Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در کنار  ممنوعیت واردات کالاهای گروه ۴ که عمدتا غیرضروری و مصرفی است گروه  ۲۷ نیز اولویت ارزی غیر فعال داشته و در نتیجه امکان صدور کد رهگیری برای ترخیص کالاهای آن وجود ندارد، این در حالی است  که قبل از این ممنوعیت حجم زیادی از کالا براساس مجوزهای صادره وارد گمرک و بنادر  شده بود که امکان ترخیص پیدا نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن طور که مسئولان گمرک ایران اعلام کردند حدود ۴۰ میلیون دلار کالاهای گروه ۲۷ در حال حاضر در  گمرک و بنادر وجود دارد  و ولی به دلیل عدم تعیین تکلیف صاحبانشان دچار مشکلاتی  شده و این کالاها نیز در آستانه  فساد یا متروکه شدن قرار گرفته اند.

این در حالی است که براساس ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات وقتی کالایی مشمول افزایش سود بازرگانی یا ایجاد محدودیت و یا ممنوعیت شود اگر شرایط لازم را داشته باشد امکان ترخیص آن با شرایط قبل از ممنوعیت وجود دارد، براین اساس، طی مکاتباتی که بین گمرک و وزارت صمت، برای تعیین تکلیف این کالاها صورت گرفت، ترخیص آنها با شرایطی امکان پذیر بود؛ به طوری که گمرک مکلف به احراز کالا و ارائه لیست به وزارت صمت شد و این وزارتخانه باید بعد از مطابقت مشخصات این کالا با شرایط مندرج در ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات مشخص می کرد که آیا  قابلیت ترخیص با شرایط قبل از ممنوعیت وجود دارد یا خیر، این اقدامات ظاهرا صورت گرفته ولی در نهایت به صدور کد رهگیری بانک و ترخیص کالا منجر نشد.

مهرداد جمال ارونقی- معاون فنی گمرک- در این رابطه اعلام کرد که وقتی مجوز ثبت سفارش به عنوان مجوز ورود کالا صادر، کالای موضوع ثبت سفارش حمل و به گمرک و بنادر رسیده، اظهار شده، تشریفات گمرکی انجام، مشمول مقررات ماده ۱۱ آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات بوده و «حقوق مکتسبه» برای صاحب کالا ایجاد شده، باید در چارچوب قانون، تعیین تکلیف و ترخیص آنها بلامانع اعلام شود چرا که قبلا به صاحب کالا مجوز ورود داده شده است.

وی البته اشاره داشت به وفور این قبیل کالاها در فروشگاه های سطح شهر و گفته بود که یکسری سیاست‌ها و تصمیمات اخذ شده در مورد ممنوعت برخی کالاها نه تنها مانع از خروج ارز نشده بلکه با ورود کالا از کانال قاچاق، موجب محرومیت دولت از اخذ حقوق ورودی شده است، از این رو لازم است دستگاه‌های مربوطه با توجه به مجوزهای صادره در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام کنند.

این در حالی است که در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار براساس پیشنهاد گمرک و مصوباتی که در این ستاد صادر شد در رابطه با وضعیت کالاهای گروه ۲۷ نیز مقرر شده است  که طی جلسه ای با مسئولان دفتر مقررات و صادرات، بانک مرکزی، گمرک و همچنین دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار سازوکارهای قانونی برای تعیین تکلیف این ۴۰ میلیون دلار کالا بررسی و انجام شود.

در بین کالاهای گروه ۲۷ کالاهای فاسد شدنی نیز وجود دارند و گزارش گمرک ایران نشان می دهد که در حال حاضر حدود ۴۰۰ اظهارنامه وارداتی از این کالاها موجود است که از سوی صاحبان کالا اظهار شده و اغلب تشریفات گمرکی مربوطه را انجام دادند و تمامی مجوزهای قانونی اخذ و ارائه شده است ولی با توجه به این اولویت ارزی آنها غیر فعال بوده و کد رهگیری از سوی بانک برای تایید منشا ارز صادر نشده فعلا بلاتکلیف مانده است.

لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم التحریر، سیستم تهویه هوا، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه رومبلی، ماشین آلات راه سازی، وسایل ورزشی، وسایل جانبی لوازم خانگی، تجهیزات و لباس ایمنی، میوه موز و کمپوت آناناس، برخی  از اقلام زیاد کالاهایی هستند که در قالب گروه ۲۷ اکنون در گمرک مانده‌اند و صاحبان آنها بارها خواستار تعیین تکلیف شده اند.

کد خبر 585400 برچسب‌ها گمرک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گمرک کالاهای گروه تعیین تکلیف گروه ۲۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس شعبه هشتم بدوی شهرستان اصفهان گفت: پرونده حمل کالای قاچاق جاسازی شده در یک دستگاه کانتینر به ارزش ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال در شعبه هشتم بدوی و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز شهرستان اصفهان رسیدگی شد.
سید عبد الرحیم قاسمی افزود: شعبه پس از بررسی پرونده علاوه بر ضبط کالای قاچاق متهم را به پرداخت پنج میلیارد و ۹۴۱ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • ۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان جابجا شد
  • حمل و نقل ۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان جاده‌ای هرمزگان
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان