Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به‌منظور استفاده حداکثری از توانمندی شرکت‌ها و سازندگان داخلی برای اجرای مگاپروژه 2.7 میلیارد دلاری پتروشیمی الماس ماهشهر تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری دومین همایش و نمایشگاه تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، این تفاهم‌نامه امروز (چهارشنبه، 29 بهمن‌ماه) در حاشیه این رویداد تخصصی به امضای جعفر ‏ربیعی، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، مجید محمدپور، رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، صفرعلی ‏بابایی، مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، احسان ثقفی، عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ‏ایران و مهدی قارونی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی الماس ماهشهر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این تفاهم‌نامه، طرفین نسبت به تأمین کالا و تجهیزات مورد نیاز از سازندگان توانمند داخلی برای احداث و راه‌اندازی ‏مگاپروژه پتروشیمی الماس ماهشهر، مشتمل بر یک واحد الفین، سه واحد پلی‌الفین و واحدهای جانبی آن، با حجم سرمایه‌گذاری حدود 3 میلیارد دلار و با هدف افزایش سهم داخلی‌سازی تجهیزات تا 85 درصد از کل اقلام مورد نیاز پروژه مطابق ‏ضوابط وزارت صمت توافق کردند.‏
انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به‌عنوان یک شخصیت حقوقی صنفی، نقش تسهیل‌گری و نظارتی در تأمین تجهیزات این طرح را به‌عهده خواهد داشت وشرکت‌های عضو صاحب صلاحیت و توانمند در حوزه کالاها و خدمات مورد نیاز طرح به طرف مقابل معرفی و ‏بر نحوه همکاری آنها نظارت می‌کند.‏
کارگروهی مشترک با عنوان ‏کارگروه ساخت داخل به‌منظور افزایش سطح همکاری، نظارت بر حسن اجرای کار، رفع موانع و مشکلات احتمالی بین دو طرف ایجاد می‌شود، همچنین انجمن استصنا مکلف است نسبت به استفاده از توانمندی‌های دیگر ‏انجمن‌ها و سندیکاهای صنعتی کشور اقدام کند.‏
قدردانی از وزارت نفت
علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری نیز در آیین امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به استفاده ‏‏85 درصدی از توان داخلی برای ساخت این مگاپروژه گفت: شرکت‌های ایرانی در حوزه پتروشیمی این کار را با جرأت انجام ‏می‌دهند و هلدینگ خلیج فارس هم با جرأت این میدان را باز و نظام پولی و بانکی هم همه حمایت‌ها را آغاز کرده است.‏
وی از امضای تفاهم‌نامه یک پروژه بزرگ با حجم 5.5 میلیارد دلار با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در اوایل سال آینده خبر داد و افزود: این انجمن با برنامه‌ریزی بلندمدت پنج تا 6 ساله می‌تواند اقدام‌های بسیار خوبی برای توسعه کارهای ‏پتروشیمی ایران انجام دهد.‏
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: قرارداد مگاپروژه الماس ماهشهر یک قرارداد اصولی از تصمیم‌های ملی کشور است و باید از دولت و ‏به‌خصوص وزارت نفت برای برداشتن این گام‌های بزرگ قدردانی کرد.
دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با مشارکت بیش از 200 شرکت دانش‌بنیان، سازنده تجهیزات، پتروشیمی‌ها، بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی و اعتباری بازار سرمایه از روز دوشنبه (27 بهمن‌ماه) آغاز به‌کار کرد و امروز به کار خود پایان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت پتروشیمی الماس ماهشهر تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۳۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳