Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس- ممنوع‌الخروج شدن ورزشکاران زن توسط همسرانشان، ماجرایی است که هر چند وقت یکبار خبرساز می‌شود. اخیرا نیز سمیرا زرگری سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین به علت ممنوع الخروج شدن توسط همسرش از هدایت تیم ملی کشورمان در مسابقات جهانی ایتالیا بازماند. موضوعی که واکنش‌های منفی بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال فارغ از سوگیری‌های رسانه‌ای و بعضا جناحی لازم است که این موضوع به عنوان مسئله‌ای حقوق مورد بررسی علمی دقیق قرار گیرد.

سید احمد حبیب‌نژاد هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در یادداشتی درباره شرط اذن شوهر برای سفر خارجی نوشت: «لزوم اخذ اجازه شوهر برای خروج از کشور مربوط به قانون گذرنامه مصوب ۱۳۵۱ و قبل از انقلاب است که با توجه به ضعف ادله قائلین به این لزوم یا امکان انصراف آن‌ها؛ اصل آزادی رفت‌وآمد و اصلاح قوانین حساس‌تر مانند ارث‌بری زنان از زمین یا موضوع مازاد دیه، این ماده هم قابل اصلاح است.»

البته پیشتر نیز در ۱۳۶۳ شورای نگهبان شرط اذن شوهر را که در در ماده ۱۸ قانون گذرنامه بیان شده است،‌ برای بانوانی که حج واجب بر ذمه آن‌ها بود غیرشرعی دانسته است و همچنین طرح‌هایی نیز برای اصلاح ماده ۱۸ قانون گذرنامه در دوره‌های قبل مطرح شده بود که هر یک به دلیلی به نتیجه نرسیدند.

فاطمه قاسم‌پور نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، با تأکید بر لزوم اصلاح دقیق قانون گذرنامه، اظهار کرد: برای بحث اصلاح قانون گذرنامه جلسه‌ای را با قضات و حقوقدانان در همین هفته هماهنگ کرده‌ایم تا در این زمینه تبادل نظر و گفت‌گو کنیم تا ببینیم قانون چگونه باید اصلاح شود و اصلاح این قانون چه اقتضائاتی دارد.

وی با بیان اینکه فراکسیون زنان مجلس پیگیر اصلاح قانون گذرنامه است،‌ گفت: البته در حال حاضر دستگاه قضا این امکان را دارد که با توجه به شرایط برای خروج از کشور زنان دستور صادر کند ولی این روش موضوع را بغرنج‌تر می‌کند و باید سراغ اصلاح این قانون رفت تا در آن قانون تصریح شود که اقلا در مواردی که فردی برای جمهوری اسلامی به ماموریت می رود منعی برای خروج از کشور نداشته باشد.

قاسم‌پور افزود: البته در مجلس قبل هم طرح هایی برای اصلاح قانون گذرنامه ارائه شده بود که هیچ یک به نتیجه نرسیدند،‌ لکن برای ارائه یک طرح باید نظرات جامعه فقاهتی و حقوقی کشور مورد بررسی دقیق قرار بگیرد تا آنچه در مجلس طرح می‌شود قابلیت دفاع کردن از آن را داشته باشیم تا در نهایت نیز اصلاحی صورت بگیرد تا به نفع جامعه ورزشی و تمام کسانی که می خواهند برای جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل نقش آفرینی داشته باشند باشد.

وی با اشاره به اینکه مجلس در این روزها بسیار درگیر موضوع بودجه است، گفت: در حال حاضر مجلس بسیار درگیر بحث بودجه است و نمایندگان درگیر موضوع اصلاح قانون گذرنامه نشده‌اند و ما فعلا در فراکسیون زنان قصد داریم پیش‌نویسی متقن آماده کنیم.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با تأکید بر اینکه نگاه عجولانه به اصلاح این قانون می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند، تشریح کرد: از نظر حقوقی و فقهی در خصوص شرط بودن اذن شوهر برای سفر همسرش نگاه‌های متفاوتی  وجود دارد که باید همه آن‌ها را مراعات کرد و با کارشناسی و دقت طرحی را ارائه داد، چراکه اگر طرحی عجولانه مطرح شود صرفا در سطح پیشنهاد باقی می‌ماند و آنوقت  قادر نخواهیم بود که جامعه تصمیم‌گیر و قانون‌گذار را نسبت به این موضوع حساس کنی.

وی در پایان گفت: بنده این ایام شخصا پیگیر مسئله خانم زرگری بوده‌ام، لکن موضوع پیچیدگی‌هایی دارد که امیدواریم به زودی حل شود.

با این همه به نظر می‌رسد حال که با وقوع ماجرای ممنوع‌الخروج شدن سرمربی تیم ملی اسکی و بازماندن او از مسابقات جهانی اجماعی در خصوص اصلاح قانون گذرنامه شکل گرفته است، ضروری است تا روند اصلاح این قانون توسط نمایندگان مجلس و سایر صاحب‌نظران و حقوقدانان تسریع شود تا باز هم شاهد مواردی از این دست نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی فراکسیون زنان مجلس فاطمه قاسم پور سمیرا زرگری قانون گذرنامه سمیرا زرگری سرمربی تیم ملی اسکی اصلاح قانون گذرنامه برای خروج از کشور اصلاح این قانون فراکسیون زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محبوبه محمدزمانی، مدیر صدور مجوزهایِ سازمانِ نظامِ مهندسیِ کشاورزی در برنامه مناظره بالاتر شبکه خبر گفت: در ۵ سال گذشته، بیش از ۳۰ درصدِ درخواست متقاضیان کسب و کار‌های کشاورزی، به علت آنچه فاصله بهداشتی عنوان می‌شود، رد شده است.
زمانی افزود: براساس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، این فاصله‌ها با هدفِ جذب سرمایه در بخشِ کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.
فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحد‌های تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز­ را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.
دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شده شد، اما باز نگری آن اجرایی نشد.
علاوه بر  فواصل غیرضروری مجوز واحد‌های را کد هم یکی از موانع کسب و کار است.
البته طبق قانون در تولیدات روستایی فواصل بهداشتی اعمال نمی‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • پوستکوعلو: باید خیلی چیزها را اصلاح کنیم؛ تاوان ضعف دفاعی‌مان را پرداختیم
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود