Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه با بیان ابنکه سکوت بایدن نشان دهنده یک اختلاف داخلی در دولت آمریکا بر سر اینست که فکر می‌کنند می‌توانند از سیاست فشار حداکثری امتیاز بگیرند، اظهار داشت: زمان به ضرر آمریکایی هاست چون به ازای تداوم این سیاست در ایران هم روی زمین اتفاق هایی رخ می‌دهد و آنها با سانتریفیوژها و ذخایر بیشتر ما روبرو می‌شوند

قدس آنلاین: محود جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز در حاشیه جلسه دولت با اشاره به نامه ایران به آژانس در مورد توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی گفت: دولت نظراتش را در مورد مصوبه مجلس (اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها) قبل از تصویب آن اعلام کرد اما امروز این قانون کشور است و دولت خودش را ملزم به اجرای آن می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بر این اساس در پنجم اسفند ماه، زمان یکی از اقداماتی که قانون مذکور معین کرده و آن کاهش نظارت آژانس است فرا می‌رسد، اظهار داشت: این اتفاق به معنای توقف نظارت‌های آژانس نیست، ما تا کنون بر اساس قرار داد پادمان که استاندارد نظارت آژانس هست عمل کرده‌ایم و به قرارداد پادمان متعهدیم و عضو آن هستیم و به آن ادامه می‌دهیم.

ظریف افزود: ما به عنوان یک اقدام داوطلبانه پروتکل الحاقی را بدون تصویب در مجلس اجرا کردیم و الان مجلس محترم تصمیم گرفته که این اجرا را متوقف کند. اتفاقی که می‌افتد اینست که ما با درخواستی که آقای گروسی داشته با ایشان مشورت می‌کنیم. سازمان انرژی اتمی به آژانس اعلام کرده که از ۲۳ فوریه اقدامات داوطلبانه ما متوقف خواهد شد، اما نظارت آژانس ادامه پیدا می‌کند. در مورد کیفیت نظارت هم سازمان انرژی اتمی آمادگی دارد با آژانش گفتگو کند و به توافق برسد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه نظارت‌های عادی آژانس ادامه می‌یاید، اضافه کرد: اعضای باقی مانده در برجام یعنی  ۱+۴ و آمریکا باید به تعهداتشان برگردند.

وی خاطرنشان کرد اقدامات ایران منجمله قانون مصوب مجلس در چارچوب برجام است و در اجرای ماده ۳۶ توافق هسته‌ای انجام می‌گیرد. ما داخل برجام هستیم و همواره به تعهداتمان پایبند بوده‌ایم و همانطور که در بالاترین سطح نظام نیز اعلام شده به مجرد اینکه آمریکا تحریم ها را بردارد و سایر اعضای برجام به تعهداتشان عمل کنند دلیلی ندارد ما اقدام جبرانی انجام دهیم.

ظریف اظهار داشت: ما الان اقدام جبرانی انجام می‌دهیم و وقتی اصل عمل تخلف کنار برود دلیلی برای اقدام جبرانی ما نیست و آن وقت است که ما می‌توانیم به اجرای دقیق پروتکل الحاقی همانطور که در ۵ سال گذشته با دقت عمل کرده‌یم ادامه دهیم

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره هشدارهای مکررش به مقامات آمریکایی که فرصت آنها برای نجات برجام رو به اتمام است و این ابهام که آیا ممکن است پس از ۲۳ فوریه برجام به نقطه‌ای برسد که نجاتش ناممکن شود، گفت: الان یک ماه است دولت آقای بایدن دارد سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، یعنی سیاست بی قانونی، زورگویی و قلدری را  ادامه می‌دهد. اگر آنها فکر می‌کنند این سیاست شکست خورده است و اگر معتقدند آبروی آمریکا را برده، پس ادامه آن هم کمکی به آنها نمی‌کند و همان شکست و همان بی آبرویی را برایشان در پی دارد.

ظریف افزود: نکته دیگر اینکه ما گفته‌ایم اقداماتمان قابل بازگشت هستند، اما این آمریکاست که با وضعیت جدیدی مواجه می‌شود یعنی با تعداد بیشتر سانتریفیوژ  و میزان بیشتر ذخایر(اورانیوم غنی شده) ما و این وضعیت ادامه پیدا می‌کند. آنها خیال نکنند با ادامه سیاست غیر قانونی فشار حداکثری اهرم سازی می کنند. ما هم قصد اهرم سازی نداریم. ما داریم اقدامات جبرانی انجام می دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: اگر آنها خیال می‌کنند یک سیاست شکست خورده برایشان اهرم ایجاد می‌کند باید بدانند در ایران  هم روی زمین اتفاقاتی رخ می دهد. اما من معتقد نیستم که بعد از ۵ اسفند زمینه غیر قابل بازگشت است اما آبروی آمریکا بیشتر می‌ریزد.

وی در مورد درخواست سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس برای سفر به تهران و دیدار با مقامات کشورمان در پی اعلام توقف اجرای پروتکل الحاقی از پنجم اسفند ماه نیز گفت:  آقای گروسی درخواست سفر به ایران را داشته و  طرف مذاکره ایشان همکاران من در سازمان انرژی اتمی هستند. طبیعتا ایشان  وقتی بیاید سوالهایی دارد  و ممکن است برخی پیشنهادها را داشته باشد و همکاران ما در سازمان تلاش می کنند نگرانی‌های ایشان را برطرف کنند تا مسیر ۵ اسفند به بعد با کمترین نگرانی طی شود.

ظریف درباره سکوت بایدن در مورد ایران و بازگشت به برجام  با گذشته هفته ها، گفت: سکوت بایدن نشان دهنده یک بحث داخلی در دولت آمریکا است که برخی اعضای تیم ایشان علی رغم اینکه پیشتر همه آنها اذعان کردند سیاست فشار حداکثری شکست خورده است ولی می‌توانند از آن امتیاز بگیرند، ولی زمان به زیان آنهاست. این زمین باز است و هر زمان به تعهداتشان برگردند ما هم می توانیبه عقب برگردیم.

در پاسخ به سوالی درباره وزیر اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی براینکه درهای دیپلماسی همچنان باز است و تمایل ضمنی واشنگتن به مذاکره مستقیم با ایران، گفت: ما معتقدیم که در حال حاضر توافقی داریم که نتیجه مذاکرات مستقیم، دوجانبه، سه‌جانبه و چند جانبه ایران و آمریکا برای مدت دو سال بود. این مذاکرات به نتیجه رسیده و توافقی روی میز هست و نیاز به مذاکره ندارد این توافق باید اجرا شود. اگر فکر می‌کنند می‌توانند توافق را تغییر بدهند، اشتباه می‌کنند.

وی تاکید کرد: افراد داخل دولت بایدن، کسانی هستند که در مذاکره بودند و می دانند مواردی که در این توافق است که از نظر آنها خوشایند نیست، مواردی است که با مذاکره به آن رسیدیم مواردی هم در توافق است که ما از آن خوشمان نمی‌آید با هم دوست نداشتیم برنامه هسته‌ای مان محدود شود و برخی محدودیت‌ها بر خریدهای تسلیحاتی ما برای ۵ سال  وجود داشته باشد که تازه رفع شده است اما بالاخره توافق بده بستان است.

ظریف تاکید کرد: آمریکایی‌ها باید اینرا بدانند و اروپایی ها بیشتر بدانند که آنچه مذاکره شده مورد مذاکره مجدد قرار نخواهد گرفت. نیازی به مذاکره مستقیم ما نیست امریکایی ها تعهداتشان را اجرا کنند و به ۱+۵ بازگردند.

وی اظهار داشت: ما می‌توانیم توالی اقداماتمان را مشخص کنیم  که آنها چه بکنند و ما متقابلا چه انجام دهیم حالا همانطور که آقای رئیس جمهور گفتند این کار می تواند یکجا انجام شود یا مرحله به مرحله.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه جو بایدن سیاست فشار حداکثری برجام مذاکره با آمریکا پروتکل الحاقی رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها وزیر امور خارجه پروتکل الحاقی فشار حداکثری سکوت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟