Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - صکوک اجاره وزارت امور اقتصادی و دارایی که با حجم 40 هزار میلیارد ریال در بهمن 95 برای آموزش و پرورش با نمادهای اجاد21 الی 27 و اجاد3 منتشر شده بود، سررسید شد و دارایی مبنای انتشار آن که عرصه ملک مجتمع فرهنگی اردویی شهید باهنر بود پس از پرداخت آخرین اجاره بها و اصل اوراق، به وزارت آموزش و پرورش منتقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه با اعلام این خبر به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: تمامی اقساط صکوک اجاره آموزش و پرورش و مبلغ اصل اوراق با هماهنگی های صورت گرفته بین وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور در مواعد مقرر پرداخت شده و دوشنبه 4 اسفند پس از طی تشریفات قانونی مالکیت اردوگاه شهید باهنر با همکاری معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سایر مراجع ذی صلاح به وزارت آموزش و پرورش انتقال یافت.
غلامرضا ابوترابی در خصوص صکوک اجاره آموزش و پرورش توضیح داد: در راستای اجرای مصوبه شماره 99738/ت53664 هـ مورخ 12 آبان 1395 هیأت وزیران در خصوص تأمین منابع مالی لازم جهت پرداخت بدهی‌های برخی دستگاه‌های اجرایی و مطابق ردیف 2 جدول شماره 3 تبصره 36 قانون اصلاح قانون بودجه سال 1395 کل کشور، وزارت آموزش و پرورش صرفاً به عنوان ذی‌نفع و بهره‌بردار مکلف شد برابر ضوابط مندرج در آیین‌نامه نسبت به معرفی دارایی مبنای انتشار و ارائه مدارک و مستندات مورد نیاز اقدام کند.
وی ادامه داد: در این زمینه حسب تکلیف محوله، مسؤولین وقت آموزش و پرورش نیز اقدام به معرفی ملک اردوگاه شهید باهنر واقع در منظریه تهران کرده و پس از ارجاع موضوع به کارشناس رسمی دادگستری، قیمت عرصه اردوگاه (بدون لحاظ اعیانات و ساختمان ها و تأسیسات) مورد ارزیابی قرار گرفت و نتیجه به کارگروه اجرایی اعلام شد؛ البته روش تعیین ارزش دارایی‌های مبنای انتشار اوراق و همچنین سایر معیارهای مربوطه با موافقت کارگروه اجرایی انتشار صکوک اجاره (متشکل از نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بانک مرکزی، دستگاه بهره بردار و ...) تعیین شده بود.
ابوترابی خاطرنشان کرد: با انتشار اوراق در سال 95 مالکیت دارایی مذکور بر اساس قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید و طبق مفاد قرارداد فروش و اجاره به شرط تملیک به شرکت واسط مالی شهریور سوم (ناشر اوراق) منتقل شد و آموزش و پرورش به عنوان مستاجر از این ملک استفاده می کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه توضیح داد: در صکوک اجاره تأمین نقدینگی، بانی دارایی خود را (که در حال حاضر از آن استفاده می کند) به شخص دیگری (ناشر) می فروشد و مجدد آن را اجاره می کند. به بیان ساده بانی توانسته است با فروش موقت دارایی خود مبلغی را جهت رفع نیازهای نقدینگی خود کسب کند و در پایان عمر اوراق پس از پرداخت آخرین اجاره بها و اصل اوراق، این دارایی به تملک بانی باز خواهد گشت.
ابوترابی اظهار داشت: صکوک به عنوان یک ابزار تامین مالی اسلامی مدت هاست که در عرصه جهانی در کنار اوراق قرضه توسط کشورهای مسلمان و غیر مسلمان مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس آمار موسسه IIFM، از سال 2001 میلادی تا 2020 حجم صکوک منتشره توسط شرکت های دولتی و خصوصی در جهان به ترتیب بالغ بر 750 و 320 میلیارد دلار است.
وی خاطرنشان کرد: در بازار سرمایه ایران نیز پس از تصویب قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در سال 1388 تاکنون 98 مورد انواع صکوک به ارزش بیش از 742 هزار میلیارد ریال در بازار سرمایه منتشر شده است که 45 مورد آن مجموعاً به ارزش بالغ بر 126 هزار میلیارد ریال سررسید شده و مبالغ اقساط و اصل این اوراق در مواعد مقرر پرداخت شده است.
ابوترابی ادامه داد: دولت تاکنون مجموعاً 14 مرتبه از طریق انتشار انواع صکوک (اجاره، مرابحه و منفعت) در بازار سرمایه به ارزش بالغ بر 396 هزار میلیارد ریال اقدام به تامین مالی کرده که تا به امروز 4 مورد آن به ارزش 65 هزار میلیارد ریال سررسید شده و مابقی در حال معامله اند

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش هزار میلیارد ریال بازار سرمایه شهید باهنر صکوک اجاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ستادهای ثبت‌نام برای محدوده‌بندی جغرافیایی مدارس با خانواده‌ها همراهی خواهند کرد، گفت: مهر امسال چالش کمبود معلم نداریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی فرهادی امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه 980 هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش رتبه‌بندی شدند، اظهار کرد: 92 درصد کارکنان در بخش آموزش فعال هستند.

وی افزود: معلمان نمونه هر سال در هفته معلم انتخاب می‌شوند و امسال تلاش شد نحوه شناسایی اینگونه نباشد که معلم خود را برای نمونه بودن کاندیدا کند بلکه آموزش و پرورش از طریق نظرخواهی از سایر معلمان، دانش‌آموزان و والدین، معلمان نمونه را شناسایی کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: 93 هزار معلم در سطح مدارس به عنوان نمونه شناسایی شدند، 2317 معلم نمونه در سطح مناطق معرفی شدند و 159 نفر در دوره‌های تحصیلی مختلف در گروه معلم و 160 نفر در گروه کیفیت‌بخشی به عنوان نمونه در بخش استانی معرفی شدند. در بخش کشوری 20 نفر به عنوان معلم نمونه شناسایی شدند که 15 نفر معلم و 5 نفر در گروه‌های کیفیت‌بخشی یعنی مشاور، مربی تربیت بدنی و امور تربیتی هستند.

فرهادی بیان کرد: معلمان نمونه روز دوشنبه با رئیس جمهور دیدار دارند همچنین با رهبر انقلاب دیدار خواهند داشت.

وی ادامه داد: با شناسایی معلمان نمونه به دنبال تقویت خلاقیت هستیم همچنین آنها را به عنوان افراد برتر در عرصه تعلیم و تربیت معرفی می‌کنیم و برای نخستین بار این افراد در کانون‌های ارزیابی در معرض بررسی قرار گرفتند.

رشد 35 درصدی ساخت مدرسه

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال 1402، در ساخت مدارس 35 درصد رشد داشتیم، 6768 مدرسه ساختیم، گفت: به طور میانگین هر 8 روز یک مدرسه ساخته شد و 192 هنرستان ساخته شد همچنین مشارکت خیران در بحث مدرسه‌سازی 300 درصد افزایش داشت و 11هزار  میلیارد تومان مشارکت مالی داشتند.

فرهادی ادامه داد: بعد از 10 سال وقفه در توزیع شیر مدارس شاهد توزیع شیر رایگان بودیم و 200 نوبت شیر رایگان برای 8 میلیون دانش‌آموز دوره ابتدایی توزیع شد.

185 هزار استخدام در 2 سال

وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی فعلی و سال گذشته، 185 هزار ردیف استخدامی در قالب دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و رجایی و آزمون استخدامی ماده 28 صادر شد، افزود: مهر امسال 32 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان و رجایی تحصیل خواهند کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 6 هزار سند مالکیت برای مدارس و املاک آموزش و پرورش دریافت کردیم که بیشترین سند مربوط به استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کردستان است.

فرهادی افزود: مهر امسال چالش کمبود معلم را که به واسطه جذب نامناسب از سال 92 تا 97 رخ داده بود را نخواهیم داشت و به جای کمبود معلم باید به فکر تامین کیفیت در مدارس باشیم.

وی درباره تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس دوره ابتدایی گفت: 47 درصد مدارس ابتدایی تراکم کمتر از 26 نفر دارند،  38 درصد مدارس از 26 تا 35 نفر دانش‌آموز دارند و کمتر از 2 درصد در مرز تراکم 40 نفر و بالاتر هستند‌.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره ایجاد سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان گفت: آیین‌نامه آن در دولت تصویب شد و اکنون در حال بررسی است و به دنبال ایجاد رفاه در معیشت معلمان هستیم و به محض تصویب جزئیات آن اعلام خواهد شد.

فرهادی درباره بررسی سلامت روان معلمان تازه استخدام شده، بیان کرد: در حال حاضر تنبیه بدنی دانش‌آموزان بسیار اندک است، در پذیرش معلمان جدید به صورت کانون‌های ارزیابی، معلمان را بررسی کردیم و مهارت گفتاری، رفتاری، روحیات مورد نیازبرای معلمی، شخصیت و... بررسی می‌شود تا  با شخصیت آرام و صبور وارد آموزش و پرورش شوند.

همراهی ستادهای ثبت‌نام در بحث محدوده‌بندی مدارس

وی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان عنوان کرد: مدارس به جز آنهایی که برایشان مشخص است مانند سمپاد یا نمونه دولتی، اجازه برگزاری آزمون ندارند، سال گذشته ثبت‌نام الکترونیکی داشتیم که بسیاری از خانواده‌ها اینگونه اقدام کردند در بحث محدوده بندی جغرافیایی مدارس هم تلاش شده است تا حداکثر همکاری با خانواده‌ها انجام شود و قرار شد در برخی نقاط که محدوده به حدی است که خانواده‌ها در شعاع مدرسه قرار می‌‌گیرند، همراهی لازم انجام شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه به دنبال تقویت مدارس دولتی هستیم تا ثبت‌نام در مدارس غیردولتی به دلیل ترس از نبود کیفیت در مدارس دولتی نباشد، افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را تقویت و در مدارس غیردولتی، نظارت را افزایش دهیم.

فرهادی درباره اینکه آیا انتخاب معلمان نمونه از مدارس غیردولتی هم انجام می‌شود، گفت: انتخاب معلمان نمونه فقط از مدارس دولتی است چون ما نماینده دولت هستیم همچنان انتظار داریم مدارس دولتی در رقابت با مدارس غیردولتی با کیفیت بتوانند اولیا را اقناع کنند که در این مدارس ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی برای تمام معلمانی که مدارک خود را بارگذاری کردند، انجام شد، بیان کرد: رتبه‌بندی برای دولت بار مالی جدی دارد و نشان می‌دهد دولت به معیشت معلمان توجه دارد و معتقدیم با تقویت معیشت به طور مستقیم کیفیت آموزش و پرورش را خواهیم داشت.

تامین مسکن فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تامین مسکن فرهنگیان عنوان کرد: چند مسیر جود داشت از جمله ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن که با نهادهای مربوطه صحبت کردیم تا معلمان در اولویت باشند همچنین در تمام استان‌ها معمان فاقد مسکن را شناسایی کردیم که بیش از 100 هزارنفر هستند همچنین در تفاهم‌نامه با وزارت راه و شهرسازی در 18 استان برای ساخت 50 تا 80 هزار واحد مسکونی اقدامات لازم  انجام شده است و آموزش و پرورش زمین‌های مازاد خود را برای این کار اختصاص داده است در استان‌هایی که ظرفیت نداشتیم، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که معلمان را برای تامین مسکن در اولویت قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر