Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@10:53:08 GMT

سه هزار محیط‌بان از عرصه‌های طبیعی حراست می‌کنند

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۸۸۵۱

سه هزار محیط‌بان از عرصه‌های طبیعی حراست می‌کنند

سرهنگ جمشید محبت خانی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا در بجنورد اظهار داشت: با وجود کمبود محیط بان هم اکنون این سازمان حراست از عرصه های چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست را با تمامی توان انجام می دهد و هیچ کدام از این مناطق خالی از محیط بان نیست. 

وی خاطرنشان کرد: شمار محیط بانان در خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین تر است، در این استان کمتر از ۶۰ نفر محیط بان فعال هستند البته تلاش داریم تا سال آتی، شمار محیط بانان به میانگین کشوری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه تنها حدود هفت درصد از عرصه های خراسان شمالی جزو مناطق چهار گانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است گفت: در این استان ۱۹ پاسگاه دایر شده است که از این تعداد ۹ پاسگاه غیرفعال است.

وی درباره استفاده از سلاح به وسیله محیط بانان گفت: به یقین فردی که به عنوان محیط بان از جان حیوان و حیات وحش صیانت می کند به هیچ عنوان بی توجه به جان انسان نیست، هر چند که او شکارچی متخلف باشد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در جایی که شکارچی متخلف به سمت محیط بان شلیک کرده و جان او را تهدید می کند، محیط بان به ناچار و برای دفاع از خود از سلاح استفاده می کند. 

محبت خانی در ادامه اظهار داشت: همیاران محیط زیست زیر پوشش حمایت بیمه‌ای قرار گرفتند و خسارت‌های احتمالی آنان در حادثه‌های مختلف جبران می‌شود. 

وی گفت: همیاران و دوستدار طبیعت در حادثه های مختلف بویژه در حادثه های آتش سوزی، در عرصه ها حضور یافته و ایثارگرانه فعال دارند اما تاکنون از بیمه بهره ای نداشتند.

وی خاطرنشان کرد: همیاران محیط زیست بدون هیچ چشم داشتی و بدون مراوده مالی با محیط زیست ارتباط داشته و در سانحه های آتش سوزی برای مهار حادثه همکاری دارند و البته تاکنون حمایت از این افراد و جبران خسارت های جانی جایگاه قانون نداشت اما اکنون زیر پوشش بیمه قرار می گیرند. 

وی افزود: بر اساس آیین نامه ای که هفته پیش به تصویب هیات دولت رسید، همیاران که اطلاعات آنان در سامانه به ثبت رسیده در صورتی که جان خود را از دست دهند و در حین انجام وظیفه دچار مصدومیت شوند، سازمان حفاظت محیط زیست و یا سازمان جنگل ها خسارت ناشی از فوت و هزینه های درمانی فرد مصدوم را پرداخت می کند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: همچنین در مهار آتش سوزی ها، شماری از افراد جان خود را از دست داده و یا مصدوم شده اند. 

وی افزود: در سال های پرباران مثل پارسال و امسال، پوشش گیاهی در عرصه ها خوب بوده و این امر بستری برای وقوع آتش سوزی در فصل گرما شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در سفر ۲ روزه به خراسان شمالی از مناطق تحت مدیریت این سازمان در این استان بازید و وضعیت آن را مورد بررسی قرار می دهد.

برچسب‌ها بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست سرهنگ جمشید محبت‌خانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی تخریب محیط زیست یگان حفاظت محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست بجنورد سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی تخریب محیط زیست یگان حفاظت محیط زیست اخبار کنکور سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یگان حفاظت آتش سوزی محیط بان عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۸۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم