Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: درخواست چین برای اصلاح روابط میان پکن-واشنگتن، تمایل ۶ کشور جهان برای خرید تانک‌های جدید از روسیه، ادامه اعتراضات و اعتصاب سراسری در میانمار، کشته شدن سفیر ایتالیا در کنگو و هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره تهدیدات جهانی نژادپرستی از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست چین برای اصلاح روابط میان پکن-واشنگتن

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

وانگ ئی وزیر خارجه چین می‌گوید پکن-واشنگتن می‌توانند در صورت اصلاح رابطه آسیب دیده خود، درباره مسائلی چون تغییرات اقلیمی و همه گیری کرونا، با یکدیگر همکاری کنند.

وی ادامه داد: چین آماده گشودن باب مذاکرات سازنده با آمریکا آن هم در شرایطی است که طی چهار سال گذشته، رابطه دو کشور به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.

وانگ همچنین از دولت بایدن خواست تعرفه‌های گمرکی علیه کالاهای چینی را لغو کرده و به سیاست نامعقول سرکوب شرکت‌های فناوری چین پایان دهد.

وزیر خارجه چین از واشنگتن خواست با احترام به منافع پکن، از مخدوش کردن چهره حزب کمونیست چین دست بردارد و مداخله در امور داخلی این کشور و تحریک جدایی طلبان تایوانی را متوقف کند.

این اظهارات وانگ پس از آن ایراد شد که جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا، طی نشست مجازی کنفرانس امنیتی مونیخ، مدعی شد که خود را برای چالش بلندمدت با چین آماده کرده است.

تمایل ۶ کشور جهان برای خرید تانک‌های جدید از روسیه

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

"الکساندر میخی‌یف" مدیر کل شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه در جریان بازدید از نمایشگاه صنایع نظامی "ایدکس-2021" (IDEX-2021) در ابوظبی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که شش کشور خارجی برای خرید تانک‌های جدید روسی تی-14 "آرماتا" ابراز تمایل کرده‌اند.

به گفته وی، این کشورها این ماشین نظامی روسی را بعنوان اصلی‌ترین تانک جنگی برای نیروهای مسلح خود در نظر دارند.

میخی‌یف یادآور شد: «تقریباً شش کشور که پیش از این، تانک‌های ما را وارد می‌کردند، نسبت به تانک‌های "آرماتا" علاقه‌مندی نشان داده‌اند و با رضایت در حال انجام رایزنی‌های مقدماتی با ما هستند. مسئله مهم‌تر آن است که عرصه مناسبی برای به نمایش گذاشتن این نوع تانک‌های روسی بوجود آمده است.» وی افزود که قیمت واقعی این نوع تانک، بر اساس میزان تولید آن مشخص خواهد شد.

این نخستین بار است که تانک مدل تی-14 "آرماتا" در یک نمایشگاه خارجی به نمایش گذاشته شده است. در اوایل ماه فوریه سال جاری (بهمن ماه) این نوع تانک بعد از گذراندن مراحل لازم، مجوز صادرات بدست آورد. تحویل عمده تانک‌های آرماتا در سال 2022 آغاز خواهد شد.

مدیرکل شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه همچنین در حاشیه نمایشگاه نظامی ابوظبی اعلام کرد که این کشور در طول سال 2020 حدود 1.5 میلیارد دلار قراردادهای نظامی با بیش از 10 کشور آفریقایی منعقد کرده است.

ادامه اعتراضات و اعتصاب سراسری در میانمار

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

در جریان اعتصاب سراسری امروز (دوشنبه) در میانمار علیه کودتا، هزاران معترض با وجود تهدید از سوی مقام‌های این کشور دست به تجمع زدند و دست از کار کشیدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سه هفته پس از آنکه خونتای نظامی قدرت را چنگ از دولت مدنی درآورد، نتوانسته اعتراضات و جنبش نافرمانی مدنی را که علیه کودتا آغاز شده، متوقف کند.

یکی از معترضان گفت: همه در این اعتصاب سراسری حضور دارند. ما باید بیرون بیاییم و در این اعتراض شرکت کنیم.

در کشوری که به تاریخ اهمیت زیادی داده می‌شود، معترضان روز ۲۲ ماه فوریه ۲۰۲۱ (۲۲/۲/۲۰۲۱) را برای برگزاری این اعتراض و اعتصاب سراسری بسیار مهم می‌دانند و آن را با اعتراضات ۸ اوت ۱۹۸۸ (۸/۸/۱۹۸۸) مقایسه می‌کنند که اعتراضات ضد دولتی به خاک و خون کشیده شد.

واکنش نیروهای امنیتی میانمار در این اعتراضات اخیر کمتر خشن بود اما در جریان همین اعتراضات هم که در روز شنبه برگزار شد، سه تن کشته شدند.

البته سرکوب روز شنبه در استان ماندالای باعث نشد تا معترضان دست از کار بکشند و روز یکشنبه نیز اعتراضاتی برگزار شد و در آن نیز ده‌ها هزار تن در یانگون حضور یافتند.

رسانه خبری دولتی MRTV میانمار به معترضان نسبت به برگزاری راهپیمایی امروز هشدار داد و گفت: معترضان اکنون مردم به ویژه نوجوان‌ها و جوان‌ها را تحریک می‌کنند تا در مسیر تقابل گام بردارند و این روند، به از دست دادن جانشان می‌انجامد.

امروز علاوه بر بازارها و فروشگاه‌های محلی، شعبه‌های فروشگاه‌های بین‌المللی و غذاخوری‌های خارجی نیز بسته هستند.

وزارت خارجه میانمار در بیانیه‌ای اعلام کرده است: مقام‌ها نهایت خویشتنداری را داشته‌اند.

این وزارتخانه همچنین برخی از کشورهای خارجی را بابت دخالت مشخص در امور داخلی میانمار مورد انتقاد قرار داد.

بسیاری از کشورهای غربی کودتا در میانمار و دستگیری آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتو و رئیس جمهوری این کشور به همراه چند تن از مقام‌های میانماری و سیاستمداران را محکوم کرده و حتی برخی از آنها به دنبال اعمال تحریم‌های مجدد علیه میانمار هستند.

کشته شدن سفیر ایتالیا در کنگو

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

رسانه‌ها خبر دادند که سفیر ایتالیا در «جمهوری دموکراتیک کنگو» در یک حمله مسلحانه کشته شد.

خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه (امروز) در خبری فوری گزارش داد، «لوکا آتاناتسیو» سفیر ایتالیا در جمهوری دموکراتیک کنگو در نتیجه حمله شبه نظامیان به کاروان نیروهای سازمان ملل جان خود را از دست داد. طبق این گزارش، این حمله در شهر «گوما» انجام شد.

خبرگزاری ایتالیایی «آنسا» هم خبر داد، بعد از حمله به خودروی حامل سفیر ایتالیا در جمهوری دموکراتیک کنگو او به بیمارستان منتقل شد اما او به دلیل شدت جراحات کشته شد.

گفته می‌شود که در حمله منجر به کشته شدن سفیر ایتالیا، یک نیروی پلیس جمهوری دموکراتیک کنگو هم جانش را از دست داد.

رسانه‌ها هنوز درباره این حمله و اینکه چه کس یا گروهی مسئول آن بوده است، به جزئیات بیشتری اشاره نکرده‌اند.

وزارت خارجه ایتالیا بلافاصله بعد از رسانه‌ای شدن خبر کشته شدن سفیر این کشور در جمهوری دموکراتیک کنگو، این خبر را تایید کرد.

به گفته این وزارتخانه، در حمله امروز در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو سفیر ایتالیا در این کشور و همچنین یک سرباز ایتالیایی جانشان را از دست دادند.

هر چند هنوز گروهی مسئولیت حمله امروز را برعهده نگرفته است اما مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو طی سال‌های اخیر بارها شاهد حملات تروریستی گروه شورشی «ائتلاف دمکراتیک» (آی دی اف) بوده است. این گروه در سال ۱۹۹۵ تشکیل شده و در جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا فعالیت تروریستی دارد.

سازمان ملل، ائتلاف دموکراتیک را به کشتار صدها غیرنظامی از سال ۲۰۱۴ متهم کرده است. این گروه در سال ۲۰۱۷ وفاداری خود را به داعش اعلام کرد.

هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره تهدیدات جهانی نژادپرستی

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

در پی قدرت گرفتن گروه‌های سفید برتر پندار در آمریکا با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل وجود تهدیدات درخصوص گسترش نژادپرستی را «فرا ملی» توصیف کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، گوترش روز دوشنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «جنبش‌های سفید برتر پنداری و نئو نازی چیزی فراتر از تهدیدات بومی و داخلی هستند. آن‌ها در حال تبدیل به تهدیداتی فرا ملی هستند».

دبیرکل سازمان ملل بدون اشاره به نام آمریکا افزود: «امروز این جنبش‌های افراط‌گرا، تهدید امنیتی شماره یک در برخی کشورها محسوب می‌شوند».

گوترش در ادامه گفت: «این گروه‌های نفرت‌پراکنی به میزان زیادی از سوی افرادی که در موضع مسئولیت قرار دارند، به شکلی مورد تشویق قرار می‌گیرند که در زمانی نه چندان دور آن را تصور هم نمی‌کردیم».

وی تأکید کرد: «برای شکست این خطر جدی و رو به رشد، به هماهنگی در سطح جهانی نیاز داریم».

گوترش همچنین مقامات برخی کشورها را به استفاده از شیوع ویروس کرونا برای اتخاذ «پاسخ‌های امنیتی سنگین و اقدامات اضطراری برای سرکوب مخالفان» متهم کرد و گفت: «گاهاً ممانعت از دسترسی به اطلاعاتی درباره کووید-۱۹ که می‌تواند جان افراد را نجات دهد درکنار انتشار اطلاعات غلط، توسط برخی قدرت‌ها صورت می‌گیرد».

او همچنین بیان داشت: «از کشورهای عضو می‌خواهم حقوق بشر را در مرکز چارچوب‌های مقرراتی و قانون‌گذاری درخصوص توسعه استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتال قرار دهند. ما به آینده دیجیتالی آزادی نیاز داریم که به شرافت و حریم خصوصی افراد تجاوز نکند».

ترامپ پس از به قدرت رسیدن در آمریکا، از گروه‌های راست افراطی و سفید برتر پندار حمایت و دستور سرکوب جنبش «جان سیاه‌پوستان اهمیت دارد» را صادر کرد.

در گوشه و کنار جهان، رهبران کشورهایی نظیر انگلیس، استرالیا، برزیل و ایتالیا نیز به تقلید از ترامپ، تفکرات راست افراطی و نژادپرستانه را در دستورکار خود قرار دادند و حتی درخصوص مبارزه با ویروس کرونا نیز اظهارنظرهای خطرناک و اشتباه وی را تکرار کردند.

پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و ناتوانی او اثبات ادعاهایش درخصوص تقلب در انتخابات و تلاش بی‌حاصل او برای نتیجه انتخابات، هواداران وی که اغلب از گروه‌های راست افراطی و نژادپرست بودند، به ساختمان کنگره آمریکا حمله کردند که ده‌ها زخمی و پنج کشته برجای گذاشت.

این حادثه در نهایت استیضاح دوم ترامپ به اتهام «تحریک به شورش» را به‌دنبال داشت اما او در دادگاه استیضاح مجلس سنا، با حمایت هم‌حزبی‌هایش تبرئه شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سی سخت زلزله پروتکل الحاقی انیس نقاش تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه آمریکا روسیه چین اروپا خاورمیانه ایران برجام میانمار سی سخت زلزله پروتکل الحاقی انیس نقاش تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه جمهوری دموکراتیک کنگو دبیرکل سازمان ملل سفیر ایتالیا اعتصاب سراسری پکن واشنگتن کشته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۱۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخراج سفیر ایتالیا از نمایشگاه کتاب به دلیل اعتراض به جنگ غزه

مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب تونس، سفیر ایتالیا را به دلیل اعتراض و موضعش در قبال جنگ غزه اخراج کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • مخالفت سازمان لیگ با درخواست مالک باشگاه پرسپولیس برای خرید بلیت بازی با سپاهان
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • اخراج سفیر ایتالیا از نمایشگاه کتاب به دلیل اعتراض به جنگ غزه
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه ایتالیا
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!