Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر کشور گفت: از دیدگاه حضرت علی(ع) شدیدترین و وحشتناک‌ترین فقر، فقر ایمانی است؛ زیرا کسی که خدا را از دست بدهد هیچ چیز ندارد بنابراین فقر اعتقادی، در بعد اندیشه و جهان‌بینی ریشه همه فقرها است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک، آیت‌الله کاظم صدیقی ظهر امروز در نخستین همایش ملی علل و پیامدهای فقر فرهنگی و فرهنگ فقر در سیره حضرت علی(ع) با اشاره به ضرورت توجه به فرهنگ علوی اظهار داشت: عبودیت شجره طیبه است که ریشه در ربوبیت دارد؛ به طوری که کسی که بنده خدا باشد و  دل به او دهد خداوند در وجود او استقرار پیدا می‌کند و مظهر مشیت‌الهی، جمال الله و قدرت الله است بنابراین همه صفات خداوند در وجود حضرت علی(ع) تجلی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان‌شناسی و مقام خلیفه‌الله موضوع مهم و رتبه آدمیت است که همه باید به سوی قله به عبارتی حضرت علی(ع) حرکت کنند که در این صورت همه اسما و صفات خداوند در گنجینه وجود ما به ودیعه گذاشته می‌شود به طوری که خداوند که حقیقت جهان است، هیچ رنگی زیباتر از رنگ خدا نیست و حضرت علی(ع) مظهر تمام خوبی‌ها، ایثار، اخلاص، صبر، عشق و حقایق و غیره است.

دبیر کل بنیاد بین‌المللی غدیر کشور ادامه داد: امیدواریم خداوند ما را از فقر معنوی، فکری، احساسی، عملی و غیره نجات دهد و سیره حضرت علی(ع) اکسیری است که در انسان تحقق و در وجود او انقلاب ایجاد می‌کند که در کتاب جاذبه و دافعه شهید علامه مطهری، حضرت علی(ع) را از نظر جاذبه و دافعه مورد بررسی قرار داده است.

صدیقی با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) از نظر جاذبه و دافعه برتر است به طوری که دوستان امیرالمومنین(ع) سرسپرده و بی‌قرار و دشمنان او درنده‌ترین‌ها و وحشی‌ترین‌ها هستند، گفت‌: مهم‌ترین فقر، فقر توحیدی و معرفتی است به طوری که در میان امور ظاهر و روشن، از خداوند روشن‌تر چیزی نیست زیرا خداوند نور است و کسی که خدا را انکار می‌کند درواقع خود را انکار کرده است.

وی با اشاره به اینکه انسان با هستی اثر دارد و دارای توانایی و داشتن توانستن است، گفت: حضرت علی(ع) شدیدترین فقر را فقر به معنای شکستن ستون فقرات می‌داند به طوری که کسی که علم، توانایی، نور، صفا و محبت ندارد در واقع ستون فقرات او شکسته که در این صورت توانایی حرکت ندارد بنابراین فقر انسان را ایستا و از حرکت، پویایی و بالندگی باز می‌دارد.

امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: شدیدترین فقر، فقر توحیدی است کسی که خدا و هستی مطلق را قبول ندارد و از دیدگاه حضرت علی(ع) شدیدترین و وحشتناک‌ترین فقر، فقر ایمانی است زیرا کسی که خدا را از دست بدهد هیچ چیز ندارد بنابراین فقر اعتقادی، در بعد اندیشه و جهان‌بینی ریشه همه فقرها است.

صدیقی ادامه داد: باید با فقر فرهنگی، معرفتی و توحیدی مبارزه کرد و برای ایجاد نور توحید در دل‌ها همانند حضرت علی(ع) که سرمایه‌گذاری کردند همه باید تلاش کنند و دنیایی ارزش دارد که دین را آباد و ما را به مقصد برساند زیرا بدون دنیای آباد آخرت نیز آباد نمی‌شود.

وی با اشاره به فرهنگ و سیره علوی گفت: نبود عقل کمرشکن است و انسان را دچار نابودی، ذلت و رکود می‌کند که می‌توان به فقر عقلی و محاسبه‌ای اشاره کرد به طوری که بسیاری از افراد سنجش درستی از درجه‌بندی ارزش‌ها، آخرت و دنیا، دوست و دشمن ندارند و از دیدگاه حضرت علی(ع) این گروه از افراد گمراه و سرگردان زندگی می‌کنند و با توجه به اینکه عقل چراغ درون است آنها در بیرون به دنبال راه هستند.

دبیر کل بنیاد بین‌المللی غدیر کشور بیان کرد: از دیدگاه حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه بزرگترین سرمایه و بالاترین رمز بی‌نیازی عاقل بودن است و هیچ مکتبی به اندازه مکتب ما به عقل و علم تا این اندازه تاکید نکرده است و درجات بهشت به اعتبار عقل است و حرکات فکری منشاء صرفه‌جویی در حرکات فیزیکی است.

صدیقی افزود: بالاترین سرمایه معرفت خداوند است که خدا را با عقل می‌شناسیم و این سرمایه عظیم با عقل به دست می‌آید که چراغ، سرمایه و آبرو است و بی‌نیازترین بی‌نیازها عقل و بزرگترین فقر حماقت است که قرآن بی‌دینی را حماقت معرفی کرده و باید توجه کرد که بی‌دینی، بی‌بند و باری و بی‌برنامگی و بی‌عملی حماقت است.

وی خاطرنشان کرد: وحشتناک‌ترین وحشت خودبینی است و چیزی به اندازه خودشیفتگی شیطان را راضی نمی‌کند و هر فردی در هر جایگاهی اگر اخلاق خوب و مردم‌داری داشته باشد بالاترین خوبی است و فقر شخصیت انسان را به ذلت  و عقل را سرگشته می‌کند و فقر مالی فقر فرهنگی به دنبال می‌آورد و در این صورت فرد خودباوری ندارد.

آیت‌الله مکارم شیرازی: فقر فرهنگی از مهم‌ترین شاخه‌های فقر در جامعه استفراخوان همایش "علل و پیامدهای فقر فرهنگی و فرهنگ فقر در سیره امام علی(ع)" منتشر شدرئیس کل دادگستری مرکزی: برای مبارزه با فقر فرهنگی باید جهاد علمی صورت گیرد

دبیر کل بنیاد بین‌المللی غدیر کشور با اشاره به اینکه فقر عقلانی و فکری، فقر معرفتی و اقتصادی انسان را ذلیل و فرصت تفکر و آینده نگری را از انسان می‌گیرد، گفت: امروز دارایی و نداری و عناوین افراد اعتباری است و در وجود انسان‌ها هیچ ارزشی ندارد بلکه تفاوت فقیر و ثروتمند بودن در محضر خداوند به میزان بندگی است به طوری که مسئولانی که به فکر مردم نبوده و صادق و امانتدار نیستند در این روز مورد حساب قرار می‌گیرند.

صدیقی با اشاره به اینکه همه باید ایمان، عمل صالح، امر به معروف و نهی از منکر و صبر داشته باشند و از آن محافظت و توجه کنند که در این صورت می‌توانند در زمینه مبارزه با فقر راهگشا باشند، گفت: اعتبار و ارزش انسان‌ها به قرب خداوند است و عمر انسان‌ها سرمایه آنهاست که باید از این امانت الهی به خوبی استفاده و محافظت کند و کسی که به دنبال سعادت جامعه است در میدان طعنه، فضاسازی‌ها و تهمت‌ها و مشکلات باید استقامت داشته باشد.

وی ادامه داد: فقر در سلامتی موضوع مهم است که باید به آن توجه کرد به طوری که خداوند برای مجاهدان جبهه سلامت میدان جدیدی ایجاد کرد و در عرصه سلامت امتحان نشده بودیم که به واسطه شیوع بیماری کرونا صحنه‌ای برای امتحان در حوزه سلامت ایجاد شد بنابراین با توجه به اینکه فقر بلاست اما بیماری از آن بدتر است و باید با همه توان مراقب سلامتی خود باشیم.

 امام جمعه موقت تهران با اشاره به قلب سلیم و قلب مریض گفت: در قرآن مسئله هرزگی در برابر جنس مخالف و دیگری سازش با بیگانگان و پنهانی قرارداد امضا کردن با آنها را مرض قلبی معرفی کرده و در مکتب اخلاقی، عرفانی و قرآنی منشاء همه سلامتی‌ها این است که در قلب انسان جز خداوند نباشد.

وی بیان کرد: بزرگترین مبارز با فقر در همه زمینه‌ها حضرت علی(ع) است و اگر کسی در هر زمانی فقر را ببیند و پای او نلرزد و نسبت به استقلال، عزت ملی، پاکی و غیره بی تفاوت و در برابر هر رانت و جنایت و بدبختی در جامعه بی احساس باشد، بیمار است و باید بیماری خود را درمان کند.

دبیر کل بنیاد بین‌المللی غدیر کشور ادامه داد: دانشگاه آزاد در زمینه مسائل فرهنگی حضور فعال دارد و استان مرکزی در مسئله غدیر نسبت به سایر استان‌ها رتبه نخست دارد و کانون ترویج حکومت علوی و سبک زندگی علوی قرار گرفته که امیدواریم این اقدامات ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/713/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دیدگاه حضرت علی ع فقر فرهنگی کسی که خدا ترین فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند

نورمحمد علیپور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد درباره روز و مقام معلم افزود: روز معلم یکی از روز های بسیار مهم در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شهادت استاد مرتضی مطهری در روز ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸، این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شد.

علیپور افزود: معلمین از جمله اقشار پرتلاش، زحمت کش و وفادار به نظام اسلامی هستند که تقدیر و تجلیل از آنها نباید مختص هفته معلم باشد. جوانان و دانشجویان به‌ عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند. آموزگاران باید در عمل، کردار و گفتار الگوی دانش آموزان باشند.

وی خاطرنشان کرد: اولین معلم خدا است. معلمی از این جهت مهم و حائز اهمیت است که شغل انبیاء و خدای تبارک و تعالی است.

وی با اشاره به آیه «وَعَلَّمَ ءَادَمَ ٱلۡأَسۡمَآءَ کُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمۡ عَلَی ٱلۡمَلَـٰٓئِکَةِ فَقَالَ أَنۢبِـُٔونِی بِأَسۡمَآءِ هَـٰٓؤُلَآءِ إِن کُنتُمۡ صَٰدِقِینَ» (بقره/ ۳۱) گفت: پروردگار عالم، دانش و معرفت را از لحاظ شرافت و ارزش در اوج همه مراتب و مقامات قرار داده و بر آدم ابوالبشر منت نهاده است. انسان نیاز به رشد و تکامل دارد و این وظیفه برعهده معلمین است. چرا که معلمین انسان‌های پاک، برجسته، سالم و متدین به مسائل دینی هستند.

خبرنگار: آسیه طاهرمنش

انتهای خبر/

کد خبر: 1229071 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد