Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمود عباس زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آرتروز با فرسودگی و ساییدگی غضروف مفاصل پدیدار می شود، افزود: کار کشیدن بیش از حد از مفاصل ستون فقرات، مفاصل و مهره ها موجب تغییر شکل آنها می شود که در افراد مسن شایع تر است و بیمار را بیشتر در ناحیه گردن، کمر، لگن و زانو دچار درد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه افرادی مانند کارمندان ادارات و بانک ها که طولانی مدت روی صندلی می نشینند باید طرز درست نشستن و خوابیدن را بدانند و به آن عمل کنند تا دچار آرتروز گردن و کمر و مشکل در ستون فقرات خود نشوند، افزود: این افراد باید سرشان را زیاد خم یا بالا و پایین نکنند.

عباس زاده، آرتروز را بیماری شایع در بین افرادی چون کارمندان، کشاورزان، خیاطان و قالی بافان، گچ کارها و مکانیک ها به دلیل فشار بیش از حد به گردن و ستون فقرات و بد نشستن و بد خم شدن دانست و گفت: البته بخشی از این بیماری اکتسابی نبوده و به ژنتیک افراد نیز بازمی گردد و ممکن است افرادی نیز در مشاغل یاد شده باشند و مراعات نیز نکنند اما مشکل چندانی نداشته باشند و هیچ گاه به آرتروز مبتلا نشوند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه آرتروز معمولا نیاز به عمل جراحی ندارد و با حرکات اصلاحی و مراعات کردن و فیزیوتراپی بهبود می یابد، افزود: در بیماری آرتروز مفاصل بین مهره ها در گردن و ستون فقرات دچار ساییدگی می شوند و تا زمانی که درد معمول در ناحیه کمر و گردن باشد نیاز به عمل ندارد اما اگر منجر به نورولوژیک شده و عارضه نخاعی و ضعف اندامی به دنبال داشته باشد ممکن است برای بهبودی بیمار جراحی شود.

وی اظهار داشت: در آرتروز معمولا چندین مهره درگیر هستند و نمی توان با یک عمل همه آنها را اصلاح کرد به همین دلیل نیز معمولا برای این بیماری، عمل جراحی تجویز نمی شود.

این پزشک در مورد حرکات اصلاحی مربوط به بیماران دارای آرتروز گردن و کمر، گفت: برای این بیماری ها ورزش های ایزومتریک تجویز می شود و اگر آرتروز از ناحیه گردن باشد حرکات اصلاحی و ورزشی باید به گونه ای باشد که خود گردن حرکت نکند و عضلات اطراف آن مانند شانه و کتف ها بیشتر درگیر شوند و در آرتروز و دیسک کمر نیز بیشتر ورزش های مکنزی و حرکات به شکل خوابیده تجویز می شود.

وی با بیان اینکه نحوه حرکات صحیح ورزشی برای بیماری های آرتروز گردن و دیسک کمر در شبکه های اجتماعی و در صفحات پزشکان مغز و اعصاب موجود است، افزود: حرکات ورزشی باید به شکل درست انجام شوند تا تاثیر مثبت خود را به جا بگذارند در غیر این صورت ممکن است درد و التهاب را بیشتر کنند.

این متخصص مغز و اعصاب در مورد مصرف خودسرانه برخی داروهای مسکن از سوی افراد مبتلا به آرتروز نیز گفت: برخی داروها خاصیت ضدالتهابی دارند و ما نیز آنها را به منظور کاهش درد برای بیماران تجویز می کنیم که اگر ۱۰ روز به شکل منظم مصرف شوند می توانند برای یک دوره درمان درد را تسکین دهند و تا حدودی خاصیت درمانی نیز دارند اما مصرف خودسرانه و بی رویه این دسته از داروها می تواند عوارض متخلفی مانند ناراحتی های گوارشی و زخم معده و اثنی عشر ایجاد کند.

عباس زاده افزود: برخی نیز بیش از حد از آمپول های کورتون برای تسکین دردها استفاده می کنند در حالی که این آمپول در سال باید یک یا ۲ بار تزریق شود و تزریق بیش از حد آن عوارضی چون پوکی استخوان و خونریزی های معده را به دنبال دارد.

وی اظهار داشت: یکی از راه های درمان آرتروز گردن یا کمر، فیزیوترابی است که موجب تقویت عضلات و مهره های کنار ستون فقران می شود و معمولا از سوی پزشکان مغز و اعصاب برای این دسته از بیماران تجویز می شود البته درمان های دیگری نیز وجود دارد که به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد.

این پزشک یادآور شد: تغذیه مناسب و سالم، ورزش مناسب، اجتناب از فعالیت های سنگین و بلند کردن اجسام با وزن بالا و داشتن تعادل وزن و جلوگیری از اضافه وزن نیز می تواند به جلوگیری از بیماری های ستون فقرات و آرتروز کمک کند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی ایرنا آرتروز جراحی مغز و اعصاب قزوین بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی ایرنا آرتروز دانشگاه علوم پزشکی ایرنا آرتروز جراحی مغز و اعصاب قزوین بهداشت و سلامت اخبار کنکور آرتروز گردن مغز و اعصاب ستون فقرات بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۵۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ذبیحی شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شعار هفته سلامت به‌عنوان سلامت خانواده با مشارکت مردم نامیده شده و اهمیت این شعار این است که مردم در امر سلامت، مشارکت داشته باشند تا سلامت جامعه و یک شهرستان تأمین شود.

وی افزود: سطح سواد سلامت مردم در جامعه باید افزایش یابد و از منابع جدید و معتبر شبکه بهداشت استفاده کنند که اگر این امر مهم محقق شود، در پیشگیری از بیماری مؤثر خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تصریح کرد: پرونده سلامت الکترونیک مهم است، شهروندان می‌توانند با مراجعه به شبکه بهداشت از خدمات رایگان این عنوان استفاده کنند و به سلامت خود اهمیت دهند.

ذبیحی بیان کرد: ۹ هزار سالمند در شهرستان اردستان وجود دارد و از این حیث به عنوان شهرهای پیر استان محسوب می‌شود، در سال گذشته سالمندان شهرستان بیش از ۳۶۰ هزار قرص کلیسم دریافت کردند.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در شهرستان اردستان آزمایش قند خون انجام دادند و نزدیک به چهار هزار نفر در این شهرستان مبتلا به بیماری دیابت هستند که ضرورت دارد به این مهم توجه شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار نفر بالای ۱۸ سال از نظر بیماری‌های فشارخون و قندخون بررسی شدند که از این مجموع ۳۰ هزار نفر از شهر اردستان بودند و ۹۱ درصد مردم بالای ۱۸ سال در این زمینه بررسی شدند.

ذبیحی اضافه کرد: در این بررسی‌ها، حدود ۱۸۲ نفر مشکوک به بیماری دیابت و ۹۹۶ نفر نیز مشکوک به بیماری فشارخون شناسایی شدند همچنین بیش از دوهزار نفر بیماری پیش‌دیابت دارند.

وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار خانم میانسال در اردستان از نظر سرطان سینه غربالگری شدند و حدود یک‌هزار نفر از این‌ها حداقل یک مشکل در سینه داشتند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ادامه داد: بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی توسط کارشناسان بهداشت محیط شهرستان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت گرفته که ۲۵۸ مورد اخطاریه دریافت کرده، ۶۱ مورد ارجاع به مراجع قضائی و در ۱۱ مورد نیز پلمب انجام شد.

ذبیحی یادآور شد: سال گذشته بیش از دوهزار کیلوگرم موادغذایی تاریخ گذشته در شهرستان جمع‌آوری شد.

وی با بیان اینکه شدت بیماری سالک در شهرستان اردستان نسبت به گذشته کاهش یافته، گفت: عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک در مناطق آلوده انجام می‌شود، شهر زواره و مهاباد همراه با روستاهای اطراف آن‌ها کانون بیشتر بیماری سالک هستند که عملیات مبارزه در این مناطق نیز انجام شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تاکید کرد: گزارشاتی به شبکه بهداشت شهرستان رسیده است که متأسفانه عده‌ای واکسن گریز هستند و خانواده‌ها را به عدم واکسیناسیون فرزندان ترغیب می‌کنند که این بسیار خطرناک بوده و موجب شیوع مجدد بیماری‌هایی می‌شود که صدها سال قبل کنترل شدند.

کد خبر 6089374

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور