Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع آگاه گفتند، آمریکا در تدارک برای پاسخ به روسیه در رابطه با مسموم و زندانی کردن آلکسی ناوالنی، رهبر مخالفان دولت این کشور بوده و انتظار می‌رود که در هفته‌های آینده تحریم‌هایی را با هم‌پیمانان اروپایی هماهنگ کند.

به نقل از پولتیکو، دولت دونالد ترامپ نیز در پاسخ به مسموم کردن آلکسی ناوالنی یک بسته تحریمها را آماده کرده بود اما تیم امنیت ملی جو بایدن خواستار در پیش گرفتن مسیر خودشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منابع گفتند، این پاسخ متفاوت از اقدام دولت قبلی آمریکا است که بسته تحریم‌ها را بعد از مسمومیت ناوالنی آماده کرد اما هرگز آن را اجرا نکرد. این همچنین اولین اقدام عمده دولت جدید آمریکا در پاسخگو کردن روسیه از بابت سواستفاده‌های حقوق بشری است؛ مساله‌ای که بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولتش به عنوان یک ستون مهم دستور کار سیاست خارجی خود فهرست کرده‌اند.

یک مقام ارشد دولت ضمن خودداری از اظهار نظر درباره جزئیات مشخص این پاسخ، تاکید کرد، "ما گزینه‌های سیاسی موجود را در نظر داریم".

وی افزود: کافی است بگوییم که ما در مواجهه با این سواستفاده‌های حقوق بشری منفعل کنار نمی‌ایستیم.

منابع آگاه عنوان کردند، مساله مسموم کردن ناوالنی از سوی نیروهای امنیتی روسیه در ماه اوت گذشته و زندانی کردن اخیرش در مسکو به حد کافی برای توجیه کردن یک پاسخ حتی با وجود ادامه دار بودن روند بازبینی سیاست آمریکا در قبال روسیه فوریت داشته است.

چند کارشناس حوزه روسیه گفته‌اند آمریکا نباید بعد از آنکه دادگاهی در روسیه چند روز پیش راه را برای منتقل کردن ناوالنی به یک تبعیدگاه هموار کرد، منتظر پاسخ بماند.

ناوالنی ۴۴ ساله اوت گذشته توسط ماده اعصاب نوویچوک، ماده مرگباری که از سوی سازمان منع تسلیحات شیمیایی به عنوان یک سلاح شیمیایی ممنوعه در نظر گرفته شده، مسموم شد. کرملین دست داشتنش در این اتفاق را رد کرد اما وزارت امور خارجه آمریکا علنا این حمله را در ماه دسامبر به سرویس امنیتی فدرال روسیه نسبت داد. ناوالنی بعد از چند ماه درمان در آلمان، معالجه شده و با هواپیما به مسکو بازگشت و در آنجا فورا از بابت اتهام نقض شرایط عفو مشروطش دستگیر شد. او اوایل ماه جاری میلادی به حدود سه سال زندان محکوم شد که این رخداد سبب راه افتادن اعتراضات گسترده در سراسر روسیه و محکومیتهای جامعه بین‌المللی شد.

به گفته دو منبع آگاه به دوران انتقال قدرت در آمریکا، در حالی که بررسی کلی شورای امنیت ملی دولت جدید آمریکا در قبال روسیه هنوز تکمیل نشده، دولت بایدن در قبال مساله ناوالنی کار را از صفر شروع نمی‌کند- او وارث یک بسته تحریمهای فراگیر از دولت قبلی شده که در طی فرآیند انتقال قدرت تحویل داده شده است. این بسته سه نوع مجازات را پیشنهاد داده است، تحریمهای مرتبط با قانون ماگنیتسکی علیه افرادی که ناوالنی را بازداشت کردند؛ تحریمهای مرتبط با قانون سال ۱۹۹۱ حذف جنگ و کنترل تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی و همینطور تحریمهایی در ارتباط  با دستور اجرایی ۱۳۳۸۲ که هدفش "انسداد دارایی‌های اشاعه دهندگان تسلیحات کشتار جمعی و حامیان آنها" است.

بسته تحریم‌های دولت ترامپ همچنین پیشنهاد لغو روادید برخی مقام‌های روسیه و محدود کردن صادرات برخی اقلام با کارایی دوگانه به روسیه که قابل استفاده در تولید تسلیحات کشتار جمعی باشند را داده است. هنوز مشخص نشده چرا این بسته تحریمهای پیشنهادی که به گفته مقامهای سابق اوایل ژانویه آماده اعمال بوده، در پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ به بن بست خورده هر چند که این رئیس جمهور سابق از بابت اکراه در مجازات کرملین یا تقابل مستقیم با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شهرت داشته و این بسته تحریمها نیز به تایید شدن توسط وی احتیاج داشت./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۲۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد

یک سناتور دموکرات آمریکایی ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را زیر سوال برد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بین‌المللی را در غزه نقض می کند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیه‌ای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.

براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمین‌های معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاح‌های آمریکایی طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بین‌المللی در غزه را نقض کرده باشد.

در این گزارش که به دست رویترز رسیده است، مقامات افزودند: برخی بخش‌های مطلوب در این وزارت‌خانه، تضمین‌های اسرائیل را پذیرفتند و برخی بخش‌های دیگر آنها را رد کردند و برخی دیگر هیچ موضعی اتخاذ نکردند.

براساس تفاهم‌نامه امنیت ملی که در ماه فوریه به امضای جو بایدن رسیده است، بلینکن باید تا تاریخ 8 مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا او تضمین‌های معتبری را از سوی اسرائیل یافته است که نشان دهد استفاده این رژیم از تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه، قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

در ارزیابی مشترک 4 اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمین‌های اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به 8 نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بین‌المللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی اظهار کرد این گزارش تردیدهای جدی درباره وحدت رویه در دولت بایدن برای ارزیابی عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه برطبق قوانین بین‌المللی ایجاد کرده است.

در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمک‌های آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.

ون هولن تصریح کرد در گزارش رویترز مشخص شده که پیشنهادات اداره های ارائه دهنده این گزارش، به دلیل امتیازات سیاسی نادیده گرفته شده است.

وی تصریح کرد تصمیم برای درنظر گرفتن تطابق اقدامات اسرائیل با قوانین بین المللی، یک حقیقت و یک قانون است. این حقایق و قوانین نباید برای دستیابی به یک نتیجه سیاسی از پیش تعیین شده، نادیده گرفته شود. اطمینان ما در معرض خطری بزرگ است.

در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار داده‌اند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد. تاکنون دولت بایدن کاری در این باره انجام نداده است.

تاکنون بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از 34 هزار نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات آمریکا: اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • آمریکا واردات اورانیوم روسیه را ممنوع کرد
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد