Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@23:23:53 GMT

مقاومت جانانه مردم میانمار علیه نظامی های کودتاچی

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۲۱۴۹

به گزارش کارول ایزو، خبرنگار رادیوی بین‌المللی فرانسه در بانکوک، علیرغم سرکوب شدید معترضان از سوی نیروهای امنیتی و کشته شدن دو نفر در جریان تظاهرات روز گذشته، هزاران معترض در میانمار امروز یکشنبه ۲۱ فوریه، دست به تظاهرات گسترده زدند.بنا بر این گزارش، تقریباً سه هفته پس از آغاز کودتای نظامی اول فوریه، تظاهرات علیه این کودتا در شهرهای میانمار هر روز طیف گسترده‌تری از جامعه را به خود جذب می‌کند و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این موج اعتراضی گسترده، هزاران معترض امروز در چندین شهر از جمله یانگون، پایتخت اقتصادی میانمار، به خیابان‌ها آمدند. این معترضان باردیگر کودتای نظامی را محکوم کردند و شعارهایی در مخالفت با کودتای نظامی سر دادند.  از سوی دیگر، همزمان با ادامه تظاهرات، دستگیری و سرکوب مخالفان از سوی ارتش میانمار نیز همچنان ادامه دارد. لو مین، یکی از فعالان اعتراضات مردمی در میانمار امروز دوشنبه در خانه‌اش دستگیر شد. وی و چندین چهره اصلی دیگر تظاهرات میانمار به خاطر «تشویق مردم برای برگزاری تجمعات اعتراضی» تحت تعقیب ارتش قرار داشتند. احتمال می‌رود لو مین به دو سال زندان محکوم شود.  بر اساس آمار اعلام شده از سوی یک نهاد غیر دولتی که به زندانیان سیاسی کمک می‌کند، از اول فوریه تا کنون نزدیک به ۵۷۰ نفر در میانمار دستگیر و از این میان تنها ۴۰ نفر آزادی خود را بازیافته‌اند.

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی می‌نویسد که یک روز پس از کشته شدن دو معترض میانماری توسط نیروهای نظامی و تشدید سرکوب معترضان، فیسبوک «بر اساس استانداردهای منع تحریک خشونت»، صفحه اصلی ارتش میانمار را امروز بست.یکی از نمایندگان فیسبوک با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما مطابق با سیاست‌های جهانی خود، صفحه 'تیم اطلاعات خبری موثق تاتماداو'* را به خاطر نقض‌ مکرر استانداردهای منع تحریک خشونت از فیسبوک حذف کردیم.» ارتش میانمار به «تاتماداو» معروف است و سخنگوی آن هنوز در این مورد هیچ اظهارنظری نکرده است. نیروهای نظامی میانمار روز شنبه ۲۰ فوریه، برای نخستین بار معترضان را به گلوله بستند. بر اساس منابع بیمارستانی در میانمار، در جریان تیراندازی نیروهای نظامی برای متفرق کردن معترضان در شهر ماندالی، دو نفر روز شنبه ۲۱ فوریه، کشته و دست کم ۳۰ تن دیگر زخمی شدند. مراسم تشییع جنازه این دو معترض کشته شده، بعد از ظهر امروز یکشنبه در شهر نایپیداو برگزار شد.

تظاهرات امروز در میانمار در حالی برگزار شد که محکومیت بین‌المللی علیه کودتای نظامی در این کشور طی روزهای اخیر افزایش یافته است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، امروز یکشنبه با انتشار توییتی بار دیگر سرکوب معترضان از سوی ارتش میانمار را محکوم کرد و نوشت: «استفاده از نیروی‌های مرگبار، ارعاب و اذیت و آزار معترضان مسالمت آمیز به هیچ عنوان قابل قبول نیست.» وی همچنین از ارتش میانمار خواست به نتایج انتخابات نوامبر گذشته احترام بگذارد و قدرت را به حکومت غیر نظامی بازگرداند. جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا نیز به نوبه خود ارتش و پلیس میانمار را به پایان دادن فوری خشونت‌ها علیه غیرنظامیان دعوت کرد. وی افزود اتحادیه به زودی تصمیماتی را در این راستا اتخاذ خواهد کرد. قرار است وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز دوشنبه برای بحث و گفت‌وگو در مورد تحریم‌های احتمالی ارتش میانمار جلسه‌ای را برگزار کنند.پیش از این نیز کشورهای آمریکا و کانادا و نیوزیلند از اتخاذ تحریم‌های هدفمند علیه رهبران نظامی میانمار خبر داده بودند.با این حال، چندین نهاد غیر دولتی از سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای غربی خواسته‌اند که علاوه بر ارتش، افراد با نفوذ و قدرتمندی که با ارتش میانمار در ارتباط هستند را نیز تحریم کنند.

با وجود تشدید محکومیت‌های بین‌المللی، متحدان ارتش میانمار در سازمان ملل متحد، بویژه روسیه و چین، تظاهرات مردمی در این کشور را «امر داخلی» می‌دانند و از ابراز نظر و دخالت در این مورد تا کنون خودداری کرده‌اند. معترضان در میانمار خواستار آزادی آنگ سان سوچی، رهبر دولت غیرنظامی این کشور و بازگرداندن وی به قدرت هستند. ارتش میانمار در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی هشتم نوامبر سال ۲۰۲۰، روز دوشنبه اول فوریه ۲۰۲۱، چهارمین کودتای خود در شصت و سه سال اخیر را به اجرا گذاشت. 

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ارتش میانمار کودتای نظامی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۲۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند

حسن عابدینی معاون استان‌های صدا و سیما گفت: زمانی تنها رسانه مقاومت اسلامی، المنار بود اما امروز تک تک کشورهای حوزه مقاومت خودشان رسانه‌‌های قوی دارند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور، حسن عابدینی معاون امور استان‌های صدا و سیما سخنرانی کرد. موضوع صحبت‌های وی وضعیت رسانه‌ای ایران در جامعه جهانی بود.

عابدینی با اشاره به بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: همانطور که در بخشی از بیانات رهبر انقلاب خوانده‌اید، ایشان می‌فرمایند که تأثیر رسانه از موشک و پهپاد نیز بیشتر است. شاید اگر این جمله از زبان فرد دیگری بیان می‌شد، حمل بر تعارف می‌شد اما حضرت آقا کسی است که همه پیشرفت‌های کشور مرهون سیاستگذاری راهبردی وی است. او در هر جایی که ورود کرده پیشرفت‌های شگرف داشتیم که یکی از آنها قدرت بازدارندگی کشور است. امروز ایران در وضعیت راهبردی بسیار خوبی قرار گرفته و بدون شک قدردان آن هستیم.

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

وی ادامه داد: حال سوال اساسی این است که نسبت رسانه و بازدارندگی نظامی چیست؟ چرا رسانه‌های ما پا به پای پیشرفت‌های نظامی کشور، رو به ترقی و تعالی پیش نرفته است؟‌ البته شاهد تعالی رسانه‌ها در جبهه مقاومت هستیم. جالب است بدانید که در عملیات طوفان الاقصی از یکی از مقامات شنیدم که می‌گفت در کنار هر 3 نیروی نظامی، یک نیروی رسانه‌ای نیز قرار داشت تا در جنگ رسانه‌ای دشمنِ صهیونیستی پیروز شویم. خوشحالیم که رسانه‌های مقاومت روز به روز در حال گسترش هستند. یک روزی بود که تنها رسانه جبهه مقاومت اسلامی، المنار بود اما امروز تک تک کشورهای حوزه مقاومت خودشان رسانه‌‌های قوی دارند. البته همه این نیروها در ایران آموزش دیده بودند و سرچشمه‌شان در جمهوری اسلامی است.

معاون استان‌های سازمان صدا و سیما تاکید کرد: چه اتفاقی افتاد که صهیونیست‌ها که 75 سال شریان رسانه‌های دنیا را در دست داشتند، در این عملیات به فلاکت افتادند و همه جبهه جهانی به نفع مردم فلسطین تظاهرات می‌کنند؟ این موضوع یکی از قدرت‌های رسانه‌ای رسانه است و به حق است که اگر رهبری می‌فرمایند امروز قدرت رسانه از موشک و پهپاد بیشتر است. چنین اتفاقی در عملیات وعده صادق هم تکرار شد؛ همه می‌گفتند چه کسی جرات دارد حتی یک تیر علیه اسراییل شلیک کند؟ امروز اسراییل در این عملیات شکست خورده و همه رسانه‌ها آن را پوشش دادند. عملیات وعده صادق هیمنه رسانه‌ای اسراییلی‌ها را هم شکست. تصویری که رسانه‌های اسراییلی از ایرانیان نشان داده بودند، چه بود؟‌ اینکه فرماندهان ایرانی را در سوریه به شهادت می‌رسانیم و آنها هیچ کاری نمی‌کنند، اما در عملیات وعده صادق ورق برگشت و رسانه‌های دنیا تصاویر جدیدی را از قدرت بازدارندگی ایران به نمایش گذاشتند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: باید مراقب شگردهای رسانه‌ای دشمن باشیم و در کار رسانه‌ای خودمان هوشیار باشیم. یکی از تکنیک‌های رسانه‌ای دشمنان برچسب‌زنی علیه جمهوری اسلامی است. دروغ پردازی و تغییر واقعیت‌ها نیز شگرد دیگر آنهاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح
  • حمله ترکیبی حزب‌الله لبنان به مقرهای نظامی صهیونیستی
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل خانه گانتس و نتانیاهو
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت
  • هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا
  • ۲۰۰ روز پس از جنگ اسرائیل علیه غزه: تحلیلی از مهمترین سلاح‌های مقاومت فلسطین علیه ارتش اسرائیل (فیلم)
  • کمین ترکیبی حزب الله لبنان برای کاروان نظامی صهیونیست‌ها در کفرشوبا