Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم شب شعر «جشنواره شعر و داستان انقلاب» با افتتاح تالار جلسات طاهره صفارزاده برگزار شد.

به گزارش سپهر سوره هنر، در این مراسم که یکشنبه (بیست‌وششم بهمن‌ماه) در سالن اندیشه حوزه هنری و با اجرای سعید بیابانکی برگزار شد، شاعرانی چون صادق رحمانی، علی‌محمد مودب و علی داوودی شعرهای خود را برای حاضران خواندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، دادیار حامدی، طیبه شامانی، رضا یزدانی، حسنا محمدزاده، سیدسلمان علوی گنابادی، علی سلیمانی، مائده هاشمی و عاطفه جوشقانیان از شاعران جوانی که به مرحله نهایی بخش شعر جشنواره راه یافته‌اند، به شعرخوانی پرداختند.

این مراسم به صورت همزمان از آپارات، اپلیکیشن حوزه هنری و اینستاگرام پخش شد.

همچنین در حاشیه این مراسم، تالار جلسات طاهره صفارزاده، شاعر فقید افتتاح شد. در این بخش از مراسم که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، جلال صفارزاده (برادر طاهره صفارزاده)، محمدرضا سهرابی‌نژاد، صادق رحمانی، عباس محمدی (مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری)، علی داوودی (مدیر دفتر شعر حوزه هنری)، ناصر فیض (مدیر دفتر طنز حوزه هنری) و عباس حسین‌نژاد (قائم‌مقام سپهر سوره هنر) و تعدادی از شاعران و پژوهشگران حوزه ادبیات برگزار شد، حاضران به بیان خاطرات خود از فعالیت‌های فرهنگی و سلوک اخلاقی طاهره صفارزاده پرداختند.

محمدرضا سهرابی‌نژاد با بیان این‌که صفارزاده از پایه‌گذاران حوزه هنری بود گفت: خانم دکتر صفارزاده اگرچه در غرب تحصیل و سال‌ها در دانشگاه‌های کشورهای مختلف تدریس کرده بودند اما مطالعه عمیق و دقیقی در زمینه قرآن و دین‌پژوهی داشتند و ترجمه ایشان از قرآن، به اذعان محققان این حوزه، ترجمه‌ای بسیار قوی است.

این شاعر با بیان این‌که افتتاح این تالار، همزمان با جشنواره «شعر و داستان انقلاب» را باید به فال نیک گرفت اظهار کرد: زنده‌یاد طاهره صفارزاده با تمام بزرگی و شکوه علمی‌ای که داشتند خادم دین و انقلاب بودند، ایشان شاعر عاقبت به خیری بودند.

در ادامه این مراسم، صادق رحمانی درباره شخصیت صفارزاده گفت: ایشان زندگی سراسر تلاش و مجاهدتی در زمینه ادبیات، دین‌پژوهی و ترجمه داشتند. سال‌های اولیه فعالیت ایشان بیشتر به ادبیات و شعر معطوف بود که دوران موفقی بود. از ویژگی‌های شعر ایشان، زبان بدون پیرایه است، بعدها هم که ایشان به ترجمه روی آوردند در این زمینه هم بسیار موفق بودند. ترجمه قرآن، دعای کمیل و بخش‌هایی از نهج‌الفصاحه به زبان انگلیسی از جمله ترجمه‌های بسیار خوب ایشان در زمینه دینی است.

این شاعر افزود: ایشان از جمله زنانی بودند که نشان موفقیت زن ایرانی را کسب کردند و جزء برگزیدگان نهضت اسلامی بودند که هم در زمینه ادبیات موفق و هم نظریه‌پرداز بودند و هم دین‌پژوه.

در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات به بیان خاطراتی از سلوک رفتاری طاهره صفارزاده و همچنین دیدار او با امام خمینی (ره) پرداخت و شعری را که او برای رهبر فقید انقلاب در هنگام اقامت در پاریس سروده بود خواند.

دعایی افزود: مقام معظم رهبری هم هنگامی که این زن اندیشمند مسلمان به ملاقات‌شان رفتند، از تیم حفاظت خواسته بودند که با احترام بسیار از ایشان استقبال شود.

جلال صفارزاده، برادر طاهره صفارزاده نیز در این مراسم با بیان این‌که او هیچ دلبستگی‌ای به مال و مقام دنیایی نداشت گفت: ایشان بابت بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی‌ای که انجام دادند هیچ حقوقی دریافت نمی‌کردند و حتی از سازمانی که ۱۷ سال در آن‌جا فعالیت کردند هیچ مبلغی دریافت نکردند.

طاهره صفارزاده، شاعر، نویسنده، محقق و مترجم قرآن بود که در سال ۱۳۷۱ از سوی وزارت علوم و آموزش عالی به‌عنوان استاد نمونه معرفی شد. او در سال ۱۳۸۰ پس از انتشار ترجمه «قرآن کریم» عنوان «خادم القرآن» را دریافت کرد. صفارزاده در ماه مارس ۲۰۰۶ همزمان با برپایی جشن روز جهانی زن از سوی سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا به عنوان «شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان» برگزیده شد. از طاهره صفارزاده بیش از ۱۴ مجموعه شعر و ۱۰ کتاب ترجمه یا نقد ترجمه در زمینه‌های ادبیات، علوم قرآنی و حدیث منتشر شده است. او در آبان ۱۳۸۷ درگذشت.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: طاهره صفارزاده حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی


 کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور دکتر سعید سلیمان پور دبیر جشنواره و بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد. 

در این مراسم محمودی رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت ع و مخصوصا در شان امام رضا ع شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند.

وی افزود: همه خادمان به مرور زمان از دنیا می‌روند و بعد از مدتی از یاد می‌روند تنها چیزی که از خادمان شاعر به یادگار می‌ماند شعر‌های سروده شده آنهاست که تا آخرالزمان ماندگار هستند.
محمودی در ادامه گفت: در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که ۱۵ اثر از کشور‌های خارجی و ۹۵ اثر از داخل کشور بود.

وی تصریح کرد: امسال از ۵۳۶ اثر ارسال شده به دبیرخانه ۴۱۶ اثر داخلی و ۱۲۰ اثر از کشور‌های خارجی (آلمان، ترکیه، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان و گرجستان) می‌باشد.

محمودی با اشاره به اینکه، قبل از آغار جشنواره که ۲۶ اردیبهشت در شهرستان سلماس برگزار می‌گرددافزود: برگزاری۶ کارگاه آموزشی شعر رضوی در شهر‌های مختلف و همچنین در ۶ استان از جمله:استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و تهران محول شعر ارادت رضوی برگزار می‌شود. 

محمودی گفت: در بحث جریان سازی شعر رضوی سال گذشته این مراسم در شهر ایلدیر ترکیه برگزار شد که با استقبال بی نظیر شیعیان و دوستداران اهل بیت پیامبر قرار گرفت و امسال نیز بعداز جشنواره این همایش در شهر استانبول ترکیه برگزار خواهد شد و ان شاءالله در همایش بین‌المللی پیاده روی اربعین مراسم شعر رضوی در شهر کرکوک عراق اجرا خواهد شد.

 سعید سلیمان پور دبیر هجدهمین 
جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم با گرامی داشت جایگاه والای شعر خوی گفت: 
بنده شهرستان خوی را خانه دوم ادبی خودم می‌دانم و امروز افتخار می‌کنم که در این شهر فرهنگ و ادب در مراسم شعر رضوی حضوردارم.
وی افزود: شهرستان خوی در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صد‌ها شاعر 
بنام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده اند و آثار بی نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است. 
سلیمان پور در ادامه با اشاره به تاثیر بسزایی شعر در جامعه گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی ع در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند: شعر یک رسانه بین المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است.
وی در ادامه در باره ارزش معنوی مدح اهل بیت گفت: هر شاعری که در مدح و منزلت ۱۴ معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید پیروز است و در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

سلیمان پور در ادامه گفت: و، اما باید این مسئله را در نظر داشته باشیم شعری را که در مدح و وصف اهل بیت ع می‌گوییم سیره نبوی و علوی و معرفتی آن بزرگواران را به ظهور برسانیم. 
در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار ع شعرخوانی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست