Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@03:34:51 GMT

پرهیز از بحران آفرینی

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۳۰۶۳

پرهیز از بحران آفرینی

خبرگزاری آریا - حدود دو دهه پیش، مسئولان وقت کشور با توجه به هشدارهایی که درباره خطر زلزله در تهران از سوی کارشناسان داده شده بود، از طریق کمیته مقابله با بلایای طبیعی مسئولیت تهیه «طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران» را به شهرداری تهران سپردند.
شهرداری تهران نیز با حمایت همه جانبه از سوی مسئولان و همکاری تمامی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط با عقد چهار تفاهم نامه با آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن (جایکا) اقدامات خود را به‌طور جدی آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا وضعیت خطرپذیری شهر تهران در مقابل زلزله توسط کارشناسان ژاپنی بررسی و مشخص شد. دامنه خطراتی که از این ناحیه تهران و کشور را تهدید می‌کنند به حدی جدی و نگران کننده است که اقدامات ضربتی و سریعی را طلب می‌کند. در ادامه «طرح جامع و نقشه راه مدیریت بحران» و پروژه‌هایی که اجرای آن‌ها برای افزایش تاب آوری تهران در زلزله ضروری است تدوین شده مورد تصویب مراجع ذیربط قرار گرفت.
بر این اساس مقرر شده بود 15 پروژه اولویت دار تا سال 1395 به اجرا در آمده و به ثمر رسیده باشند. سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یکی از همین اولویت‌ها بود که از سال 1384 در همین فرآیند و برای ایجاد هماهنگی و پیگیری طرح جامع تأسیس شد. از همان سال‌ها اجرای پروژه‌های اولویت دار آغاز شد که تا امروز با فراز و نشیب‌هایی ادامه یافته و برخی از این پروژه‌ها نیز تا حدود زیادی محقق شده‌اند. اقداماتی نظیر احداث پایگاه‌های مدیریت بحران و سازماندهی نیروهای ویژه برای آن، ایجاد گروه‌های داوطلب مردمی (دوام)، تهیه و تکمیل سامانه تخمین خسارت زلزله، ایجاد، تکمیل و راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله، ایجاد و اجرای طرح مدرسه آماده و طرح مدیریت بحران ساختمان، شناسایی و معرفی مراکز امن اضطراری، تهیه نقشه راه‌های اضطراری، ایجاد برخی سایت‌های اسکان اضطراری و پدهای هلیکوپتر، تهیه دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های ناپایدار و بافت فرسوده، نصب مخازن آب‌رسانی اضطراری، طراحی و اجرای انواع مانورها، ایجاد شورای هماهنگی مدیریت بحران (که متأسفانه با تصویب و ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران کشور از شهریور 1398منحل گشته و از سوی مسئولان مربوطه جایگزینی هم برای آن طراحی نشد) و بسیاری از اقدامات دیگر در دستور کار قرار گرفته و پیشرفت خوبی کرده است. هرچند حجم اقدامات لازم و باقی مانده بسیار زیاد و احیانا فرصت‌ها نیز محدود است ولی حجم اقدامات انجام شده نیز درخور توجه و به نوبه خود در کشور بی نظیر است.
سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اینک با کوله باری از تجربه مؤثر، دارای بدنه کارشناسی بسیار معتبر و قابل قبول در بسیاری از حوزه های مدیریت بحران در کشور یکی از سرمایه‌های گرانقدری است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و با حمایت از آن در ساز و کار مدیریت بحران کشور نیز جایگاه درخوری به این سازمان داده شود. این سازمان نه متعلق به فرد یا گروهی خاص و نه درگیر هیچگونه رابطه سیاسی و جناحی بوده است. سازمانی کاملاً مردم محور و نمونه ای از یک سازمان تخصصی سالم و کارآمد که توان فنی خوبی در کشور ایجاد و ارزش افزوده مناسبی را به سیستم مدیریت بحران کشور ارائه کرده است. گاه و بیگاه شنیده می‌شود چه از درون شهرداری و چه از خارج آن، به‌دلیل برخی ملاحظات تشکیلاتی یا رقابتی با بی توجهی به ارزش کشوری این مجموعه، تصمیمات ناپخته‌ای گرفته می‌شود که ثمره آن بی انگیزگی کارکنان و نهایتاً تضعیف عملکرد درخشان این سازمان خواهد شد. ما باید در کشور به دنبال مجموعه‌هایی باشیم که اقدامات اساسی خود را بر اساس علم و آگاهی و با تعهد و دلسوزی خالصانه نسبت به مردم دنبال می‌کنند و نباید با ملاحظات نسنجیده موجبات اضمحلال و تضعیف آن‌ها را فراهم کنیم. خوشبختانه مدیریت شهری در این دوره حمایت جدی خود از این مجموعه را نشان داده و امید می‌رود این حمایت‌ها تا پایان کار نیز تداوم داشته باشد.
توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که همکاری با آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن (جایکا) تاکنون نقش و تأثیر به سزایی در سرعت و کیفیت اقدامات انجام شده داشته است. در حال حاضر نیز این آژانس آماده ادامه همکاری در قالب تفاهم نامه پنجم است که پیش نویس آن نیز به امضا رسیده است. امید است مسئولان مدیریت بحران کشور و وزارت خارجه به‌طور جدی به این موضوع توجه کرده و کشور را از ثمرات این همکاری بهره مند کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیریت بحران کشور شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط

به گزارش خبرآنلاین، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام آماده بارش در استان‌های غربی،مرکزی و جنوبی؛ آخرین وضعیت جوی در روزهای آینده را تشریح کرد و نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی کشور هشدار داد.

روزنامه رسالت در خبری نوشت: حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره هشدارهای بارش های سیل آسا در کشور اظهار کرد: براساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی جدید از سه شنبه هفته جاری وارد کشور شده و تا پایان روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ماه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود:سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است و به همین دلیل استانهای مختلفی که متاثر از این سامانه بارشی هستند در حالت آماده باش قرار دارند. این سامانه بارشی مخاطراتی مانند رگبار شدید باران، رعد وبرق،ورزش باد شدید و در برخی نقاط گرد و خاک و رخداد تگرگ را ممکن است به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد:سامانه روزهای سه شنبه در استان‌های کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان فعال خواهد بود و به همین دلیل مدیریت بحران استان‌های اشاره شده در حالت آماده باش قرار دارند و دستگاه ها و تجهیزات نیز فراهم شده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: روزچهارشنبه سامانه بارشی استان‌های کرمانشاه، ایلام،خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد،چهارمحال بختیاری،جنوب و غرب استان اصفهان، نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت ثاتیر قرار می دهد. هم استان‌ها نامبرده شده و استان های مجاور و معین این آمادگی را دارند که ماشین آلات تجهیزات را فراهم کرده اند و اطلاع رسانی ها از طریق استانداری ها و صدا سیما و رسانه ها انجام شده است.

ظفری عنوان کرد: روز جمعه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه،لرستان، ایلام، خوزستان،همدان، مرکزی،اصفهان ،خراسان رضوی و جنوبی و نیمه غربی سمنان،ارتفاعات و دامنه های استانهای البرز و تهران تحت تاثیر قرار می گیرند و یک وسعت گسترده تمام کشور را در روز جمعه تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین دلیل احتمال اینکه جاده ها لغزنده و معابر دچار آبگرفتگی شوند وجود دارد. همچنین احتمال سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی نیز وجود دارد. در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را داریم و متاسفانه این صاعقه می تواند خطرناک باشد و هشدار می دهیم به افرادی که در بلندی ها و ارتفاعات حضور دارند و عشایر که دقت لازم را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در مناطقی شاهد باد شدید خواهیم بود احتمال وارد شدن خسارات به سازه های موقت و داربست ها و تابلوهای تبلیغاتی وجود دارد و از طرفی هم ممکن است در ناوگان حمل و نقل اختلال به وجود آید.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در توصیه ای به مردم گفت: سازمان مدیریت بحران کشور و مدیریت بحران استان ها درحالت آماده باش قرار دارند و از مردم می خواهیم در حاشیه های رودخانه هایی که احتمال طغیان آنها وجود دارند قرار نگیرند و توقف نکنند و از رفتن به ارتفاعات و کوهنوردی خودداری کنند. همچنین عشایر از چرای دام ها در ارتفاعات خوداری کنند.کشاورزان نیز تدابیر لازم را برای محصولات کشاورزی خود داشته باشند تا خسارات احتمالی کمتر شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901632

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی