Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «زخم و زیتون؛ یادگاران و روزگاران» شامل خاطرات عباس خامه‌یار عصر دیروز دوشنبه 27 بهمن در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

در این‌نشست که در قالب وبینار برگزار شد، حسام‌الدین آشنا، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حجت الاسلام میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، مسعود ده‌نمکی، صادق حسین جابری انصاری و دیگر اساتید و صاحبنظران ایرانی و غیر ایرانی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشنا در فرصت سخنرانی خود، عباس خامه‌یار را یک مدیر شایسته دانست و گفت: این جمع به مناسبت رونمایی از یک کتاب که مجموعه‌ای از تجربیات یک مدیر شایسته است تشکیل شده است، او با قلمی همه فهم و هم‌دلانه با حوادث و اشخاص نگاشته شده است. اگر امروز از خودمان سوال کنیم ما امروز مدیر فرهنگی شایسته یا مدیر فرهنگی بین‌المللی شایسته داریم جوابمان آری ست و او کسی مانند عباس خامه‌یار است.

وی افزود: وقتی او در بنیاد شهید کار می‌کند، فهم از کار معاونت فرهنگی و پژوهشی را ارتقا می‌دهد که این باعث اهمیت کار او در بنیاد شهید و امور ایثارگران است. فیلم‌های روز سوم، شوق پرواز و سمفونی عیسی بخشی از دستاوردهای فرهنگی یک مدیر است که پیش از او و پس از او عزیزانی در بنیاد شهید بودند اما این یادگاران در زمان او ثبت شدند و این نشان دهنده‌ تاثیر او در زمان خودش است.

در ادامه این‌وبینار بروجردی گفت: کسانی که دغدغه فکر و دانش و تفکر و ایران را دارند، کسانی‌اند که مایل‌اند با کمک همدیگر برای آینده این سرزمین اثرگذار باشند؛ چیزی که نیاز است ما نسبت به آن حساس باشیم و بتوانیم اندیشه ایرانی را بارور کنیم ولحظاتی که با آن روبه‌رو بودیم را ثبت کنیم.

وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی پناهگاهی برای اصحاب اندیشه است که می‌توانند تفکر خود را در آن مطرح کنند و پذیرای نقد باشند و بتوانند از آن برای بارور کردن اندیشه بشریت موثر باشند. اینجا خانه شماست. کتابخانه ملی وظیفه خدمت رسانی و تکریم صاحبان اندیشه را دارد و باید بستر را برای آنها فراهم کند و به عرصه نجات اندیشه بشر وارد شود و زمینه‌ای را برای کسانی که مایل به دیده‌شدن و به محک گذاشتن اندیشه خود هستند فراهم کند. به‌نظرم کتابخانه ملی باید در حافظه‌ی هر ایرانی قرار بگیرد.

در بخش بعدی این‌نشست مسعود ده نمکی خطاب به آشنا گفت: باعث تأسف است که ما فردی را بابت تجربیاتش تکریم کنیم اما او را در سمتی غیر از تخصصش قرار دهیم. اگر می‌گوییم فرد فرهنگی با کفایتی است، پس باید در یک مقام فرهنگی مسوؤلیت داشته باشد. من اگر جایگاه مدیریتی داشتم، تمامی مسئولین را مجبور به روزانه نویسی می‌کردم چراکه بیان زوایای پنهان تاریخ از زبان‌های گوناگون باعث بیان روشن‌تر تاریخ می‌شود و جلوی شبهه و فترت را در تاریخ می‌گیرد.

رضا حاجی‌آبادی مدیر انتشارات هزاره ققنوس هم در بخش دیگری از این‌نشست مجازی گفت: کتاب «زخم و زیتون» یکی از کتاب‌هایی است که می‌توانم به انتشار آن افتخار کنم. نوشتن خاطرات دلیلی بر ماندگاری اثر است. توصیه می‌کنم همه عزیزان نهضت نوشتن خاطرات را شروع کنند چون که به ماندگاری خاطرات مهم کمک می‌کند. اگر مدیران این مرز و بوم تجارب مدیریتی خود را در بزنگاه های تاریخی بنویسند باعث کمک به مدیران دیگر بعد از آنهاست من از همه کسانی که یاریگر ما در انتشار این کتاب بودند تشکر می‌کنم.

در پایان این‌مراسم، به‌طور مجازی از کتاب «زخم و زیتون؛ یادگاران و روزگاران» رونمایی به عمل آمد.

کد خبر 5148239 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی رونمایی کتاب عباس خامه یار مسعود ده نمکی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی معرفی کتاب ترجمه انقلاب اسلامی ایران سازمان سمت حوزه هنری قاسم سلیمانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب و کتابخوانی تازه های نشر مطبوعات ایران رایزنی فرهنگی چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جایزه کتاب سال کتابخانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۸۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه