Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@21:33:46 GMT

مبرد آزمایشگاهی چیست و کاربرد آن چیست؟!

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۰۲۰۶

مبرد آزمایشگاهی چیست و کاربرد آن چیست؟!

مبرد آزمایشگاهی یا همان کندانسور یکی از وسایل پرکاربرد در شیشه آلات آزمایشگاهی است که معمولا برای خالص سازی مایعات استفاده می شود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پیرکس فن، مبرد وسیله ای است که به کمک آن، گازها را میعان می کنند. گاز مورد نظر وارد کندانسور شده و با قرارگیری در لوله ای با محیط سرد، میعان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میعانات گازی از لوله خارج شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

فروشگاه اینترنتی پیرکس فن این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش انواع مبرد آزمایشگاهی استفاده کنید.

فروش مبرد

مبرد دارای دو لوله است. یکی لوله داخلی و دیگری خارجی. معمولا آب را وارد لوله خارجی آن می کنند. گاز وارد لوله داخلی شده و با قرارگیری در مجاورت لوله که سرد شده، میعان می شود. این میعانات از لوله خارج شده و مورد استفاده قرار می گیرند. در شکل زیر لوله داخلی و خارجی به سادگی قابل مشاهده هستند:

مبردها عمدتا برای خالص سازی یا جداسازی مایعات استفاده می شوند. برای خالص سازی، مایع مورد نظر با اعمال حرارت تبخیر شده و بخار آن از درون مبرد عبور داده می شود.

در حین عبور، بخار آن مجددا میعان شده اما ترکیبات اضافی و ناخالصی های آن از همان ابتدا تبخیر نشده اند که بخواهند به همراه مایع میعان شوند.

برای جداسازی دو مایع با نقطه جوش های متفاوت، به آنها به اندازه مایعی که نقطه جوش پایین تری دارد، حرارت می دهند تا مایع با نقطه جوش کمتر تبخیر شود و پس از میعان، از ماده با نقطه جوش بالاتر جدا شود.

از مبرد ممکن است برای تقطیر و خالص سازی آب نیز استفاده شود. به همین دلیل است که به آن لوله تقطیر نیز می گویند. مبردها اغلب از جنس شیشه های بوروسیریکاتی بوده و در برابر حرارت و بخارات خورنده مقاوم هستند.

در بعضی از کندانسورها بخاری که قصد میعان آن را دارند را از لوله داخلی و در برخی دیگر نیز از لوله بیرونی عبور می دهند.

انواع مبردها بر اساس روش خنکسازی

مبردها بسته به روش خنکسازی، به دو نوع تقسیم می شوند:

خنک سازی با استفاده از هوا:

در این نوع مبردها از هوا برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده می شود. از این مبردها اغلب برای چگالش مایعاتی با نقطه جوش بالا(معمولا بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد) استفاده می شود.

خنک سازی با استفاده از مایع:

در این نوع مبردها از مایعات (مثلا آب سرد) برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده می شود. معمولا به این صورت است که آب سرد وارد لوله بیرونی شده و باعث سرد شدن لوله داخلی می شود. با عبور گاز از لوله داخلی، گاز سرد شده و تبدیل به مایع می شود.

کندانسورهایی که با استفاده از مایعات اقدام به خنک کردن بخار می کنند، دارای انواع دقیقتی نیز هستند که در ادامه نام برده می شوند:

. Liebig condenser

. West condenser

. Allihn condenser

. Davies condenser

. Graham condenser

. Coil condenser

. Dimroth condenser

. Spiral condenser

. Friedrichs condenser

انواع مبرد بر اساس لوله داخلی آن

۱- مبرد ساده (کندانسور ساده یا سرد کننده ساده)

لوله داخلی در این نوع مبردها، یک لوله صاف و بدون هیچ شکل خاصی است.

۲- مبرد مارپیچ (کندانسور مارپیچ یا سرد کننده ماپیچ)

لوله داخلی در این نوع مبردها به شکل مارپیج است تا گاز درون لوله، فرصت بیشتری برای میعان شدن داشته باشد.

نکته : مبرد مارپیچ صنعتی نوعی از مبرد مارپیچ است که قطر لوله و قطر مارپیچ آن طبق سفارش مشتری با سایز بزرگتر ساخته می شود و خاصیت آن این است که دیرتر جرم می گیرد.

این نوع بیشترین نوع مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها است.

۳- مبرد حبابی (کندانسور حباب دار یا سرد کننده حباب دار)

لوله داخلی این نوع کندانسورها به صورت حبابهایی است که در طول لوله وجود دارند.

۴- مبرد ویگرو (کندانسور ویگرو یا سرد کننده ویگرو)

مبرد ویگرو یا ستون ویگرو که بر اساس نام سازنده آن “هنری ویگرو” Henri Vigreux نام گذاری شده برای خنک سازی بخار حاصله از مایعات در آزمایشگاه به کار می رود این ستون دارای برجستگی های خار مانند شیشه ای است که سطح تماس زیادی را به وجود می آورد تا بخارداغ سریعتر به مایع تبدیل گردد.

هنری ویگرو در سال ۱۹۰۴ در دانشگاه سوربن فرانسه این ستون را برای جلوگیری از شکستن بسیار متدوال شیشه آلات آزمایشگاهی که به علت دمای بیش از حد اتفاق می افتاد اختراع نمود.

لطفا جهت دریافت قیمت با شماره تلفن ۶۶۸۱۱۰۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

آدرس کارخانه و دفتر فروش: تهران – ابتدای بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج) – خیابان ۱۷ شهریور- خیابان مختاری پلاک ۱۵

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شیشه آلات آزمایشگاهی استفاده می شود سرد کننده نقطه جوش لوله داخلی خالص سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن بیان این مطلب افزود:  آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند؛ مشکل نخست این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد بنابر این آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

دکتر شهروز همتی

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد بنابر این آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو، دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطعنامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان، مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی، مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • کشف ۱۳۰ میلیاردی دستگاه‌های آزمایشگاهی قاچاق
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند