Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه برای رزمایش مرکب دریایی با جمهوری اسلامی ایران، یکی از پیشرفته‌ترین ناوچه‌های خود را به آب‌های جمهوری اسلامی ایران اعزام کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه تحت عنوان «کمربند امنیت دریایی» از امروز و با حضور یگان‌هایی از نیروی دریایی ارتش، نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی روسیه در منطقه شمال اقیانوس هند آغاز شده است و به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش، قرار است هند نیز به این رزمایش بپیوندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروی دریایی روسیه در این رزمایش با دو فروند شناور خود یعنی ناوچه Stoiky و ناو سوخت‌رسان Kola شرکت کرده است و قرار است تمرین تبادل اطلاعاتی و امنیتی در دریا و نجات کشتی ربوده شده در این رزمایش توسط یگان‌های ایرانی و روسی تمرین شود.

ناوچه روسی Stoiky از ناوگان بالتیک نیروی دریایی روسیه که برای شرکت در این رزمایش در بندر شهید بهشتی چابهار پهلو گرفته است، با بیشترین وزن ۲۲۰۰ تن در حالت بارگیری کامل از جمله ناوچه (Corvette) کلاس استراگاشی (Steregushchiy) به معنای محافظ است که آخرین  نمونه خانواده کوروِت تولید شده توسط روسیه است.

اولین فروند از این کلاس در سال ۲۰۰۸ وارد خدمت نیروی دریایی روسیه شده و ناوچه Stoiky که نام آن به روسی به معنای سرسخت و ثابت‌قدم است نیز در سال ۲۰۱۴ پس از ساخت در صنایع دریایی روسیه در شهر سن پترزبورگ به خدمت نیروی دریایی این کشور درآمده است.

تا کنون ۱۰ فروند از این ناوچه‌ها ساخته شده است و ۱۵ فروند دیگر از آن نیز قرار است ساخته شود که از این تعداد برخی در حال ساخت و برخی دیگر نیز در مرحله عقد قرارداد هستند.

این کوروِت با طول ۱۰۴ متر، ارتفاع ۱۳ متر و آبخور ۳.۷ متری، نیروی پیشران خود را از ۴ دستگاه موتور دیزلی کولومنا با توان بیش از ۲۳ هزار اسب بخار تامین می‌کند و این ناوچه را قادر می‌سازد به سرعت ۲۷ نات دریایی یا معادل ۵۰ کیلومتر در ساعت برسد.

ناوچه Stoiky با شماره بدنه 545 که برای شرکت در رزمایش مرکب دریایی در آب‌های کشورمان حضور یافته، از نظر قابلیت‌های رزمی، طیف متنوعی از انواع تسلیحات رزم سطحی، زیرسطحی و هوایی را در خود جای داده است.

این کوروِت، از یک رادار سه‌بعدی جستجوی هوایی موسوم به Furk-E برخوردار است که در برد ۱۵۰ کیلومتر می‌تواند تا ۲۰۰ هدف را شناسایی و رهگیری کند. در زمینه شناسایی سطحی نیز، یک دستگاه رادار Garpun-B بر روی این ناوچه قرار دارد که در برد ۲۵۰ کیلومتر قادر به شناسایی اهداف سطحی است.

سامانه کنترل آتش این ناوچه برای هدایت موشک‌های سطح به سطح، توپ ۱۰۰ میلیمتری سینه و سامانه‌های دفاع هوایی هم سامانه‌ای تحت عنوان 5P-10E Puma است. برای شناسایی زیرسطحی نیز این کوروِت به سامانه سونار Zarya-M مجهز است که به صورت فعال و غیرفعال قادر به شناسایی انواع زیردریایی‌ها است.

کوروِت Stoiky در بُعد جنگ الکترونیک نیز مجهز به سامانه جنگ الکترونیک TK-25E-5 است و همچنین در قسمت سینه ناو نیز ۴ پرتابگر چف‌فلر برای فریب موشک‌های ضدکشتی وجود دارد.

تسلیحات این ناوچه نیز شامل یک توپ ۱۰۰ میلیمتری A-109 است که قابلیت نصب توپ دریایی ۱۳۰ میلیمتری A-192 بر روی آن هم وجود دارد.

در نسخه‌های اولیه کوروِت‌های خانواده استراگاشی، سامانه دفاع نزدیک کاشتان برای مقابله با موشک‌های کروز در قسمت سینه ناو وجود داشت که در نسخه‌های بعدی این سامانه حذف و به جای آن ۱۲ سیلوی عمودی پرتاب موشک‌های پدافندی سامانه Redut قرار گرفت.

البته این به معنای حذف سامانه دفاعی نزدیک از این ناوچه‌ها نبود، چراکه به جای سامانه کاشتان از ۲ سامانه دفاع نزدیک AK-630 با نواخت ۵ هزار تیر در دقیقه در دو طرف ناوچه استفاده شده است. دو پرتابگر ۴ تایی موشک‌های ضدکشتی Kh-35، دو پرتابگر ۴ تایی اژدر ۳۳۰ میلیمتری  از دیگر قابلیت‌های تسلیحاتی کوروِت Stoiky است.

این ناوچه همچنین یک آشیانه جهت حمل بالگرد از نوع کاموف-۲۷ نیز در خود جای داده است و همچنین پد پرتاب پهپاد شناسایی Orlan-10 روسی نیز روی این کوروِت وجود دارد.

سال گذشته نیز نیروی دریایی روسیه به منظور شرکت در رزمایش مرکب دریایی ایران، چین و روسیه؛ با فریگت Yaroslav Mudry از کلاس Neustrashimyy از ناوگان بالتیک این نیرو شرکت کرده بود که علاوه بر قابلیت‌های رزم سطحی و هوایی، از قابلیت‌های ویژه رزم ضدزیرسطحی برخوردار بود و همچنین در کارنامه خود سابقه یک برخورد با ناوگان نیروی دریایی آمریکا در دریای مدیترانه را داشت.

اعزام ناوهای رزمی پیشرفته با قابلیت‌های رزمی بالا از سوی روسیه به رزمایش مشترک دریایی با جمهوری اسلامی ایران حاکی از اهمیت زیاد این رزمایش برای طرف روسی است. سال گذشته نیز که رزمایش مرکب دریایی با حضور ایران، روسیه و چین در آب‌های شمال اقیانوس هند برگزار شد، نیروی دریایی چین نیز یک فروند از پیشرفته‌ترین و جدیدترین ناوشکن‌های خود از کلاس تایپ 52D با نام Xining را برای شرکت در این رزمایش اعزام کرده بود.

انتهای پیام/



 

منبع: دانا

کلیدواژه: رزمایش مرکب دریایی نیروی دریایی روسیه کورو ت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۵۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار احمد راستی، معاون دانش و پژوهش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز ۱۱ اردیبهشت در اختتامیه اولین جشنواره ملی خلیج فارس در مرکز هرمزگان با اشاره به نقش تاریخی مردم جنوب ایران در اخراج امپریالیسم و استکبار از این منطقه، یاد و خاطره همه شهدای عرصه دریا در کشورمان را گرامی داشت و اظهار کرد:‌ ملت ایران با دلاوری و شجاعت خویش توانست بزرگ ترین نیروی دریایی وقت جهان را از جزایر خلیج فارس بیرون کند و این افتخاری برای هر ایرانی است.

بنابر گزارش ایسنا، به گفته وی، روز ملی خلیج فارس، روز یادآوری مجاهدت های تاریخی در مسیر حفظ کشور و استقلال و عزت ملی است و اکنون این اقتدار ملی در اوج خود در شرایطی قرار دارد که هیچ عنصر فرامنطقه ای قادر به عرض اندام در برابر ملت ایران نیست.

سردار راستی همچنین تصریح کرد:‌ اشراف کامل هوایی، سطحی و زیرسطحی در خلیج فارس برقرار است و دوران گردن کشی گذشته برای ملت ایران طی شده است و این حوزه تمدنی متعلق به کشورهای پیرامونی آن است و نباید اجازه دهند که مستکبران در این منطقه به بهانه های واهی جولان دهند.

معاون نیروی دریایی سپاه با طرح این نکته که اقتدار و عظمت ملت ایران به حدی رسیده که دشمنان به دنبال ائتلاف سازی برای مهار این قدرت روز افزون هستند، خاطرنشان کرد: در همین مسیر ائتلاف سازی نیز شاهد شکست مفتضحانه دشمنان هستیم.

وی گفت: خلیج فارس، دریای صلح و دوستی و برادری است و این کانون انرژی در جهان نباید عرصه دخالت برخی بیگانگان برای اختلاف افکنی میان کشورهای منطقه شود. این دریای گسترده، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را در کشورهای پیرامونی خود جای داده و لذا اهمیت این منطقه بر هیچ کس پوشیده نیست.

سردار راستی با تقدیر از نخبگان و نوآوران کشورمان و شرکت کنندگان در جشنواره اختراعات خلیج فارس، این تلاش های ارزشمند را گامی در مسیر استقلال و عزت ایران اسلامی برشمرد و از بانیان این جشنواره قدردانی و اظهار کرد: نیروی دریایی سپاه نیز در سایه همکاری همدلانه با نخبگان و دانشگاهیان و مبتکران کشورمان در عرصه های مختلف، توانسته به سطح برتری از بازدارندگی در صیانت از منافع ملی کشورمان دست یابد و تداوم این راه نیز با بر همین پایه استوار است.

معاون نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خلیج فارس متعلق به همه ملت ایران و بستری امن برای همه ملت های منطقه است که می بایست با هم از آن بهره برده و خود، تعیین کننده موضوعات و مولفه های آن باشند.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901502

دیگر خبرها

  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • جنگنده رادارگریز سوخو ۷۵ روسیه ممکن است به ایران بیاید/ فیلم
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو