را در حوزه‌های فنی و مهندسی مشغول به کار کند.

حمایت از روش‌های نوین سرمایه‌گذاری و تامین مالی دانش‌بنیان‌ها
همچنین محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به رونمایی از تامین مالی جمعی و شاخص صکوک با عنوان دو دستاورد تازه برای حمایت از نوآوری‌ها گفت و افزود: روند حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، با نقش جدی معاونت علمی و حمایت سازمان بورس و اوراق بهادار، اکنون به جایگاه مطلوبی رسیده است.

وی با بیان این‌که بازار سرمایه یکی از بستر‌هایی است که نوآوری و دانش پیش برنده آن است، ادامه داد: در پیشبرد کار‌های علمی و فناورانه‌ای که توسعه کشور را رقم خواهد زد تامین مالی یک محور مهم است و بازار سرمایه همراه و هماهنگ با معاونت علمی آمادگی دارد تا تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان را اجرا کند.

دهقان دهنوی، با تاکید بر این‌که باید روش‌های جدید تامین مالی به سرعت شکل بگیرد، بیان کرد: در دنیای رقابت تنگاتنگ کسب‌وکار‌های بزرگ و فناورانه، به سرعت جایگزین روش‌های قبلی می‌شود. البته این حوزه در دنیا نیز مراحل رشد خود را طی می‌کند و با زیرساختی که ایجاد شده امیدواریم تامین مالی در کشور ارتقا بیابد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش بازار تامین مالی جمعی در ارائه خدمات مالی به شرکت‌های کوچک و متوسط گفت: اگرچه ممکن است ورود به بازار سهام برای شرکت‌های متوسط و کوچک وجود نداشته باشد، اما این روش نو می‌تواند نقش مهمی در کمک به رشدشان ایفا کند. شرکت‌هایی که امروز در تامین مالی جمعی پیشگام شدند کار ارزنده‌ای انجام دادند و برای حضور دیگر شرکت‌ها باید فرهنگسازی صورت بگیرد و با شفافیت، بستر لازم برای رشد این حوزه فراهم شود.

وی با اشاره به ابزرار کارآمد صکوک گفت: این حوزه به قدری رشد یافته است که می‌توانیم دسته بندی‌ها و شاخص‌های گوناگونی را تعریف کنیم. این شاخص‌ها اطلاعات خوبی را به اقشار گوناگون می‌دهد و به شفافیت اطلاعات نیز کمک می‌کند.

فعالیت ۴ سکوی تامین مالی
در بخش دیگری از این مراسم، امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران شکل‌گیری سازوکار تامین مالی جمعی را گامی در راستای حمایت از کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: همانطور که در فرهنگ ایرانی، فرهنگ گلریزان برای رفع مشکلات و نیاز‌های افراد برگزار می‌شود، این فرهنگ در حوزه بورس نیز برای تأمین مالی جمعی وجود دارد که البته مصوبه هیأت وزیران را نیز دارا است.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه تأمین مالی جمعی و نقش آن در حمایت از نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: بیش از ۷۲ مورد درخواست تأمین مالی وارد شده است که ۲۸ مورد آن بررسی و دو مورد آن رد شده است؛ ضمن اینکه در مجموع ۱۱ مجوز برای این کار صادر شده است و ۴ مجوز صادره، در حال حاضر فعالیت خود را آغاز کرده اند.

هامونی، نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر را در بورس یادآور شد و گفت: تا کنون ۴۱ شرکت دانش بنیان سهامشان را در بوس عرضه کرده‌اند. ۱۱ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه و ۳ صندوق خصوصی در بورس نقش‌آفرینی می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرابورس زیست بوم نوآوری سورنا ستاری شرکت های دانش بنیان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تامین مالی جمعی و شاخص صکوک سازمان بورس و اوراق بهادار فعالان زیست بوم نوآوری بازار تامین مالی جمعی شرکت های دانش بنیان شاخص صکوک فرابورس حمایت از نوآوری فرابورس ایران میلیارد تومان سرمایه گذاری روش های نوین کسب و کار ها شرکت ها بازار بورس فراهم شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود

فاطمه شیرازی، حافظ، قاری و داور مسابقات قرآن با حضور در نمایشگاه دستاوردهای وقف در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: اولین سالی است که در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنم و مشتاق هستم تا بدانم عرصه‌های فعالیت سازمان اوقاف در بخش‌های مختلف به چه صورت است. البته با فعالیت قرآنی سازمان از سال ۱۳۷۴ آشنا هستم از چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن همراه اوقاف بوده ام و کاملاً به فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی سازمان اشراف دارم.

وی اظهار کرد: اما در زمینه حمایت اوقاف از شرکت‌های دانش بنیان و اهدافی که برای وقف بیان شده که موقوفه حفظ شود و در راستای نیت واقف باشد، مسلماً در اقداماتی که در عرصه علمی صورت می‌پذیرد به عنوان مثال در حوزه تولید وسایل پزشکی که تکنولوژی آن در دست کشورهای اروپایی است مانند فیلتر دیالیز که در دوران تحریم به مشکل برخوردیم و در این نمایشگاه مشاهده کردیم که یکی از شرکت‌ها در این زمینه فعالیت می‌کند و باعث خرسندی است اگر اوقاف در این زمینه سرمایه گذاری کند. قطعاً واقفان نیز خشنود خواهند شد.

شیرازی بیان کرد: امید است اوقاف در عرصه‌های فرهنگی و قرآنی مستدام باشد. در عرصه کمک به فناوری و هر آنچه باعث شود ایران ما یک پله بالاتر رود ارزشمند است و باید مردم مشارکت داده شوند. ما مردم خالص و مخلص و جوانان نخبه داریم که باید به کار گرفته شوند و مسئولان اهتمام داشته باشند که بتوانیم ایران را ارتقا دهیم و در دنیا بدرخشد.

وی تصریح کرد: یکی از مسایلی که جای کار دارد بحث تأمین دارو است که با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و حمایت سازمان اوقاف می‌توانیم در این زمینه به خودکفایی برسیم. البته قبل از هر اقدامی باید حول محور پیشگیری فعالیت شود و اوقاف نیز می‌تواند در این زمینه ورود کند.

کد خبر 6092189 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد